Sikkens Alpha Primer

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sikkens Alpha Primer is een dekkende voorstrijk die je gebruikt als eerste laag op nieuw stuc of pleisterwerk. Deze Sikkens Alpha Primer zorgt voor een perfecte hechting en brengt direct een dekkende laag. Het grote voordeel hiervan is dat de muurverf die je vervolgens aanbrengt al na één laag mooi dekkend is. Dit scheelt je een hoop tijd en geld natuurlijk.

Waarom de Sikkens Alpha Primer?

Schilderen met de Sikkens Alpha Primer heeft vele voordelen. Zo ben je veel sneller klaar door de uitstekende dekking op nieuwe muren. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor de Sikkens Alpha Primer:

 • Uitstekende hechting op onbehandelde ondergronden
  Deze primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de onbehandelde ondergronden en de uiteindelijke muurverf. Zo blijft je muurverf goed zitten en gaat die extra lang mee.
 • Vermindert de zuiging
  Onbehandelde ondergronden kan je nooit direct overschilderen met een muurverf. Dit omdat deze nog zuigend zijn en de muurverf in de ondergrond zal trekken. Met de Sikkens Alpha Primer hef je deze zuiging op en kan je baan en streeploos muurverf aanbrengen.
 • Direct een dekkende laag
  Met de Sikkens Alpha Primer breng je meteen een dekkende kleur op je wanden of plafonds. Het grote voordeel hiervan is dat je in de meeste gevallen nog maar 1 laag muurverf hoeft aan te brengen.
 • Makkelijk aan te brengen
  Deze professionele primer is eenvoudig aan te brengen met een muurverfroller. Ook voor de doe-het-zelver is het schilderen met de Alpha Primer eenvoudig en krijg zal je altijd een mooi resultaat krijgen.
 • Isoleren van vlekken
  Heb je last van nicotine, vocht, roet of andere vlekken, dan kan je deze isoleren met de Sikkens Alpha Primer. Door de extreme dekkende kracht van deze verf komen deze vlekken niet meer terug.
 • Overschilderbaar met alle Sikkens muurverven
  Na het aanbrengen van de Alpha Primer kan je deze overschilderen met iedere Sikkens muurverf na keuze. De hechting zal bij alle muurverven uitstekend zijn.

Sikkens Alpha Primer voor nieuw stucwerk

Heb je je wanden of plafond opnieuw laten stucen of een variant hierop. Dan is de snelste manier om deze professioneel te schilderen door gebruik te maken van de Sikkens Alpha Primer. Met de Sikkens Alpha Primer, hoef je na het aanbrengen nog maar 1 laag muurverf aan te brengen. Hierdoor schilder je dus in totaal maar 2 x je wanden of plafond (1 x voorstrijk, 1 x muurverf). Zo is je schilderklus snel geklaard en kan je gaan genieten van je nieuwe woning!

Deze Sikkens Alpha Primer is te gebruiken voor o.a stuc of pleisterwerk, spachtelputz, dunpleister, gipskartonplaten en metsel- en schuurwerk. Dit zijn nog niet alle ondergronden, staat er een ondergrond niet bij en twijfel je of de Sikkens Alpha Primer hier een geschikt product voor is? Neem dan contact met ons op.

Let op! Gebruik de Sikkens Alpha Primer niet op poederende ondergronden. Je kan dit checken door je hand over de ondergrond te gaan. Geeft dit af, dan adviseren we je de Sikkens Alpha Superfix te gebruiken.

Let op! De Sikkens Alpha Primer is alleen verkrijgbaar in lichte kleuren. Wanneer je een donkere kleur wilt gaan gebruiken, zal je die kleur alsnog 2 lagen muurverf moeten geven.

Sikkens Alpha Primer 10 liter: hoeveel kan ik schilderen?

Het gemiddelde verbruik van de Sikkens Alpha Primer is 10 m2 per liter. Hoeveel je exact nodig hebt is afhankelijk van het oppervlakte dat je van plan ben te gaan schilderen. Dit meet je eenvoudig op door van al je muren en plafonds het oppervlak te meten. Dit kan je doen met de volgende rekensom: lengte x hoogte = oppervlak in m2. Houd vervolgens de volgende tabel aan:

 • 0 – 25 m² = Sikkens Alpha Primer 2,5 liter
 • 25 – 50 m² = Sikkens Alpha Primer 5 liter
 • 50 – 75 m² = Sikkens Alpha Primer 1 x 5 liter + 1 x 2,5 liter
 • 75 – 100 m² = Sikkens Alpha Primer 10 liter

Aanbrengen door te rollen of te spuiten: Sikkens Alpha Primer

De Sikkens Alpha Primer is aan te brengen door te rollen of te spuiten. Wanneer je gaat rollen kan je dat gewoon met een muurverfroller doen. Welke je het beste kan kiezen is afhankelijk van het oppervlak. Voor gladde ondergronden is de Anza Antex Platinum roller de beste keuze. Heb je een muur met structuur, dan kan je het beste de Anza Micmex roller gebruiken. Daarnaast kan je een kwast gebruiken om de randen of moeilijke plekken netjes te schilderen.
Een andere veel gekozen manier van aanbrengen is om deze spuiten met een Airless verfspuit. Vooral wanneer je grotere oppervlaktes moet gaan schilderen is dit een uitstekende keuze.

Geschilderde muur afwerken: Sikkens Alpha Primer

Onbehandelde muren zijn uitstekend te behandelen met de Sikkens Alpha Primer. Na het aanbrengen van de voorstrijk is het van belang een juiste afwerklaag (muurverf) te kiezen voor de juiste uitstraling en bescherming. De Sikkens Alpha Primer is te gebruiken in zo goed als iedere ruimte van het huis, dit maakt dat hij met iedere muurverf overschilderbaar is, van een keuken-muurverf tot badkamer-muurverf, alles is mogelijk. Over het algemeen is voor een goede combinatie, bescherming en een prachtig matte uitstraling de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF de ideale muurverf voor over de Sikkens Alpha Primer.

Vlekken isoleren met de Sikkens Alpha Primer

Naast dat deze primer perfect te gebruiken is voor onbehandelde muren, kan je deze ook gebruiken op wanden met bijvoorbeeld nicotine of vochtvlekken. De Sikkens Alpha Primer zorgt ervoor dat de vlekken niet terugkomen en isoleert zo de vieze plekken. Wanneer je de Alpha Primer hiervoor gebruikt, moet je wel altijd 24 uur wachten voor je de primer overschilderd. Je kan dat trouwens gewoon doen met iedere muurverf na keuze.

Naast vlekken wordt deze primer ook veel gebruikt voor het wegwerken van banen in je schilderwerk. Wanneer je hier veel last van hebt is het verstandig om eerst de Alpha Primer te gebruiken en zo de banen weg te krijgen.

Voorstrijk/primer op kleur: Sikkens Alpha Primer

Je bij ons de Sikkens Alpha Primer direct op de juiste kleur laten mengen. Op deze manier krijg je een perfecte dekking met de uiteindelijke muurverf. Of het nou RAL 9010 is of een kleur van een heel ander merk, het is allemaal mogelijk. Om voor een zo mooi mogelijk eindresultaat te gaan, raden we je dit altijd aan om te doen. Wil je de muren zo wit mogelijk laten, dan kies voor 100% wit, dat is de meest witte tint.

Sikkens Alpha Primer kopen

Online koop je de Sikkens Alpha Primer voor binnen eenvoudig en direct op de juiste kleur. Met onze ruime voorraden kunnen we altijd direct leveren en dat ook bij grote bestellingen. Met onze lage prijzen verzekeren we je dat je het nergens anders voordeliger kan kopen. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan sturen we bestelling diezelfde nog op waardoor je de volgende dag al aan de slag kan.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Gerelateerde producten

Sikkens Alpha Projecttex
Sikkens Alphatex SF
Sikkens Alphatex Satin SF
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sikkens Alpha Easy Clean
Sikkens Alpha Anti Marks
Sikkens Alpha Primer
Sikkens Alpha Superfix
Sikkens Alpha Humitex
Sikkens Alpha Plafond Extreem

Product informatie

 • Basis waterbasis (acryl)
 • Binnen/Buiten binnen
 • Glansgraad mat / matt
 • Kwaliteit professioneel
 • Rendement 11 m2 per liter
 • Ondergrond behang, bestaande verflaag, beton, cementgebonden pleisters, cementgebonden stucwerk, steen(achtig), stucwerk
 • Verwerkingstemperatuur 5 tot 30 °C
 • Overschilderbaar na 6 uur
Rendement: 10-12 m2 /liter
Overschilderbaar na: 6 uur
Droogtijd: 1 uur
Kwaliteit: Professioneel
Gebruiksklaar: Ja
Productgarantie: Ja
Kleurgarantie: Ja

Deze primer is ook te te spuiten:

Airless spray:

Type verdunning: Water
Hoeveelheid verdunning: Max 5%
Spuitdruk: 150-180 bar
Opening: 0,017-0,019 inch
Spuithoek: 50º

Let op! Het rendement is lager wanneer je gaat spuiten. Houd er rekening mee dat het rendement dan 5-7 m2 per liter kan zijn (afhankelijk van de spuit etc).

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Om het beste resultaat te verkrijgen wordt er geadviseerd om de instellingen af te stemmen op de omstandigheden ter plaatse en te beoordelen d.m.v. een proefvlak.

Heb je een grote verfklus, dan kunnen we je extra korting aanbieden doormiddel van een offerte. Je kan bij ons al een offerte aanvragen wanneer je boven de 700 euro aan verf wil gaan bestellen. Afhankelijk van de hoeveelheid, soort verf en de kleur, maken we voor een offerte op maat en berekenen we de korting.
Stuur ons een bericht via een mailtje of WhatsApp en geef daarin precies aan hoeveel en wat je exact nodig hebt. Laat ons ook weten welke kleuren je wilt gaan hebben.

De Sikkens Alpha Primer is verkrijgbaar in iedere lichte kleur na keuze. Veel gekozen kleuren voor deze verf zijn:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • 100% wit
 • Skimming Stone
 • Strong White
 • Mushroom
 • Ral 9003 Signaalwit
 • Rolling Fog Pale
 • Urban Taupe

Sinds 01-11-2022 is de Sikkens Alpha Primer nieuw in het assortiment. Voorheen heette dit product de Sikkens Alphacryl Pure Primer SF. Ze hebben dit product verbeterd en een nieuwe naam gegeven. Mocht je in het verleden de Alphacryl Pure Primer SF hebben gebruikt, dan kan je nu de Sikkens Alpha Primer gebruiken.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • Veilig en vertrouwd Sikkens verf online bestellen.
 • Alles wordt gemengd op een door Sikkens onderhouden mengmachine
 • Kleurgarantie
 • Productgarantie
 • Professioneel advies
 • Officieel Sikkens Partner
 • 2 fysieke verfwinkels (Breda & Roosendaal)

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P262 – Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.

Reactie
P312 – Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

Verwijdering
P501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Lees voor gebruikt altijd eerst goed het technisch blad door:

Technisch blad Sikkens Alpha Primer

Veelgestelde vragen

Om de randjes netjes te schilderen is het gebruik van een kwast altijd handig. Je kan hiervoor een ronde of een platte kwast gebruiken. Een platte kwast is het makkelijkste om lange rechten stukken te schilderen terwijl een ronde kwast makkelijker is wanneer je veel hoekjes hebt. Wanneer je een van de volgende kwasten gebruikt schilder je altijd met professioneel materiaal:

 

De roller die je moet gebruiken is afhankelijk van de structuur van de muur. Je hebt hierin drie soorten:

 1. Gladde muren
  Wanneer je muren glad zijn kan je het beste de Anza Antex Platinum roller gebruiken. Hiermee krijg je het strakste resultaat.
 2. Licht ruwe ondergrond
  Is je muur niet helemaal glad, dan moet je altijd de Anza Micmex Platinum roller gebruiken. Zo breng je genoeg verf aan wordt alles netjes gedekt met verf.
 3. Ruwe ondergrond
  Heb je een hele ruwe ondergrond zoals bakstenen of heel grof stucwerk, dan kan je het beste de Anza Wistex roller gebruiken.

De Sikkens Alpha Primer is overschilderbaar na ca. 6 uur. 

Na het aanbrengen van deze primer kan je deze overschilderen met iedere muurverf van Sikkens na keuze. Dit zijn de meest gebruikte Sikkens muurverf:

Sikkens Alpha Primer is de dekkende voorstrijk voor nieuwe muren

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Anza Antex Platinum Muurverfroller
Kip Washi-Tec® Tape Lila 309
Anza Verfemmer