• Muurverf
 • Lak
 • Grondverf
 • Blanke lak
 • Betonverf
 • Metaalverf
 • Voorstrijk
 • Spuitbussen
 • Trapverf

  Trapverf kopen? Ben je van plan de trap te gaan schilderen? Dan vind je op deze pagina de beste trapverf. Een goede trapverf wordt extra hard waardoor die extreem bestand is tegen krassen en slijtage. Er zijn verschillende soorten traplak waarmee je je trap kunt schilderen. Zo kan je kiezen voor een dekkende kleur of een transparante waarmee je de houtkleur en nerf blijft zien. In ons assortiment hebben we trapverf van Sikkens, Sigma, Glitsa, Trae Lyx en nog veel meer.
  Heb je door de vele keuzes hulp nodig bij het kiezen van de juiste verf voor je trap? Dan kan je altijd contact opnemen met onze experts. We helpen je hier graag met het adviseren van het maken van de juiste keuze.

  24 resultaten
  Standaard

  Welke trapverf moet ik kiezen?

  Bij het schilderen van een trap is het belangrijk dat de lak die je gebruikt goed kras- en slijtvast is. Een trap heeft altijd veel te lijden en moet hierdoor extra beschermd worden. Je kunt je trap schilderen met een dekkende lak of een transparante. Ook kun je kiezen voor een traplak met anti-slip. Dit vermindert de kans om uit te glijden. Dit wordt veel gebruikt in huizen met kinderen. Verder heb je nog de keuze uit  verf op waterbasis (dit adviseren wij) of een verf op terpentinebasis. Bij een verf op waterbasis kun je de trap weer sneller gebruiken. Ook stinken lakken op waterbasis niet en zijn ze tegenwoordig net zo kras- en slijtvast als verf op terpentinebasis. 

  Om erachter te welke trapverf het best bij jouw past, hebben we de beste traplakken voor je op een rijtje gezet: 

  • Sikkens Rubbol BL Rezisto
   Dit is een extreem kras- en slijtvaste dekkend lak op waterbasis. Deze lak is verkrijgbaar in mat (matt), zijdeglans (satin), halfglans (semi gloss) en in het hoogglans (high gloss). Ook is deze lak huidvetbestendig en is verkrijgbaar in alle kleuren.
  • Sigma S2U Nova
   De S2U Nova lijn van Sigma zijn binnenlakken die extreem kras- slijtvast zijn. Ook zijn deze lakken huidvetresistent en op waterbasis. Deze lakken zijn verkrijgbaar in het mat, zijdeglans (satin), halfglans (semi gloss) en in het hoogglans (gloss) en te mengen in alle kleuren.
  • Sigma S2U Nova traplak Soft Satin
   Dit is een speciale traplak met een anti-slip laag. Door de anti-slip laag is de kans op uitglijden minimaal. Verder is deze lak extreem kras- slijtvast en op waterbasis. 
  • Oolex Aqua PU
   Deze door PU versterkte lak is extra kras- en stootvast en hierdoor zeer geschikt voor op de trap. Ook is de Oolex Aqua PU voordeliger dan de Sikkens en Sigma en hierdoor een mooi alternatief. De Oolex Aqua Pu is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans. 

  De trap schilderen met verf op terpentinebasis

  Je kunt er ook voor kiezen om te gaan schilderen met verf op terpentinebasis. Verf op terpentinebasis schildert makkelijker dan een waterbasis verf (al is het verschil niet meer zo groot). Maar er zijn ook grote nadelen zoals een nare verflucht, de verf heeft veel langer de tijd nodig om te drogen en wit en lichte kleuren vergelen.
  Wij raden zelf binnen altijd op waterbasis aan. Maar als je toch met verf op terpentinebasis wilt schilderen kan je het beste gebruik maken van de volgende lakken.

  • Sikkens Rubbol Finura
   De Sikkens Rubbol Finura is een zeer kras- en stootvaste lak op terpentinebasis. Deze lak is verkrijgbaar in het zijdeglans (satin) of in hoogglans (high gloss).
  • Sigma S2U
   Deze extra kras- en slijtvast lak op terpentinebasis is verkrijgbaar in zijdeglans, halfglans en hoogglans. Verder is deze lak makkelijk te schilderen en verkrijgbaar in alle kleuren.
  • Oolex Pu
   Dit is een voordeliger professioneel alternatief op de Sigma en Sikkens verf. Deze lak is op terpentinebasis en is goed kras- en slijtvast. 

  De trap transparant schilderen

  Wanneer je het houtwerk nog goed wilt zien, maar deze wel wilt beschermen is een transparante blanke lak perfect. Deze lakken zijn op waterbasis en zijn kleurloos, zo blijf je de structuur van het hout mooi zien. Een blanke lak beschermt tegen krassen en slijtage. We hebben een aantal varianten voor je op een rijtje gezet.

  •  Glitsa Traplak
   De Glitsa traplak is een kleurloze door PU versterkte lak. Hierdoor is deze lak extra sterk en speciaal voor op de trap gemaakt. Deze lak heeft een eiglans uitstraling, dat is een beetje een zijdeglanzende glansgraad. Deze lak heeft ook een anti-slip variant.
  • Trae Lyx trappenlak (2 componenten)
   Deze kleurloze 2 componenten lak is extreem kras- slijtvast en chemicalienbestendig. Je kunt kiezen voor een matte of zijdeglanzende uitstraling. Ook heeft deze lak een anti-slip variant. 

  Trapverf kopen 

  Heb je de juiste trapverf kunnen vinden? Dan kun je deze gemakkelijk, snel en voordelig online bij ons bestellen. We zijn officiële dealer van al onze merken. Hierdoor verzekerd van kwaliteit en kan je deze vertrouwd online bij ons bestellen. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan sturen we je bestelling dezelfde dag nog naar je toe.

  Als je nog vragen hebt, dan kan je altijd bellen, WhatsAppen of mailen met onze klantenservice. Hier staan onze verfexperts klaar om al je vragen te beantwoorden.