• Kit
 • Houtvuller
 • Muurvullers
 • Betonreparatie
 • Stopverf
 • Plamuur

  Als je van plan bent om te gaan verven, is het essentieel om de ondergrond goed voor te bereiden. Voor hout betekent dit grondig te ontvetten, schuren en stofvrij maken, terwijl voor muren een egale ondergrond noodzakelijk is.

  Een vlakke ondergrond is bijna altijd een vereiste, omdat dit de hechting van (grond)verf verbetert en uiteindelijk zorgt voor een beter resultaat. Een van de methoden om je ondergrond te egaliseren is door gebruik te maken van plamuur.

  Maar wat is plamuur precies en welke varianten zijn er beschikbaar? En is een speciaal plamuurmes echt noodzakelijk? Hier duiken we dieper in op de wereld van het plamuren.

  10 resultaten
  Standaard

  Wat is plamuur?

  Wil je met plamuur aan de slag gaan? Dan is het handig om te weten wat plamuur precies is en welke voordelen dit product met zich meebrengt. Plamuur is een zachte substantie die ideaal is om oneffenheden weg te werken, of het nu gaat om scheuren in de muur of gaten in hout. Met plamuur krijg je de kans om al die onregelmatigheden glad te strijken en de ondergrond perfect voor te bereiden op een verflaag.

  Misschien ben je wel bekend met twee componenten plamuur. Wat is hier eigenlijk het verschil? Plamuur is een pasta die wordt gebruikt om gaten en scheuren in verschillende oppervlakken op te vullen, zoals pleisterwerk, wandplaten, of hout. Het is verkrijgbaar in bussen of tubes en kan eenvoudig worden aangebracht met een speciaal mes. Met plamuur kun je niet alleen oneffenheden wegwerken, maar ook kale plekken opvullen. Voor diepere gaten in houtwerk is een twee componenten plamuur de beste keuze.

  Bij onderhoud of renovatie van je huis kom je regelmatig situaties tegen waarin plamuur van pas komt. Of het nu gaat om gaten in muren, scheuren, oneffenheden, of houtrot in kozijnen, met dit handige vulmiddel werk je alles netjes weg. Zo herstel je niet alleen de schade, maar voorkom je ook verdere problemen zoals rottend hout. Plamuur is verkrijgbaar in verschillende vormen en is bruikbaar voor diverse reparaties in huis of zelfs aan je auto. Zodra het vulmateriaal goed is uitgehard, kun je erover schilderen en zal er niets meer te zien zijn van de reparatie. Met plamuur van Verf-plaza maak je elke klus weer strak en netjes!

  Plamuur of vulmiddel?

  Ben je op zoek naar een oplossing om gaten en scheuren te vullen, dan kom je al snel de termen plamuur en vulmiddel tegen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Technisch gezien is plamuur een type vulmiddel, maar in de praktijk wordt het iets anders gebruikt. Plamuur is voornamelijk geschikt voor het opvullen van ondiepe gaatjes en scheuren van ongeveer 1-5 mm dik. Hoewel je plamuur ook kunt gebruiken voor diepere gaten, is het belangrijk te weten dat je dan meerdere lagen moet aanbrengen vanwege het krimpen van het materiaal.

  Voor diepere oneffenheden is vulmiddel beter geschikt. Het grootste verschil tussen plamuur en vulmiddel ligt dus in de toepassing: plamuur is ideaal voor ondiepe gaatjes, terwijl vulmiddel beter geschikt is voor diepere oneffenheden. Wil je meer weten over welk product het beste past bij jouw klus? Lees dan verder!

  Typen plamuur

  Op zoek naar de juiste plamuur voor je klus? Het kiezen van de juiste plamuur niet altijd zo simpel als het lijkt. Maar geen paniek! Fabrikanten hebben namelijk voor elke ondergrond verschillende soorten plamuur en vulmiddel ontwikkeld, waardoor je diverse opties hebt voor jouw project. Het is daarom essentieel om je plamuur goed af te stemmen op de ondergrond, zodat je het beste resultaat behaalt. Plamuur kan worden ingedeeld in drie groepen:

  • Alkydplamuur: Deze vorm van plamuur is de laatste jaren minder populair geworden vanwege betere alternatieven op de markt. Het voordeel is dat je niet zelf hoeft te mengen en dat deze plamuur zich makkelijk laat verwerken. Echter, de lange droogtijd en krimp zijn nadelen, waardoor meerdere lagen nodig zijn. Een voorbeeld is de Jansen Lakplamuur.
  • Polyesterplamuur: Deze plamuursoort droogt extreem snel, al na 30 minuten is deze schuurbaar. Dit is handig voor veel klussen. Echter, het nadeel is dat polyesterplamuur vocht opneemt, wat later problemen kan veroorzaken bij het overschilderen. Een goede optie hiervan is de Den Braven Zwaluw Polysoft.
  • Epoxy-plamuur: Universele epoxy-plamuren zijn ideaal voor doe-het-zelvers. Hoewel ze een lange droogtijd hebben, weten ze wel raad met rek en krimp. De beste keuze hierin is de Repair Care Dry Flex Super Finish SF!

  Bij Verf-plaza vind je een uitgebreid assortiment plamuren voor diverse ondergronden. Ontdek onze producten en kies de plamuur die perfect past bij jouw klus!

  Houtplamuur en lakplamuur

  Ontdek onze selectie houtplamuur en lakplamuur voor een perfecte afwerking van je projecten! Lakplamuur is ideaal voor het herstellen van kleine lakbeschadigingen op geschilderd of gegrond hout. Het is speciaal ontwikkeld voor deze toepassingen. Maar let op, als je plamuur op ongeschilderd hout wilt gebruiken, is houtplamuur de beste keuze.

  Bij Verf-plaza vind je een uitgebreid assortiment houtplamuur, geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Met producten zoals de Alabastine Allesvuller kun je niet alleen gaten en scheuren in steen en beton repareren, maar ook oneffenheden baksteen en pleisterwerk. Daarnaast bieden wij ook lakplamuur, zoals de Jansen Acryl Lakplamuur, die perfect is voor gebruik als grondlaag op hout. Bestel jouw houtplamuur en lakplamuur voor de scherpste prijzen via onze webshop en geef je projecten de perfecte afwerking die ze verdienen!

  Plamuur aanbrengen

  Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigdheden klaar hebt liggen. Fanatieke doe-het-zelvers en professionals gebruiken vaak twee plamuurmessen: een breed mes om de plamuur klaar te leggen en een kleiner mes om de plamuur aan te brengen op het hout of de muur.

  Het aanbrengen van plamuur is een eenvoudige klus. Zorg ervoor dat je voldoende plamuur op je kleinste plamuurmes hebt en plaats het mes in een hoek van ongeveer 45 graden tegen de muur, net boven de plek waar je de plamuur wilt aanbrengen. Verminder vervolgens de hoek en strijk het plamuurmes over het gaatje of de scheur. Verwijder onmiddellijk overtollige plamuur om problemen tijdens het schuren te voorkomen.

  Breng altijd meerdere lagen plamuur aan, omdat plamuur kan krimpen na het drogen. Dit zorgt voor een betere en duurzamere reparatie.

  Verschillende soorten plamuur

  Je hebt al gelezen over de verschillende soorten plamuur en hoe belangrijk de ondergrond is bij het maken van je keuze. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet om het visueel te maken. Laat je inspireren en bekijk het uitgebreide assortiment van Verf-plaza online. Voor elke klus is er namelijk de perfecte plamuur!

  1. Alabastine Houtplamuur Universeel: Zoals de naam al aangeeft, geschikt voor élke soort hout.
  2. Alabastine Lakplamuur: Een voorbeeld van de eerder besproken lakplamuur.
  3. Eazyfix Premium Plamuur: Een twee componenten plamuur voor een extreem goede bescherming en uitharding. Twee componenten in 1 koker!
  4. Repair Care Dry Flex Super Finish SF:De professionelere variant van de Eazyfix Premium Plamuur, een twee componenten plamuur voor het vullen van gaten.
  5. Presto 2K Polyester Plamuur: Voor het vullen van ondergronden met een polyeseter plamuur. Ondergronden als metaal, kuststoffen, beton en hout.

  Plamuur voor muren

  Op muren kunnen oneffenheden ontstaan die niet zomaar met verf kunnen worden verborgen. Voor dit soort uitdagingen is een hoogwaardige muurplamuur de ideale oplossing. Je zoekt naar een product dat geschikt is voor diverse ondergronden, zoals steen, stucwerk, pleisterwerk, minerale ondergronden, beton, gipsplaten en meer. Een uitstekende keuze is de Alabastine Allesvuller – Lichtgewicht Vulmiddel, dat geschikt is voor verschillende materialen.

  Als je op zoek bent naar een meer elastische plamuur voor absorberende ondergronden, is de Beissier Aguaplast Fibra een geweldige optie. Eenzelfde minder flexibele vuller is de Beissier Aguaplast Top Finish. Met deze plamuur kun je zelfs de meest veeleisende klussen aanpakken en een gladde, perfecte afwerking bereiken voor je muren. Ontdek het brede assortiment muurplamuren bij Verf-plaza en maak van je muren een echt pronkstuk!

  Plamuur kopen bij Verf-plaza

  Bij Verf-plaza bieden we niet alleen verf, maar ook een breed assortiment aan plamuur. Na het lezen van deze pagina heb je mogelijk nog enkele vragen over plamuur die je graag beantwoord zou zien voordat je een aankoop doet of aan je klus begint.  Wil je de verschillende soorten plamuur vergelijken en gericht aankopen doen? Breng dan een bezoek aan een van onze filialen in Breda of Roosendaal en spreek met een van onze specialisten.

  Als je van plan bent om online te winkelen in de webshop van Verf-plaza, maar toch behoefte hebt aan advies, aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Bel ons of stuur een e-mail met al je vragen. We staan klaar om je te helpen!

  Gerelateerde categorieën

  Houtvuller
  Muurvuller
  Betonreparatie
  Kit
  Verfgereedschap
  Schuurmiddelen
  Verfbakjes & emmers