• Verfbakjes
 • Verfemmers
 • Inzetvaatjes
 • Lege verfblikken
 • Inzetbakjes
 • Verfroosters
 • Verfbakjes & Emmers

  Hier vind je alle verfbakjes en emmers die je kan gebruiken bij het schilderen.
  Werken vanuit een verfbakje, vaatje of emmer is de gemakkelijkste en beste manier om te schilderen. Je giet de verf erin en vervolgens kan je een kwast of roller gebruiken om de verf op te nemen een aan te brengen. Verfbakjes en emmers zijn er in verschillende maten verkrijgbaar en makkelijk bij ons online te bestellen.

  19 resultaten
  Standaard

  Verfbak of emmer kopen?

  Wanneer je gaat schilderen met een roller, is het makkelijker om vanuit een verfbak of emmer te werken. Op deze manier kan je de roller met verf verzadigen en daarna even netjes afrollen zodat je niet te veel verf aanbrengt. Zo kan je netjes werken en krijg je ook een mooier resultaat. 

  Je kunt een verfbak gebruiken voor lakrollers om kozijnen en deuren mee te schilderen. Ook is het mogelijk om deze te gebruiken wanneer je een muur moet schilderen. Wanneer je meerdere dagen of met verschillende kleuren gaat schilderen, is het handig om plastic inzetbakjes te gebruiken. Zo kun per kleur of per dag een nieuwe bakje gebruiken en ben je goedkoper uit.

  Wanneer je een grote klus hebt en je hebt veel muren te schilderen, is het makkelijker om vanuit een verfemmer te werken. In een verfemmer kan je meer verf in doen, waardoor je deze minder vaak hoeft bij te vullen. Ook wanneer je met een verlengstok bezig bent is een emmer altijd aan te raden. Ook bij verfemmers heb je ook plastic inzetemmers, waardoor je meerdere dagen en met andere kleuren de verfemmer kan gebruiken. 

  Welke maat je moet kiezen is afhankelijk van de roller die je gaat gebruiken. Je hebt 3 meest gebruikte maten, dat zijn: 10 cm, 18 cm en 25 cm

  Kies altijd dezelfde maat als je roller, zodat je weet dat die zeker past. 

  Leeg verfblik kopen

  Wil je overgebleven verf bewaren, dan kan dat natuurlijk in het bestaand blik, alleen houd je vaak veel minder over dan de inhoudt van het originele blik. In dat geval kun je beter een leeg kleiner blik kopen en de verf daarin overgieten. Zo zit er minder lucht in het blik en blijft je verf langer goed. Lege verfblikken zijn te verkrijgen in 0,25, 0,5, 1 en 2,5 liter. 

  Inzetvaatjes 

  Professionele schilders werken altijd met inzetvaatjes en een verzetblik. Dit omdat het makkelijk vast te houden is en je zowel met je roller als kwast verf kunt aanbrengen. Ook gebruiken ze dan een deksel zodat je het inzetvaatje kunt afsluiten en er geen stof of vuil in kan komen.