Sikkens Alpha Superfix

Vanaf30,24Incl BTW24,99Excl BTWAdviesprijs: 47,9937%
Inhoud
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Online Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sikkens Alpha Superfix is de beste verrolbare fixeer (voorstrijk) middel voor muren en plafonds. Hiermee zet je zet poederende en zuigende ondergronden vast. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke muurverf goed blijft hechten en mooi egaal kan worden aangebracht. Je gebruikt de Alpha Superfix om nieuw stucwerk of onbehandelde muren voor te behandelen. Het unieke aan dit middel is dat je direct vanuit de emmer met een roller het middel kan aanbrengen. Door een melk achtige wittint die wordt achtergelaten bij het aanbrengen, zie je perfect waar je bent geweest. Na het aanbrengen kan je de Sikkens Alpha Superfix overschilderen met iedere Sikkens muurverf na keuze.

De voordelen van de Sikkens Alpha Superfix:

 • Makkelijk aan te brengen
  De Sikkens Superfix is meest eenvoudige voorstrijk om aan te brengen. Je brengt deze aan met een roller en je kan direct vanuit de emmer werken.
 • Tegen poederende en zuigende ondergronden
  Onbehandelde ondergronden hebben zuigende eigenschappen en kan je niet direct met muurverf schilderen. Door de Sikkens Alpha Superfix te gebruiken ga je dit tegen waarna je streeploos de muurverf kan aanbrengen.
 • Waterbasis (acryl)
  Het is een watergedragen product waardoor je geen last hebt van een vieze geur.
 • Voor binnen en buiten
  Je kan de Superfix voor zowel binnen als buiten muren gebruiken. Dus of het nu nieuw stucwerk is of een stenen buitenmuur, de Superfix zorgt voor de juiste basis.
 • Overschilderbaar met alle muurverven
  Na het aanbrengen kan je deze al na 4 uur overschilderen met iedere Sikkens muurverf na keuze. Ook met muurverf van andere merken is het mogelijk.

Makkelijk en snel nieuwe muren behandelen

Wanneer je nieuw stuc- of pleisterwerk of een onbehandelde buitenmuur wilt gaan schilderen, moet je deze altijd eerst voorstrijken. Dit omdat de ondergrond nog zuigende is en er niet direct muurverf op kan worden aangebracht. Door de Sikkens Alpha Superfix te gebruiken, zorg je ervoor dat de zuigende functie van de muur opheft waarna je deze mooi kan afwerken met muurverf. Het grote voordeel van de Alpha Superfix is dat die heel makkelijk aan te brengen is. Waar andere voorstrijkmiddelen met een blokkwast moeten worden aangebracht, kan je deze met een roller aanbrengen. Zo ben je veel sneller klaar met je verfklus. Ook weet je door de witte eindlaag precies waar je gebleven en kan je mooi in banen werken.

Gebruik de juiste roller voor het aanbrengen

De beste manier van aanbrengen is door gebruik te maken van een muurverfroller. Je hebt hierin verschillende keuze en welke geschikt is is afhankelijk van de glad of ruwheid van de ondergrond. In de meeste gevallen gaat het om een gladde ondergrond en kan je het beste de Anza Antex Platinum roller gebruiken. Heb je toch een ruwere ondergrond, dan is de Micmex of de Wistex de juiste roller om te gebruiken.

Muurverfrollers zijn er in verschillende, de beste maat om te gebruiken is de 18 cm variant. Met deze variant kan je ook direct vanuit de emmer werken. Zo hoef je niet over te gieten in een aparte emmer.

Hoeveel liter heb je nodig?

Sikkens Alpha Superfix is verkrijgbaar in 2,5 liter, 5 liter en 10 liter verpakkingen. Het rendement per liter is 20 m2. Je kan dus met 1 liter 20 vierkante meter schilderen. Reken dus voor het bestellen goed het aantal vierkante meters uit. Je kan dit doen door de volgende rekensom te maken: lengte x hoogte = aantal m2. Stel hier komt 100 m2 uit, dan heb je 5 liter in totaal nodig. Omdat de Sikkens Alpha Superfix te bestellen is in drie opties, kan je het volgende aanhouden:

 • 2,5 liter = genoeg voor 50 m2
 • 5 liter = genoeg voor 100 m2
 • 10 liter = genoeg voor 200 m2

Dit is wel afhankelijk van de ondergrond, zo zal een ruwe buitenmuur een lager rendement hebben. Houd hier rekening mee.

Sikkens Alpha Superfix overschilderen met .. ?

Heb je de Alpha Superfix aangebracht, dan kan je gaan beginnen met het schilderen van muurverf. Het beste is natuurlijk om een Sikkens muurverf te gebruiken, maar andere muurverven zijn ook mogelijk. Waar je de Sikkens Alpha Superfix het beste mee kan overschilderen is afhankelijk van de ruimte en locatie. We zetten de meest gebruikte Sikkens muurverf, per locatie op een rijtje:

Sikkens Alpha Superfix kopen

Online koop je gemakkelijk, veilig en voordelig de Sikkens Alpha Superfix. Wij zijn een Online Sikkens Specialist en verkopen enkel officiële Sikkens verf met garantie. We hebben altijd ruime voorraden en kunnen direct leveren. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan sturen we je bestelling direct op en kan je de volgende dag al aan de slag.

Heb je vragen of hulp nodig bij het bestellen. Neem gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!

 

 

Product informatie

Rendement:20 – 22 m2 per liter
Overschilderbaar na:4 uur
Droogtijd:1 uur
Kwaliteit:Professioneel
Gebruiksklaar:Ja
Productgarantie:Ja
Verdunnen:Nee

De Sikkens Alpha Superfix is alleen te gebruiken op onbehandelde muren of plafonds. Dit houdt in dat de muur nooit eerder behandeld mag geweest zijn met verf of een ander voorstrijkmiddel. De Superfix moet namelijk goed de ondergrond in trekken.

Ook belangrijk is het dat je altijd maar 1 laag aanbrengt.

Dit product is sinds 1-11-2022 nieuw in het assortiment van Sikkens. Het is de vervanging van twee producten die uit het assortiment zijn gegaan. Dat gaat om:

Deze twee producten hadden soort gelijken eigenschappen alleen is de Sikkens Alpha Superfix nog beter. Het grote voordeel is dat de Superfix makkelijker te rollen is en zowel binnen als buiten te gebruiken is.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Ook kan je bij ons terecht voor advies over je verfklus.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Verpakking

Verf is natuurlijk kwetsbaar en daarom pakken we iedere bestelling zorgvuldig in. We gebruiken enkel gerecycled karton.

Lees voor gebruik altijd eerst het technisch blad

Sikkens Alpha Superfix technisch blad
Sikkens Alpha Superfix rolbare voorstrijk voor nieuw stucwerk

Dit heb je ook nodig

Anza Antex Platinum Muurverfroller
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat
Sikkens Alphatex IQ Mat

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op