• Blanke lak voor binnen
 • Blanke lak voor buiten
 • Blanke lak voor muren (binnen)
 • Blanke traplak
 • Parketlak & vloerlak
 • Transparante lak in kleur

  Transparante lak is in iedere houtkleur te bestellen. Hierdoor kan je je hout een andere houtkleur geven terwijl de houtnerf mooi zichtbaar blijft. Zo bescherm je het hout tegen krassen, stoten en verschillende weersinvloeden, terwijl je het hout in een gewenste kleur schildert.

  2 resultaten
  Standaard

  Transparante kleuren voor hout

  Wanneer je je hout wilt beschermen, maar toch op kleur wilt mengen, dan wordt er al snel gekozen voor een blanke lak die in verschillende kleuren gemengd kan worden. Er zijn talloze verschillende kleuren mogelijk voor een blanke lak.

  Blanke lak of beits?

  Voor het transparant aan kleuren van je hout kun je kiezen voor het gebruiken van een blanke lak en een beits. Maar wanneer gebruik je nou een beits, en wanneer gebruik je een blanke lak? Je kiest voor een blanke lak wanneer je het hout niet alleen wilt beschermen tegen verwering en rot, maar wanneer je het hout ook wilt beschermen tegen krassen en stoten. Een blanke lak vormt namelijk een laag op het hout, waar een beits in het hout trekt en slechts een dun filmlaagje achter laat. Een blanke lak is ook niet overal te gebruiken, zo kan een blanke lak alleen op vaste stukken houtwerk als een deur of kozijn worden gebruikt, waar geen vocht achter kan komen. Wanneer er vocht achter de blanke lak komt ontstaat het risico op bladderen wat de kwaliteit van de bescherming niet ten goede gaat.

  Een beits gebruik je in alle andere gevallen, zo bescherm je het hout met een beits tegen weersinvloeden. Hier zijn onder andere tuinmeubels, schuttingen, schuurtjes, poorten, etc. mee te beschermen.

  Blanke lak in kleur kopen

  Bij Verfplaza koop je blanke lak in kleur van hoogwaardige kwaliteit. Wij raden de Sikkens Cetol TGX Gloss- en TGL Satin Plus aan. Heb je vragen over het gebruiken van een blanke lak in kleur, of heb je vragen over een andere verf gerelateerde klus? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice!