• Alle beits
 • Alle houtolie
 • Zwarte beits
 • Dekkende beits
 • Transparante beits
 • Beits & Houtolie

  Beits of Houtolie kopen? Beits en houtolie bestaan er in verschillende soorten. Daarom is het goed om je af te vragen welke soort je nodig hebt voor jouw verfklus. Met ons ruime assortiment hebben we voor elke verfklus de juiste transparante beits, dekkende beits of hardhoutolie. Om je te helpen met je keuze voor de juiste beits of houtolie hebben we wat informatie voor je verzameld. Lees onder aan deze pagina verder.

  72 resultaten
  Standaard

  Wat is Beits?

  Beits is een soort verf die je gebruikt voor het schilderen van hout. Het grote voordeel van beits is dat deze vochtregulerend. Hierdoor kan vocht dat in het hout komt er ook weer uit. Hierdoor wordt beits vooral gebruikt voor hout waar de kans dat vocht intrekt groot is. Denk hierbij aan buiten meubels, schuttingen, overkappingen en nog veel meer.

  Wat doet een beits

  Een beits geeft bescherming en kleur aan het hout dat je gaat schilderen. Je houtwerk zal hierdoor langer mee gaan en gaat het vergrijsing tegen. Naast bescherming verfraaid het je hout ook nog eens. Zo kan je met beits kiezen voor een natuurlijke transparante kleur of juist een dekkende kleur na keuze (zoals zwart of iedere kleur na keuze).

  Soorten beits & houtolie

  Om je te helpen met het kiezen van de juiste beits of houtolie hebben we hieronder wat soorten beits en houtolie uitgelegd. Twijfel je hierna nog of wil je gewoon meteen een verfspecialist spreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  Dekkende beits

  Dekkende beits wordt gebruikt om zacht hout in een kleur te beitsen. Tuinhout wordt veel met beits geschilderd. Denk bijvoorbeeld aan schuttingen, overkappingen, tuinmeubelen etc. Populaire kleuren zoals antraciet, zwart, wit worden veel gebruikt maar wij kunnen iedere kleur ook in beits maken net zoals met verf. Met een dekkende beits verlies je wel de natuurlijke uitstraling van het hout. Wil je dit liever behouden? Kies dan voor een transparante beits.

  Transparante beits

  Met een transparante beits blijft de natuurlijke uitstraling van hout behouden. Je kan beits in kleurloos online bestellen maar ook in een houtkleur. Hierdoor kan je bijvoorbeeld van een lichte houtsoort een uitstraling van donkere houtsoort maken. Andersom is dit helaas niet  mogelijk.

  Houtolie

  Houtolie geeft een natuurlijke uitstraling aan hout. Olie trekt diep in het hout en zorgt voor bescherming. Er zijn verschillende olies voor verschillende houtsoorten. Een aantal van de olies zijn: Douglasolie, Bangkiraiolie, Hardhoutolie en vlonderolie.
  Let op! Olie moet in het hout kunnen trekken. Is je houtwerk gebeitst met een transparante beits of een dekkende beits dan kan je hierover geen olie gebruiken.

  Beits online bestellen

  Of je nu opzoek bent naar transparante beits, zwarte beits, steigerhoutbeits of houtolie. Wij hebben bijna alles voor je op voorraad. Je besteld deze beits gemakkelijk online bij ons in de webshop. En wij zorgen dat je beits super snel bij je thuis is. Uiteraard bestel je beits met korting voor de beste prijs. En boven de €50,- gratis bezorgd.

  Vragen?

  Heb je vragen over het bestellen van beits? Of twijfel je welke beits geschikt is voor jouw verfklus? Wij als verfexperts helpen je graag met het kiezen van de juiste beits.