Sikkens Rubbol BL Ventura Satin

Vanaf47,18Incl BTW38,99Excl BTWAdviesprijs: 75,4938%
Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Online Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sikkens Rubbol BL Ventura Satin is een watergedragen één-pot-systeem verf voor buiten. Het voordeel van deze verf is dat die goed ademend is en daardoor perfect te gebruiken is voor tuinhuizen, overkappingen en gevel timmerwerk. Ook wordt deze lak veel gebruikt voor het schilderen van Rockpanel en Canexel gevelbekleding.

Belangrijkste kenmerken

Om de Sikkens Rubbol Ventura in het kort aan je uit te leggen hebben we de belangrijkste kenmerken van de watergedragen buitenverf van Sikkens op een rij gezet.

 • 1 pot om alles te schilderen
  Gronden, voorlakken en aflakken kan allemaal met dezelfde verf. Dat maakt deze waterbasis buitenverf van Sikkens een zeer makkelijk product.
 • Makkelijk te verven
  Sikkens Rubbol BL Ventura Satin dekt zeer goed, verwerkt heel soepel en heeft een uitstekende vloei. Ook de minder ervaren schilder kan met deze verf van Sikkens gemakkelijk schilderen. Dit komt ook door de lange opentijd. Dit betekent dat de verf lang genoeg nat blijft om te corrigeren tijdens het verven waardoor strepen en aanzetten van de kwast of roller niet zichtbaar zijn.
 • Sneldrogend
  Door de snelle droging kan je meerdere lagen per dag aan brengen. Vandaag je klus beginnen en morgen ervan genieten kan heel goed met deze buitenverf van Sikkens.
 • Uitstekende duurzaamheid
  Naast de prettige verwerkingseigenschappen is deze buitenverf ook erg duurzaam. De buitenduurzaamheid is tot 5 jaar.
 • Zijdeglans
  Deze lak heeft een mooie zijdeglanzende uitstraling.

De beste Sikkens keuze voor Canexel en Rockpanel

Wil je Canexel of Rockpanel schilderen met een Sikkens verf? Dan is de Sikkens Rubbol BL Ventura Satin de beste keuze hiervoor. Door de goed ademende eigenschappen blijft de verf mooi intact en gaat die niet bladeren. Ook is deze verf zeer goed te gebruiken voor het schilderen van multiplex boeiboorden.

Vochtregulerend

Het afbladderen van verf is een veel voorkomend probleem. Dit komt vaak doordat er vocht in de ondergrond door de verflaag naar buiten wilt. De Sikkens Rubbol BL Ventura Satin geeft een vocht doorlatende verflaag (dampopen) waardoor er door deze verflaag wel vocht uit kan maar niet erin. Daarom is de buitenbeits van Sikkens perfect geschikt voor hout dat in contact komt met water zoals geveltimmerwerk, tuinhuizen, schuttingen, tuinmeubelen, overkappingen etc.

Verschillende houtsoorten te schilderen

Met de Sikkens Rubbol Ventura Satin is ideaal voor het schilderen van loof-en naaldhout. Douglashout is naaldhout en op dit moment erg populair. Douglashout schilderen met Sikkens verf kan met de Sikkens Rubbol Ventura Satin.

Let op! Bij het schilderen van Merbau, Dark Red Meranti, Western Red Cedar, Eiken, Afzelia en in sommige gevallen Grenen en Vuren kunnen inhoudstoffen doorbloeden waardoor er gele plekken in de verflaag ontstaan. Gebruik voor het schilderen van deze houtsoorten de Sikkens Rubbol BL Isoprimer om deze inhoud stoffen te isoleren.

Verkrijgbaar in Canexel kleuren en meer

Zoek je een mooie kleur voor om Canexel of een tuinhuis te schilderen? De Sikkens Sikkens Rubbol BL Ventura Satin is verkrijgbaar in alle kleuren waaronder Canexel kleuren. Ook RAL kleuren of kleuren van andere merken behoren tot de mogelijkheid. Veel gekozen kleuren zijn RAL 9010 en RAL 9005 (meest zwarte kleur). Open onze online kleurenwaaier en bekijk alle mogelijke kleuren.

Online Sikkens Rubbol BL Ventura Satin bestellen

Uiteraard bestel je bij ons de Sikkens Rubbol BL Ventura Satin met korting tot wel 37,5%. Of je nu 1 liter nodig hebt of 10 liter voor het schilderen van een groot tuinhuis. Wij hebben de Sikkens Rubbol BL Ventura Satin ruim op voorraad en leveren bij bestelling voor 22:00 de volgende werkdag en op zaterdag bij je thuis.

Vragen? Onze experts helpen je verder

Heb je vragen over de Sikkens Rubbol BL Ventura Satin? Neem contact met op met onze verfexperts en zij helpen je graag verder. Ook voor vragen over ons uitgebreid assortiment of vragen over je verfklus kan je bij ons experts terecht.

 

Veelgestelde vragen

Welke kwast heb ik nodig?

Wij adviseren voor watergedragen verf de Anza Titanium Aqua kwast. Met deze professionele kwast ga je voor een perfect eindresultaat.

Gebruik de Anza Vilt Elite Lakroller voor een perfect glad eindresultaat zonder pluisjes. Deze lakroller is het meest gebruikt door de schilder!

Het type schuurpapier wat je het best kan gebruiken is afhankelijk van wat er geschuurd moeten worden. Hieronder zetten we een paar punten voor je op een rij:

 • Oude verflaag of slecht hechtende verf verwijderen: P40, P60 of P80.
 • Nieuw of kaal gemaakt hout schuren: P100 of P120
 • Opschuren van gegrond of bestaand redelijke kwaliteit schilderwerk: P120 of P150
 • Opschuren van schilderwerk in goede kwaliteit (matteren): P180, P220 of P240
 • Licht opschuren van een nieuwe verflaag: P240, P280 of P320

Naast het traditionele schuurpapier zijn ook uitstekende alternatieve in verschillende groftes Hieronder een aantal alternatieve op een rij gezet:

 • Schuurblokjes
 • Schuursponsjes
 • Scotch Brite
 • Schuurpapier voor machines

De Sikkens Rubbol BL Ventura Satin is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.

Sikkens Rubbol BL Ventura Satin is speciaal voor Canexel en Rockpanel

Dit heb je ook nodig

Anza Vilt Elite Lakroller
Anza Titanium Aqua Kwast Rond
Universol Ontvetter
KIP 3308 Washi-Tec® schilderstape gold

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op