• De beste buitenlak
 • Hoogglans buitenlak
 • Zijdeglans buitenlak
 • Matte buitenlak
 • Schakelverf
 • Buitenlak kozijnen
 • Huismerk buitenlak
 • Buitenlak op waterbasis
 • Goedkope buitenlak
 • Matte buitenlak

  Matte lak voor buiten kopen? Wil je een zo mat mogelijke buiten deur of kozijn, kies dan voor een matte buitenlak. Hiermee kan je bijvoorbeeld mat zwarte deuren en kozijn creëren. Naast zwart heb je natuurlijk ook de keuze uit alle andere kleuren. We hebben twee matte lakken die buiten te gebruiken zijn. De reden dat er niet mee keus is, komt omdat veel verfmerken geen matte lak voor buiten maken. Dit komt omdat de duurzaamheid van een matte lak heel kort is. Het alternatief op mat dat veel gebruikt wordt is zijdeglans, deze heeft een veel langere duurzaamheid en ook maar heel weinig glans.
  Wil je toch echt mat hebben, kies dan een van de volgende lakken.
  Matte lak voor buiten gebruik je voor het schilderen van geveltimmerwerk zoals kozijnen en deuren. Wanneer je je tuinhuis of tuinmeubels mat zwart wilt schilderen, adviseren we om zwarte beits te gebruiken.

  2 resultaten
  Standaard

  Waarom een matte buitenlak?

  Net als voor binnen wordt een matte lak voor buiten steeds populairder en daarmee steeds meer aangevraagd. Maar is het wel verstandig? Hoe hoger de glansgraad van een lak is, hoe gladder in principe het oppervlak zal zijn. Een gladder oppervlak heeft minder vuilaanhechting wat daarmee weer zorgt voor een langere levensduur. Een matte buitenlak heeft van zichzelf dus een mooie en strakke uitstraling, maar zal over het algemeen relatief minder lang mee gaan, en dus minder duurzaam zijn dan een zijdeglans of zelfs hoogglans buitenlak!

  De beste matte buitenlak

  Bij Verfplaza bieden we verschillende matte buitenlakken aan voor een voordelige prijs. De Histor One Lak Mat Alkyd is een kwalitatief goede en weersbestendige lak voor buiten op terpentine basis. Dit maakt de lak kras en stootvast, daarnaast geeft het je deur, kozijn, etc. een mooie uitstraling. Ook bieden we de Zinsser Allcoat Exterior Matt. Een watergedragen buitenlak geschikt voor alle ondergronden! Deze alleskunner is dus ideaal om een matte buitenlak laag aan te brengen op je houten, metalen of kunststoffen ondergrond.

  Matte buitenlak kopen bij Verfplaza

  Bij Verfplaza koop je hoge kwaliteit buitenlak in een matte glansgraad. Met merken als Histor en Zinsser bieden we verschillende mogelijkheden voor een prachtig en duurzaam resultaat voor buiten. Heb je vragen over je klus, een product, of andere verf gerelateerde zaken? Neem contact op met onze klantenservice!