• Muurverf binnen
 • Muurverf buiten
 • Plafondverf
 • Voorstrijk
 • Afwasbare muurverf
 • Verspuitbare muurverf
 • Gevelverf
 • Structuurverf
 • Goedkope muurverf
 • Isolerende muurverf
 • Badkamerverf

  Wil je de muren of het plafond in de badkamer schilderen? Kies dan voor een verf die goed tegen vocht en water kan. Je hebt hierin verschillende keuzes en zelfs muurverf die schimmelwerend is. Zo bescherm je je muren optimaal en blijft je badkamer er schoon en netjes uitzien. Naast bescherming is de kleur ook belangrijk. Je hebt naast witte badkamer verf ook de keuze uit alle andere kleuren.

  12 resultaten
  Standaard

  Wat is de beste muurverf voor in de badkamer?

  De beste muurverf voor je badkamer zijn de Sikkens Alpha Humitex SF of de Sigma Sigmaresist Fungi Mat. Beide zijn namelijk schimmelwerend en dat is de beste eigenschap die een badkamerverf moet hebben. Zo blijft je badkamer mooi en Hygiënisch. Niet iedere verf is geschikt voor in de badkamer, zo zijn sommige latexen niet geschikt voor in vochtige ruimtes, kies daarom altijd voor de juiste badkamerverf. Naast de schimmelwerende eigenschappen zijn de hierboven genoemde badkamer muurverven ook eenvoudig te schilderen en krijg je altijd een mooi strak eindresultaat.

  Schimmelwerende badkamerverf

  Hoe vormen schimmels zich en waarom heb je een schimmelwerende badkamerverf nodig? Ze ontstaan in vochtige omgevingen waar ventilatie tekortschiet. Het vocht stijgt op met de warmte, waardoor waterdamp neerslaat, vaak te zien aan de bovenkant van muren, in hoeken of onder het plafond. Door het gebruik van de beste badkamerverven kan voorkomen worden dat vocht en waterdruppels zich hechten.

  Echter, zelfs bij ideale temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden voor schimmelgroei, blijft het risico op schimmelvorming bestaan. Om schimmelvorming op lange termijn te voorkomen, is het essentieel om de omstandigheden die schimmels doen ontstaan aan te pakken. Een goede ventilatie van de ruimte is hierbij cruciaal, ook het gebruik van een schimmelwerende verf draagt hieraan bij.

  Plafondverf voor in de badkamer

  Een goede badkamer plafondverf is erg belangrijk, het gebruik van een schimmelwerende muurverf is dan ook aan te raden. Het plafond heeft namelijk het meeste last van het vocht in de badkamer). Op het plafond is de kans op schimmels dan ook het grootst. Gebruik daarom voor het plafond in de badkamer een van de volgende muurverven:

  Dit zijn schimmelwerende latexen van Sikkens en Sigma. Deze badkamerverf is van hoge kwaliteit en zorgt voor de beste bescherming.

  Waterafstotende badkamerverf

  Wil je de wanden in de badkamer schilderen met verf die waterafstotend is? Dan kan je het beste kiezen voor de Sigma Clean Pearl Mat. Deze is vet, vuil en waterafstotend en daarom zeer geschikt voor de wanden. Wij adviseren deze muurverf niet te gebruiken voor het plafond. Van Sikkens kun je het beste kiezen voor de Sikkens Alpha Easy Clean, dit is ook een uitstekende waterafstotende verf voor in de badkamer.

  Kozijnen en de deur in de badkamer schilderen

  Wanneer je een deur of kozijn in de badkamer wilt schilderen, dan kan je gewoon gebruik maken van een binnenlak na keuze. Je hebt hier dus geen speciale verf voor nodig.
  Mocht je houten balken op het plafond hebben, dan kan je wel overwegen om de Zinsser Permawhite Matt of Satin te gebruiken. Deze verf is namelijk schimmelwerend die je zowel op de muur als op houtwerk kan gebruiken.

  Sikkens en Sigma badkamerverf

  Er is veel vraag naar badkamerverf van Sikkens en Sigma. Dat is niet gek, wetende dat zij binnen Nederland nagenoeg de beste badkamerverf aanbieden. Zo biedt Sikkens de Sikkens Alpha Humitex SF, een schimmelwerende latex die vochtwerend en goed afneembaar is. Sigma biedt de Sigmaresist Fungi Matt, ook deze badkamerverf is schimmelwerend en vochtwerend. Beide Sikkens en Sigma badkamerverven zijn dus uitermate geschikt voor in de badkamer en zijn schimmelwerend.

  Badkamerverf kopen

  Heb je de beste badkamerverf van Sikkens, Sigma, Flexa of een ander merk gevonden? Dan kun je deze makkelijk en voordelig bij ons online bestellen. Wij hebben altijd ruime voorraden en mengen de verf direct voor je op kleur. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan sturen we het dezelfde dag nog met de post mee. 

  Heb je nog vragen of meer informatie nodig? Dan kan je altijd contact opnemen met onze verfexperts.