• Voorstrijk voor binnen
 • Voorstrijk voor buiten
 • Isolerende voorstrijk
 • Voorstrijk voor nieuw stucwerk
 • Fixeermiddel
 • Voorstrijk

  Bij Verf-plaza bieden we een uitgebreid assortiment aan voorstrijk en voorstrijkmiddelen voor verschillende ondergronden, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken voor jouw verfklus. Of je nu te maken hebt met nieuw gestucte wanden, onbehandeld pleisterwerk of andere zuigende ondergronden, voorstrijk zorgt ervoor dat de verf gelijkmatig wordt opgenomen en voorkomt vlekken en gebrekkige dekking.

  Let op! Gebruik geen voorstrijkmiddel wanneer de ondergrond niet zuigend is. Wanneer een muur al geschilderd is, zal deze niet meer zuigend zijn en kan je deze zonder voorstrijk overschilderen.

  Twijfel je of voorstrijk moet gebruiken, neem dan contact op met onze klantenservice.

  25 resultaten
  Standaard

  Wat is voorstrijk

  Voorstrijk is een soort primer, maar dan voor muren en plafonds. Het bevordert de hechting en zorgt ervoor dat de uiteindelijke muurverf mooier kan worden aangebracht. Voorstrijk is er een in kleurloze en in een dekkende variant.

  Soorten voorstrijk

  In de verfwereld bestaan er twee soorten voorstrijk. Er is een transparante en een dekkende voorstrijk. Welke van de twee je moet gebruiken is afhankelijk van je schilderklus, maar ook wat je zelf fijn vindt. We zetten de soorten voorstrijk voor je op een rijtje:

  Transparante keuze:

  • Heft de zuigende werking op
  • Meest duurzame/beste keuze
  • Altijd afwerken met 2 lagen muurverf

  Dekkende keuze:

  • Geeft direct een dekkende eindlaag
  • Meestal nog maar 1 laag muurverf nodig
  • Voordeligere keuze

  Voorstrijk stucwerk

  Voor nieuw stucwerk heb je altijd voorstrijk nodig. Dit omdat nieuw of onbehandeld stucwerk heel erg zuigt. Om deze zuiging op te heffen, maak je gebruik van een voorstrijkmiddel. Na dit gebruikt te hebben, kan je beginnen met het aanbrengen van muurverf.

  Wanneer je geen voorstrijkmiddel gebruikt op nieuw stucwerk, dan kan er een slechte hechting ontstaan en vlekken in het schilderwerk.

  Wat is goede kwaliteit voorstrijk

  Voorstrijk is er in veel verschillende kwaliteiten. Zo heb je goedkope voorstrijk van Alabastine, maar ook professionele kwaliteiten van bijvoorbeeld Sikkens. Het verschil hierin zit hem vooral tussen de middelen die gebruikt zijn om de voorstrijk te maken.
  Met een Sikkens voorstrijk kies je voor professionele kwaliteit voorstrijk. Het resultaat zal mooier zijn en het verwerken ervan makkelijker. Dat is ook de reden waarom vele schilders hiervoor kiezen.
  De beste kwaliteit voorstrijk is:

  Een mooi professioneel alternatief op Sikkens is Oolex:

  Voorstrijk kopen bij Verf-plaza.nl

  In ons uitgebreid assortiment vind je voorstrijk voor zowel binnen als buiten. Met onze topmerken van Sikkens en Sigma bestel je de beste voorstrijk voor jouw verfklus. Bestel je op werkdagen voor 22:00, dan sturen we het dezelfde dag nog met PostNL naar je toe.

  Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste voorstrijk? Neem dan contact op met onze verfexperts van de klantenservice.

  Gerelateerde categorieën