• Alle beits
 • Alle houtolie
 • Zwarte beits
 • Dekkende beits
 • Transparante beits
 • Beits voor tuinmeubels

  Meubelbeits is een speciaal ontwikkeld product dat wordt gebruikt om houten meubels te beschermen en te kleuren. Het biedt een duurzame afwerking die het hout beschermt tegen slijtage, vlekken en andere schade, terwijl het tegelijkertijd de natuurlijke uitstraling van het hout accentueert. Bij Verf-plaza bieden we een breed assortiment meubelbeitsen van topkwaliteit om ervoor te zorgen dat je meubels er altijd op hun best uitzien.

  9 resultaten
  Standaard

  Wat is meubelbeits

  Meubelbeits is een type houtafwerking dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik op meubels. Het dringt diep door in het houtoppervlak en vormt een beschermende laag die het hout beschermt tegen krassen, vlekken en andere beschadigingen. Meubelbeits is verkrijgbaar in verschillende tinten en afwerkingen, waardoor je de uitstraling van je meubels kunt aanpassen aan je persoonlijke wensen.

  Lak of beits gebruiken voor meubels?

  Bij het afwerken van houten meubels kun je kiezen tussen lak en beits, afhankelijk van het gewenste resultaat en de toepassing. Lak vormt een harde, ondoordringbare laag op het oppervlak van het hout, terwijl beits dieper in het hout doordringt en een meer natuurlijke afwerking biedt. Voor meubels wordt vaak meubelbeits aanbevolen, omdat dit het hout beschermt terwijl het ook de natuurlijke textuur en kleur van het hout accentueert.

  Beits aanbrengen voor meubels: zo doe je dat

  Het correct aanbrengen van meubelbeits is essentieel voor een goed resultaat en maximale bescherming van je meubels. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak van je meubels schoon, droog en vrij is van vuil en stof voordat je de beits aanbrengt.
  2. Aanbrengen: Gebruik een kwast of roller doek om de meubelbeits gelijkmatig aan te brengen op het oppervlak van het hout. Werk in de richting van de houtnerf voor een gelijkmatige dekking.
  3. Uitharden: Laat de beits volledig drogen volgens de instructies op het blik voordat je de meubels weer in gebruik neemt. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omstandigheden.
  4. Herhaal indien nodig: Afhankelijk van de gewenste diepte van de kleur en de mate van bescherming, kan het nodig zijn om meerdere lagen meubelbeits aan te brengen.

  Meubelbeits op kleur

  Bij Verf-plaza bieden we een breed scala aan kleuren meubelbeits, zodat je de perfecte tint kunt kiezen die past bij je persoonlijke stijl en interieur. Of je nu de natuurlijke uitstraling van het hout wilt behouden of een gedurfde kleur wilt kiezen om een statement te maken, wij hebben de juiste optie voor jou.

  Meubelbeits kopen

  Bij Verf-plaza vind je een uitgebreid assortiment meubelbeitsen van topmerken zoals CetaBever en Rambo. Bezoek onze website of kom langs in een van onze winkels om ons volledige assortiment te bekijken en het product te vinden voor jouw meubelproject. Met meubelbeits van Verf-plaza zorg je ervoor dat je meubels er niet alleen prachtig uitzien, maar ook goed beschermd zijn tegen slijtage en beschadigingen. Voor vragen of advies, neem contact op met een van onze medewerkers!