Oolex Belgische Carboleum Zwart

Inhoud
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Belgische Carboleum Zwart is een traditioneel product om buitenhout te beschermen. Je gebruikt Carboleum voor op o.a schuren, hekwerk, palen, schuttingen en overig buiten hout. Oolex Belgische Carboleum is een sterk impregneermiddel dat een mix is van teer en terpentine. Het heeft een goed waterwerend vermogen en beschermd het hout tegen ongediertes.
Omdat het een teer product is raden wij altijd aan om te werken met handschoenen en het aan te brengen met een platte kwast of blokkwast.

Let op! Carboleum kan niet gebruikt worden op hardhout of hout dat al reeds geïmpregneerd is. 

Eigenschappen:

 • Bezit uitstekende conserverende en vochtwerende eigenschappen.
 • Bezit zeer goede waterafstotende eigenschappen.
 • De ideale oplossing voor houtbescherming in de open lucht.
 • Transparante verwerking.
 • Accentueert de houterf.
 • Ideaal voor maneges met veel hekwerk.

Let op! Dit is een teer product en kan altijd afgeven wanneer het warm is. Gebruik dit product dan ook niet wanneer er kans is dat je hier tegenaan gaat lopen (zoals in regulieren tuinen). 

Verwerking van Carboleum Zwart

Carboleum kan aangebracht worden met een kwast of spuitpistool. Vermijd verwerking in aanwezigheid van open vlam en vonken of in gesloten of slecht geventileerde ruimten. Verwerken in de open lucht, maar enkel bij droog weer en buiten de vorstperiode. Bij temperaturen lager dan het vriespunt kan kristallisatie optreden. Dit kristalliseren wordt voorkomen door het product te verwarmen tot 20°C en regelmatig te roeren. Voor de gewenste kleur dit product in 2 a 3 lagen aanbrengen.
Carboleum is niet geschikt voor de behandeling van hardhout zoals bangkirai of teak.

Traditionele Carboleum

Vroeger werd er heel veel carboleum gebruikt voor boeren schuren etc. De traditionele carboleum (of carbolineum) is al sinds jaren in Nederland en België verboden. De carboleum die wij verkopen is de vervanger en is zo sterk mogelijk gemaakt, maar binnen de wetgeving. Dit is dus een ideale vervanger van het vroegere carboleum.

Waar je op moet letten wanneer je Carboleum gebruikt

Bij het gebruik van carboleum moet je altijd op een aantal dingen letten. Zo is het belangrijk dat je altijd met handschoenen aan werkt. Ook is het belangrijk dat je het blik niet in de volle zon zet. Verder is het een teer product en kan het afgeven wanneer je het hout aanraakt. Gebruik dit dus niet zomaar in een tuin of ruimte waar mensen langs lopen.

Belgische Carboleum Zwart kopen

Oolex Belgische Carboleum Zwart koop je voordelig en gemakkelijk bij ons online. We hebben altijd ruime voorraden en kunnen hierdoor direct leveren. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je het morgen in huis. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Alternatieven binnen Carboleum

Oolex Belgische Carboleum Donkerbruin
Finess Bruinoleum vervanger carboleum
Finess Bruinoleum