• Alle beits
 • Alle houtolie
 • Dekkende beits
 • Transparante beits
 • Zwarte beits

  Op zoek naar zwarte beits van hoogwaardige kwaliteit voor een optimale bescherming? We hebben bij Verf-plaza de oplossing en vele alternatieven. Zwarte beits is niet alleen een praktische keuze voor het beschermen van hout tegen, maar ook een stijlvolle manier om een moderne en elegante uitstraling aan jouw buiten- en binnenruimtes te geven. Of je nu een schutting vernieuwt, tuinmeubilair beschermt of een binnenproject aanpakt, zwarte beits biedt een unieke combinatie van duurzaamheid, bescherming en een prachtige uitstraling. Bekijk de vele verschillende mogelijkheden van zwarte beits, van transparant tot dekkend en van watergedragen tot terpentine basis beitsen.

  10 resultaten
  Standaard

  Waarom kies je voor een zwarte beits?

  Zwarte beits is een uitstekende keuze voor het behandelen van houten oppervlakken, vooral in de tuin. Het biedt niet alleen bescherming tegen diverse weersinvloeden, zoals regen en UV-straling, maar geeft ook een stijlvolle, moderne uitstraling aan je houten constructies. Bij Verf-plaza vind je een breed assortiment aan zwarte beits van gerenommeerde merken zoals Sikkens, Sigma en Cetabever.

  Verschillende soorten zwarte beits

  Binnen de categorie zwarte beits zijn er diverse typen beschikbaar, elk met hun specifieke eigenschappen en toepassingen. Zo kun je kiezen tussen dekkende beits en transparante beits. Een dekkende beits biedt volledige dekking en verbergt de houtnerf, terwijl een transparante beits de natuurlijke schoonheid van het hout accentueert. Beide varianten zijn verkrijgbaar in verschillende glansgraden, zoals mat, zijdeglans en halfglans.

  Levensduur van zwarte beits

  Het is belangrijk om te weten dat de levensduur van zwarte beits korter kan zijn dan die van lichtere kleuren. Dit komt doordat zwart meer warmte en UV-straling absorbeert, wat kan leiden tot snellere aantasting van de beitslaag. Ook vallen gebreken of onvolkomenheden sneller op bij een zwarte afwerking. Dit betekent dat je mogelijk vaker onderhoud moet uitvoeren om de uitstraling en bescherming van je hout te behouden.

  Hout beschermen met zwarte beits

  Een groot voordeel van zwarte beits is dat het in het hout trekt en het van binnenuit beschermt. Dit is cruciaal voor het behoud van de natuurlijke werking van het hout, vooral bij zachthout zoals dat van schuttingen, pergola’s en tuinhuisjes. Zwarte beits voorkomt dat het materiaal wordt afgesloten, waardoor het hout kan blijven ademen en minder snel scheurt of barst. Bij hardhout is dit minder noodzakelijk, maar kan zwarte beits alsnog een fraaie en beschermende afwerking bieden.

  Vochtregulerende zwarte beits

  Zwarte beits heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen, wat essentieel is voor zachthout. Dit maakt het ideaal voor gebruik op houten schuren, tuinhout, schuttingen en pergola’s. Door de vochtregulerende werking kan het hout goed blijven werken, wat de kans op scheuren en andere problemen vermindert. Voor hardhout dat vormvast is, kun je ook kiezen voor verf of lak in zwart of andere kleuren.

  Toepassingen van zwarte beits

  Zwarte beits is veelzijdig en kan worden gebruikt op verschillende houten oppervlakken, zowel binnen als buiten. Enkele populaire toepassingen zijn:

  Tuinhout: Schuttingen, tuinhuisjes, pergola’s en tuinmeubels.
  Gevelhout: Voor een stijlvolle en beschermende afwerking van houten gevels.
  Deuren en kozijnen: Voor een stoere uitstraling en duurzame bescherming van houten kozijnen en deuren.
  In ons assortiment vind je beits voor tuinhout, gevelhout, algemene tuinbeitsen en beits voor deuren en kozijnen. Hierdoor kun je altijd de juiste beits vinden voor jouw specifieke project.

  Zwarte beits voor buiten kopen bij Verf-plaza

  Bij Verf-plaza vind je een uitgebreid assortiment aan zwarte beits voor buiten, waarmee je altijd een goede keuze maakt. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en worden aangeboden tegen scherpe prijzen, mede dankzij ons assortiment van semi-professionele en professionele merken. Bovendien is de verzending gratis bij bestellingen vanaf €50 binnen Nederland. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis. Profiteer van onze zwarte beits aanbiedingen. Heb je vragen of advies nodig? Wij helpen je vragen over producten, je verfklus en meer! Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.