• Muurverf
 • Lak
 • Grondverf
 • Blanke lak
 • Betonverf
 • Metaalverf
 • Voorstrijk
 • Spuitbussen
 • Schakelverf

  Schakelverf is een handig product voor het schilderen van buitenhoutwerk. Het is een grondverf en aflak in één en wordt ook wel een één-pot-systeem verf genoemd, of systeemverf. Je gebruikt het voornamelijk voor op hout waarbij er kans is dat er vocht in het hout komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hekwerk, poort, overkapping, maar ook voor oude kozijnen is dit een prima product. Door de ademende functie kan het vocht uit het hout trekken zonder dat de verf los komt.

  8 resultaten
  Standaard

  Waarvoor gebruik je schakelverf?

  Schakelverf wordt voornamelijk gebruikt op houten oppervlakken zoals kozijnen, deuren, gevelbetimmeringen en schuttingen. Dankzij de unieke samenstelling biedt schakelverf uitstekende hechting en bescherming tegen weersinvloeden, waardoor het hout goed beschermd blijft tegen vocht en temperatuurschommelingen. Hoewel schakelverf een veelzijdige oplossing biedt, wordt het niet altijd gebruikt. Voor langdurige duurzaamheid kan een normale lak soms een betere keuze zijn, afhankelijk van de specifieke eisen van het project. Veelal biedt een normale lak een langere levensduur waarbij een grondverf vereist is.

  Schakelverf is ook op andere ondergronden dan hout te gebruiken, hierbij geldt echter dat de verf hier niet van zichzelf op hecht waarbij het doel van de schakelverf wegvalt. Ben je dus van plan een andere ondergrond dan hout te behandelen? Kies dan voor een multiprimer met een passende lak.

  Schakelverf aanbrengen

  Schakelverf aanbrengen op kaal hout

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het hout droog, schoon en vrij van stof en vet is. Schuur het hout licht op met schuurpapier om een glad oppervlak te creëren.
  2. Gronden: Breng een laag schakelverf aan als grondlaag. Dit zorgt voor een goede hechting en beschermt het hout tegen vocht.
  3. Afwerking: Na het drogen van de grondlaag, schuur het oppervlak licht op en breng een tweede laag schakelverf aan als voorlak waarna je het proces herhaalt en een laatste laag aanbrengt voor een optimale bescherming en een strakke afwerking.

  Schakelverf aanbrengen op reeds geschilderde ondergrond

  1. Voorbereiding: Maak het oppervlak schoon en verwijder eventuele losse verfresten. Schuur het oppervlak licht op voor een betere hechting.
  2. Reparaties: Vul eventuele scheuren en gaten op met een geschikt vulmiddel en schuur deze na droging glad.
  3. Schilderen: Breng een laag schakelverf aan op de mogelijk kale plekken om een goede hechting voor de eindlaag te waarborgen
  4. Afwerken: Breng de eerste laag voor de bescherming van je hout, indien nodig of gewenst breng een tweede laag aan voor de optimale bescherming van je oppervlak!

  Wanneer gebruik je schakelverf?

  Schakelverf gebruik je wanneer je een praktische en efficiënte verfoplossing nodig hebt voor houten oppervlakken. Het is bijzonder geschikt voor buitenwerk, zoals kozijnen, deuren en gevelbetimmeringen, vanwege de uitstekende weerbestendigheid en bescherming tegen vocht. Binnen kan schakelverf ook worden gebruikt op houten meubels en deuren voor een duurzame en decoratieve afwerking. Echter, in situaties waar maximale duurzaamheid vereist is, kan een normale lak beter geschikt zijn. Gebruik geen schakelverf op metaal of kunststof, hiervoor zijn speciale verven beter geschikt. Ook is een schakelverf alleen beschikbaar in een terpentinebasis variant wat maakt dat het voor binnengebruik als onaangenaam kan worden ervaren.

  De beste schakelverf kopen bij Verfplaza

  Bij Verfplaza bieden we een selectie van de beste schakelverf producten die op de markt beschikbaar zijn:

  • Sikkens Rubbol EPS: Deze hoogwaardige schakelverf biedt een uitstekende hechting en duurzaamheid. Het is perfect voor buitentoepassingen en beschermt hout langdurig tegen weersinvloeden.
  • Sigma Schakelverf Satin: Bekend om zijn zijdeglanzende afwerking en sterke beschermende eigenschappen, is deze verf een uitstekende keuze voor zowel decoratieve als beschermende doeleinden.

  Bij Verfplaza kun je deze topkwaliteit schakelverven voordelig aanschaffen. Mocht je vragen hebben of advies nodig hebben over welk product het beste bij jouw project past, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!