• Metaalverf voor buiten
 • Metaalverf voor binnen
 • Metaalverf in het zwart
 • Metaalverf op kleur
 • Radiatorlak
 • Professionele metaallak
 • Metaalverf

  Metaal verf kopen? Op deze pagina vind je alle verf die je kan gebruiken op metaal. Met speciale metaalverf kan je direct op metaal schilderen zonder deze eerst de gronden of primeren. De meeste metaalverven zijn daarom een grond en aflak in één. Dit maakt het super makkelijk om metaal te schilderen. Met de producten van bijvoorbeeld Hammerite of Rust-Oleum is schilderen van metaal een fluitje van een cent.
  Naast metaalverf met een grond en aflak in één, kan je metaal dat met de juiste primer is behandeld ook schilderen met een Sikkens of Sigma lak na keuze.
  Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste lak, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

  36 resultaten
  Standaard

  Wat is metaalverf?

  Metaalverf heb je in een aantal soorten. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet om jouw keuze voor de juiste metaalverf gemakkelijker te maken. Per soort gaan we kort in waarvoor je deze metaalverf gebruikt. Mocht je na het lezen van de informatie nog twijfel over welke metaalverf geschikt is voor jouw verfklus. Neem contact met ons. Onze verfexperts helpen je graag aan de juiste metaalverf!

  Aflak geschikt voor metaal

  De meeste aflakken zijn geschikt voor het schilderen van metaal. Deze afwerklaag beschermt het metaal tegen weersinvloeden en slijtage. Dit zijn dezelfde aflakken die je gebruikt voor kozijnen en deuren. Let op! Deze lakken zijn niet geschikt om direct op metaal te schilderen. Gebruik hiervoor eerst een geschikt grondverf

  Metaallak

  Metaallakken zijn geschikt om direct over metaal te schilderen. Een grondverf en aflak in één kan je wel zeggen. Deze metaallakken zijn vaak ook roestwerend en kunnen na het verwijderen van loszittend roest ook over roest geschilderd worden. Dit is de meeste gebruikte verf voor metaal.

  IJzermenie

  IJzermenie is een grondverf dat gebruikt wordt op staal om deze een roestwerende laag te geven. Hierna moet ijzermenie overschilderd worden met een metaallak of lak geschikt voor metaal.

  Problemen met roest, biedt metaalverf de oplossing?

  Roest vormt een serieuze bedreiging voor metalen oppervlakken, maar met de juiste metaalverf van Verf-plaza kun je dit effectief tegengaan. Metaalverf biedt een beschermende laag die essentieel is voor het behoud van je metaal. Afhankelijk van de locatie (binnen of buiten), kun je kiezen voor een verf op waterbasis of op terpentinebasis.

  Wanneer roest al aanwezig is, adviseren we om deze grondig te verwijderen voor het aanbrengen van de verf. Dit zorgt voor een optimale ondergrond waarop de metaalverf het beste resultaat levert. In bepaalde situaties is het mogelijk om metaalverf direct over een roestige ondergrond aan te brengen, vooral op plekken waar de verf minder blootgesteld wordt aan extreme omstandigheden.

  Tip voor een professioneel resultaat: Verwijder alle roest, breng een passende primer aan in twee lagen op kale metaaloppervlakken en voltooi het proces met twee lagen hoogwaardige metaallak van Verf-plaza.

  Metaalverf schilderen in 3 eenvoudige stappen

  Ben je van plan om metaal te schilderen, in klassiek zwart, helder wit of een andere kleur? Bij Verf-plaza helpen we je graag met een aantal essentiële tips voor het beste resultaat:

  1. De voorbereiding: Start met een zorgvuldige voorbereiding, verwijder eerst alle roest met een staalborstel. Reinig/ontvet vervolgens het metaal grondig om vet en stof te verwijderen voor een optimale hechting. Onze specialisten adviseren je graag over de beste verfreinigers voor een optimaal resultaat, neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op!
  2. Een primer gebruiken: Het gebruik van een primer kan cruciaal zijn voor een duurzame hechting van de metaalverf. Dit zorgt voor een gelijkmatige en dekkende afwerking. Afhankelijk van het type metaal, zoals staal of aluminium, kan een specifieke primer nodig zijn. Voor binnenprojecten is een watergedragen primer aan te bevelen.
  3. Aflakken met metaalverf: Na het aanbrengen van de primer en het drogen ervan, is het tijd om af te lakken met een metaalverf van topmerken zoals Sikkens of Sigma. Deze verf is ideaal voor projecten zoals radiatoren of buitenhekken en zorgt voor een professioneel ogend resultaat.

  Of het nu gaat om het schilderen van tuinhekjes of een brievenbus, met de metaalverf van Verf-plaza bereik je een resultaat zoals een vakschilder dat zou doen.

  Metaalverf online kopen?

  Online metaalverf kopen kan gemakkelijk en met super snelle levering bij ons in de webshop. Bekende merken zoals hammerite en rust-oleum koop je met hoge kortingen. Naast de beste prijs voor metaalverf bezorgen wij je bestelling gratis bij je thuis vanaf €50,-. En voor 22:00 besteld is volgende dag al aan de slag. Heb je vragen, of heb je advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice en ga vandaag nog aan de slag met je schildersklus!