• Alle beits
 • Alle houtolie
 • Zwarte beits
 • Dekkende beits
 • Transparante beits
 • Beits voor geïmpregneerd hout

  Geïmpregneerd hout beitsen is een belangrijke stap om de duurzaamheid en uitstraling van je buitenhoutprojecten te verbeteren. Bij Verf-plaza begrijpen we het belang van het beschermen van geïmpregneerd hout tegen weersinvloeden en het verbeteren van de natuurlijke uitstraling ervan. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment hoogwaardige beitsen die specifiek zijn ontwikkeld voor geïmpregneerd hout, zodat je projecten er jarenlang mooi uit blijven zien.

  11 resultaten
  Standaard

  Wat is geïmpregneerd hout?

  Geïmpregneerd hout is behandeld met inhoudsstoffen om het te beschermen tegen rot, schimmels en vocht. Deze behandeling zorgt ervoor dat het hout langer meegaat, zelfs in vochtige omstandigheden, waardoor het een populaire keuze is voor buitentoepassingen zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen.

  Waarom geïmpregneerd hout beitsen?

  Hoewel geïmpregneerd hout van nature al wat bescherming biedt, kan het nog steeds worden aangetast door UV-stralen en andere weersomstandigheden. Door het hout te beitsen, creëer je een extra beschermingslaag die helpt om deze invloeden te weerstaan en tegelijkertijd de levensduur van het hout te verlengen. Bovendien verbetert beitsen de natuurlijke uitstraling van het hout door de houtnerf en kleur te accentueren.

  Welke beits te gebruiken voor geïmpregneerd hout?

  Bij het kiezen van een beits voor geïmpregneerd hout is het belangrijk om een product te selecteren dat bedoelt is voor dit type hout. Deze beitsen bevatten vaak extra beschermende eigenschappen die nodig zijn om geïmpregneerd hout te beschermen tegen vocht en UV-stralen. Ons assortiment bij Verf-plaza omvat beitsen van bekende merken zoals CetaBever, Sikkens, Sigma en Rambo, die beide bekend staan om hun duurzaamheid en kwaliteit.

  Geïmpregneerd hout beitsen: hoe doe je dat?

  Het proces van geïmpregneerd hout beitsen verschilt niet veel van het beitsen van ander hout, maar het is belangrijk om enkele specifieke stappen te volgen. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij is van vuil en stof voordat je begint met beitsen. Gebruik vervolgens een kwast, roller of spuitpistool om de beits gelijkmatig aan te brengen op het oppervlak van het hout, werkend in de richting van de houtnerf. Laat de beits volledig drogen volgens de instructies op het blik voordat je het hout blootstelt aan vocht of andere weersinvloeden. Afhankelijk van de gewenste kleur en de mate van bescherming, kan het nodig zijn om meerdere lagen beits aan te brengen voor een optimaal resultaat.

  Geïmpregneerd hout beitsen op kleur

  Bij Verf-plaza bieden we een breed scala aan kleuren beitsen voor geïmpregneerd hout, zodat je de tint kunt kiezen die past bij jouw voorkeur en de stijl van je buitenruimte. Of je nu gaat voor een natuurlijke houtkleur, een subtiele tint, of een gedurfde dekkende kleur, wij hebben de juiste beits voor jouw project.

  Geïmpregneerd hout beitsen kopen

  Ontdek ons uitgebreide assortiment beitsen online of bezoek een van onze winkels om persoonlijk advies te ontvangen van onze medewerkers. Met de hoogwaardige beitsen van Verf-plaza zorg je ervoor dat je geïmpregneerde houten constructies beschermd en mooi blijven, seizoen na seizoen. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid en geef je geïmpregneerde hout het onderhoud dat het verdient met de beitsen van Verf-plaza. Heb je vragen of advies nodig? Neem contact op met een van onze medewerkers!