Trae Lyx Naturel Finish

Inhoud
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Trae Lyx Naturel Finish is een ultra matte watergedragen 2-componenten toplaag. Het product is geschikt voor het beschermen van wanden die eerder geschilderd zijn met een muurverf. Door deze extra bescherming blijft je muur langer mooi en is die beschermd tegen vuil en vlekken. Door de transparante ultra matte uitstraling zie je na genoeg niks dat de Trae Lyx Naturel Finish is aangebracht. Ook vergeelt de toplaag niet waardoor je kleur de kleur blijft zoals die is.

Kenmerken:

 • Ultieme bescherming
  Trae Lyx Naturel Finish is een beschermende toplaag die er voor zorgt dat jouw muur voor lange tijd mooi en beschermd blijft. Je behandelde muur is hierdoor bestendig tegen intensieve belasting.
 • Vergeelt niet
  Het product is transparant en vergeelt niet waardoor je de oorspronkelijke lak blijft zien en deze doorzichtige toplaag niet. Hierdoor biedt de toplaag optimale bescherming zonder dat het ten koste gaat van de mooiheid van de muur.
 • Sneldrogend
  De behandelde muur is stofdroog na 30 minuten tot 1 uur. Overschilderen kan al na 5 tot 6 uur. De muur is licht belastbaar na 12 tot 16 uur en volledig belastbaar na 7 dagen. Wanneer de temperaturen lager zijn kunnen de droogtijden langer duren.

Hoeveel liter heb je nodig?

Het rendement van de Trae Lyx Naturel Finish is ongeveer 11 m2 per liter. Je moet wel goed rekening houden dat je voor het beste resultaat meerdere lagen moet aanbrengen. Wij adviseren minimaal 2, maar het liefst 3 lagen aan te brengen. Reken dus eerst het oppervlak uit dat je wilt gaan schilderen en doe dit vervolgens keer 2 of 3.
De Trae Lyx Naturel Finish is niet verkrijgbaar in 1 liter verpakkingen, maar alleen in de volgende maten:

 • 0,25 liter = ca. 2,75 m²
 • 0,75 liter = ca 8,25 m²
 • 2,5 liter = 27,5 m²

Dit is een gemiddeld rendement per verpakking en op basis van 1 laag.

Hoeveel lagen Trae Lyx Naturel Finish?

Voor het beste resultaat wordt er door Trae Lyx aangeraden om minimaal 2 lagen aan te brengen. Wanneer je de Trae Lyx Naturel Finish pal achter je fornuis gaat gebruiken is zelfs 3 lagen aan te raden.

Kan je de Trae Lyx Naturel Finish overschilderen?

De Trae Lyx Naturel Finish is niet zomaar over te schilderen met een muurverf of lak. Wanneer je de Trae Lyx Naturel Finish al op je muur hebt zitten en je wilt bijvoorbeeld een nieuwe kleur muurverf aanbrengen, dan zal je eerst de gehele Trae Lyx Naturel Finish laag moeten verwijderen. Dat is best een werkje, maar moet wel echt gedaan worden.

Trae Lyx Naturel Finish voor in de keuken

De meest gebruikte ruimte waar de Trae Lyx Naturel Finish wordt toegepast is de keuken. Dit omdat de muren in de keuken het meest te lijden hebben zoals vuil, opspattend water en etensresten. Om je mooi zo mooi en goed mogelijk te beschermen moet je de Trae Lyx Naturel Finish gebruiken. Breng zeker 3 lagen aan en je muur is maximaal beschermd.

Eerst muurverf aanbrengen

Heb je een muur waarbij je de Trae Lyx Naturel Finish voor wilt gaan gebruiken, dan moet je deze eerst schilderen met een muurverf (mits deze al de juiste kleur heeft). Je kan dit doen met iedere soort muurverf in ons assortiment. Zodra de muur de juiste kleur heeft kan je Naturel Finish gaan aanbrengen (wacht altijd wel minimaal 1 dag, maar liever 7). Door de kleurloze en ultra matte uitstraling blijft je gekozen kleur mooi hetzelfde, maar met een extreem beschermde eindlaag.

Online Trae Lyx Naturel Finish kopen

Wil je Trae Lyx Naturel Finish kopen? Dat kan nu voordelig en met korting via onze website. Wij werken tevens met de laagste prijsgarantie waardoor je bij niemand goedkoper kan bestellen dan bij ons.

Ons ruime assortiment bevat vrijwel alle Trae Lyx producten, maar ook andere topmerken zijn bij ons te vinden. Bestel je op een werkdag voor 22:00? Dan ontvang je jouw bestelling de volgende dag nog in huis. Wanneer het totaalbedrag van je bestelling meer dan 50 euro bedraagt, zijn de bezorgkosten volledig gratis!

Vragen? We helpen je graag!

Heb je vragen over Trae Lyx Naturel Finish of over een ander product? Onze verfspecialisten hebben genoeg kennis en ervaring om jouw vragen te beantwoorden. Neem daarom bij vragen contact op en we helpen je graag verder!

Product informatie

 • Glansgraad: Ultra mat < 5%
 • Kleur: Blank (kleurloos)
 • verbruik: 10 – 12 m²/L, sterk afhankelijk van de ondergrond
 • Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
 • Stofdroog: 30 min. – 1 uur
 • Overschilderbaar: 5 – 6 uur
 • Licht belastbaar: 12 – 16 uur
 • Volledig belastbaar: 7 dagen

Gebruik een microvezelroller met een poolhoogte tussen de 7-9 mm. In ons assortiment hebben we de Anza Antex Platinum LakrollerDit is een professionele roller met een poolhoogte van 8 mm.

Meest gebruikte maat is de 10 cm. Heb je een heel groot oppervlak dat je moet schilderen, dan kan je ook de muurverf variant van deze roller gebruiken. Dat is de Anza Antex Platinum Muurverfroller. Kies dan voor de 18 cm variant.

Kies voor randjes of moeilijke plekken een professionele kwast voor watergedragen verf (acryl). Wij adviseren de Anza Titanium Aqua Rond.

Verharder voor gebruik goed schudden (verharder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de Trae-Lyx Naturel Finish basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken. Door het melkachtige uiterlijk van Trae-Lyx Naturel Finish ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die tijdens het drogen geheel verdwijnen. Trae-Lyx Naturel Finish gelijkmatig verdelen en geen plasjes achterlaten. Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20° Celsius.

Goed laten uitharden

Nadat je voldoende lagen hebt aangebracht is het belangrijk dat je coating goed laat uitharden. Dit uitharden duurt ongeveer een week. Hierna is de coating op zijn sterkst en is het mogelijk om deze te reinigen. Voor die tijd even voorzichtig zijn met het oppervlak.

Voor een optimale bescherming adviseert Trae Lyx om 3 lagen aan te brengen.
1 laag is altijd onvoldoende dus minimaal 2 lagen.

We zijn een officieel verkooppunt van Trae Lyx producten. Zo weet je als klant dat je altijd Trae Lyx producten koopt die rechtstreeks bij Trae Lyx zijn ingekocht.
Voordelen hiervan zijn:

 • Product garantie
 • Voordelige prijzen
 • Snelle levering

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Verpakking

Verf is natuurlijk kwetsbaar en daarom pakken we iedere bestelling zorgvuldig in. We gebruiken enkel gerecycled karton.

Dit heb je ook nodig

Anza Antex Platinum Lakroller
Anza Antex Platinum Muurverfroller
Anza Verfbakjes
Anza inlegbak voor verfbakje – 5 Stuks

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op