• Dekkende voorstrijk voor binnen
 • Voorstrijk voor nieuw stucwerk
 • Fixeermiddel
 • Voorstrijk voor buiten
 • Roller voor voorstrijk
 • Transparante voorstrijk

  Een transparante voorstrijk gebruik je om zuigende ondergronden te verzadigen. Zuigende ondergronden zijn bijvoorbeeld nieuw stucwerk en pleisterwerk. Als je hier zonder voorstrijk op gaat schilderen zuigt de muurverf in de ondergrond en krijg je vlekken. Daarom is het voorstrijken op deze ondergronden altijd aan te raden. Na het gebruik van voorstrijk kan je de muur afwerken met een muurverf na keuze.
  Transparante voorstrijk is kleurloos en kan je het beste aanbrengen met een blokkwast.

  12 resultaten
  Standaard

  Waarom een transparante voorstrijk?

  Een transparante voorstrijk is een makkelijk middel dat de zuigende werking van steenachtige ondergronden tegengaat. Daarom is dit de ideale basis voor de start van jouw muurverf en behangklus. Door een voorstrijk te gebruiken trekt de muurverf minder de muur in waardoor je een beter en egaler eindresultaat krijgt. Ook verbruik je hierdoor minder muurverf waardoor je meer m2 kan schilderen.
  Een transparante voorstrijk raden wij altijd aan om te gebruiken bij nieuwe gestucte muren en plafonds. Ook bij betonen muren die onbehandeld zijn is een voorstrijk aan te raden. 


  Let op! Gebruik een transparante voorstrijk nooit wanneer de ondergrond al verzadigd is met bijvoorbeeld muurverf. Je kan altijd testen of de muur zuigend is door wat water op te te sprayen of een spons tegen te drukken. Trekt het water erin, dan is er nog geen voorstrijk gebruikt. 

  Hoe snel is voorstrijk droog?

  De voorstrijk moet goed droog zijn voordat je begint met het schilderen van de muurverf. De droogtijden van transparante voorstrijk zijn verschillend per merk, zo is de Sneldrogende transparante voorstrijk van Alabastine al overschilderbaar na 3 uur. Maar de meeste voorstrijk is pas na 8 uur droog en daarom adviseren we altijd om de eerste dag alles voor te strijken en de dag erop beginnen met muurverf, zo weet je zeker dat alles goed droog is. 

  Wat is het rendement van transparante voorstrijk?

  Het rendement bij voorstrijk varieert tussen 5 en 15 m2 per liter. Hoe meer de ondergrond zuigt, hoe lager het rendement. Over het algemeen geldt voor binnen muren die nieuw gestuct zijn een rendement van tussen de 10 en 15 m2 per liter. Voor stenen buitenmuren is het rendement vaak lager en ligt deze tussen de 5 en 10 m2 per liter.

  Transparante voorstrijk van Alabastine 

  Moet je veel m2 met voorstrijk behandelen, dan is de Voorstrijk Sneldrogend Transparant van Alabastine een hele goede keus. Met deze kant en klare voorstrijk kan je direct aan de slag en breng je eenvoudig met een blokkwast of roller aan. Met 10 liter doe je tussen de 100 en 150 m2 en na 3 uur is die al overschilderbaar. Hierdoor kan je op een dag de voorstrijk en een laag muurverf aanbrengen.

  Heb je liever een professioneel alternatief, dan kan je kiezen voor de Sikkens Alpha Muurfix of de Sigma Sigmafix Universal Primer. 

  Transparante voorstrijk aanbieding

  De beste transparante voorstrijk koop je eenvoudig, snel en goedkoop bij ons online. Naast voordelige prijzen, kan bij ons ook altijd terecht voor professioneel advies op maat.
  We hebben altijd ruime voorraden en kunnen direct leveren. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan sturen we het dezelfde dag nog met de post mee.

  Heb je nog vragen, dan kan je altijd contact opnemen me onze klantenservice. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:30 tot 17:00 uur. Via WhatsApp en per mail kan je ons 24/7 berichten, dan reageren we zo snel mogelijk.