Kleurentester

Kleurentester kopen? Voor je je hele woning gaat schilderen met een kleur, is het vaak handig om deze kleur eerst in het echt te zien. Met een kleurentester kan je iedere kleur in een klein potje laten mengen. Zo kan je iedere kleur testen voordat je alles gaat schilderen.

9 resultaten
Standaard

Welke tester moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk met welke verf je uiteindelijk gaat schilderen. Wil je met Sigma verf gaan schilderen, kies dan voor de Sigma tester. Wil je met Sikkens verf gaan schilderen, kies dan de Flexa kleurentester. Flexa valt namelijk onder hetzelfde moederbedrijf als Sikkens en de kleuren komen hierdoor goed overeen. 

Let op dat er altijd een nuance verschil is per kleur en merk.
In sommige gevallen is de dosering van een kleur zo minimaal, dat die niet op een Flexa tester gemaakt kan worden. In dat geval maken wij de kleur op een Sigma tester.

Tips voor het testen van kleuren

Je kan natuurlijk een tester direct op de muur schilderen, alleen kan je bij het overschilderen wel vlekken krijgen. Zet de tester op een stuk karton of papier, deze kan je vervolgens op de muur plakken en de kleur bekijken. Ook kan op deze manier de kleur op meerdere plekken in het huis bekijken.

Om de kleur goed te kunnen zien raden we aan om 2 lagen verf aan te brengen. Ook moet je de kleur pas oordelen als die helemaal droog is.

Bekijk de kleur op meerdere momenten gedurende de dag. Licht doet namelijk heel veel met een kleur en dit kan op elke moment van de dag anders zijn.

Kleurentester voor de muur

Alle kleurentesters van ons zijn voor op de muur bedoeld. Er zit dus altijd muurverf in een kleurentester. Deze zijn altijd mat en geven hierdoor het beste beeld hoe de kleur er uiteindelijk uit komt te zien.

Kleurtester voor op hout

Om te zien hoe een kleur op de kozijnen of deuren eruitziet, kun je het beste een Kleurtester op lakverf verf kopen. Kleuren op lakverf zien er door de samenstelling en glansgraad altijd anders uit dan muurverf. We hebben van Histor kleine potjes lakverf voor binnen. Deze zijn te bestellen in alle kleuren en je kunt kiezen tussen een matte, zijdeglans of hoogglans uitstraling.
Ook wanneer je maar heel weinig lakverf nodigt hebt, kan deze tester goed van pas komen.