• Grondverf binnen
 • Grondverf buiten
 • Grondverf MDF
 • Multiprimer binnen
 • Multiprimer buiten
 • Goedkope grondverf
 • Grondverf op waterbasis

  Hier vind je alle grondverf en primers op waterbasis. Met een grondverf op waterbasis, zorg je voor een perfecte basis om hierna met een waterbasis lak overheen te gaan. Je hebt de keuze uit verschillende soorten grondverf die je voor op hout, metaal, kunststof en zelfs tegels kan gebruiken. Bekijk de beste watergedragen grondverf van alle bekende merken zoals Sikkens, Sigma, Rust-Oleum, Flexa en Histor.

  21 resultaten
  Standaard

  Met grondverf op waterbasis wordt ook wel watergedragen grondverf bedoeld, dit zijn twee termen waarmee hetzelfde wordt bedoeld. Dit geldt ook voor grondverf, die wordt ook wel primer genoemd en heeft dezelfde betekenis als grondverf. 

  Grondverf op waterbasis voor binnen.

  Binnen adviseren we altijd om een grondverf op waterbasis te gebruiken. Deze hebben een uitstekende hechting en drogen snel. Zo kan je op een dag een grondlaag en een laklaag aanbrengen. Ook is de geur van grondverf op waterbasis niet stinkend en ruik je deze maar minimaal. 

  Na het aanbrengen van de watergedragen grondverf, kan je aflakken met een  lak op waterbasis na keuze. 

  Welke grondverf op waterbasis moet ik kiezen?

  Je moet goed opletten dat je een grondverf kiest waarmee je de juiste hechting creëert voor je ondergrond. Ga je hout of MDF schilderen, kies dan grondverf voor op hout. Bij speciale ondergronden zoals metaal, kunststof, hard PVC etc, kies je voor een multiprimer. Een multiprimer creëert hechting op moeilijke ondergronden en kan daarna worden afgelakt met een watergedragen lak na keuze.
  We adviseren hetzelfde merk primer te gebruiken als waar je mee gaat aflakken. Ga je met een Sigma S2U Nova aflakken, gebruik dan ook een Sigma grondverf. Dit geldt ook voor alle andere merken.


  Heb je doorbloedend hout? Kies dan voor een Zinsser 1-2-3 product, deze voorkomt het doorbloeden van hout.

  Grondverf op waterbasis voor buiten

  Sommige grondververven op waterbasis zijn buiten prima te gebruiken. Na het aanbrengen van de grondverf kan je deze overschilderen met een buitenlak op waterbasis. In sommige gevallen kan je zelf met een terpentinebasis lak er over heen.
  Let wel goed op dat grondverf op waterbasis snel droogt en je deze niet kan gebruiken wanneer het te koud of vochtig is. 

  Watergedragen grondverf kopen

  De beste grondverf op waterbasis bestel je makkelijk, snel en voordelig bij ons online. We hebben verschillende topmerken waarmee je de beste hechting en het mooiste eindresultaat creëert. We hebben primers op waterbasis van Sikkens, Sigma, Flexa etc altijd op voorraad en kunnen deze direct leveren. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan sturen we je bestelling dezelfde dag met de post mee. 

  Als je nog vragen hebt, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Hier helpen we je graaf met al je verf vragen.