• Grondverf binnen
 • Grondverf buiten
 • Grondverf op waterbasis
 • Grondverf MDF
 • Multiprimer binnen
 • Multiprimer buiten
 • Goedkope grondverf
 • Grondverf voor metaal binnen

  Wil je binnen metaal schilderen, dan moet je deze eerst met de juiste grondverf behandelen. Dit zorgt voor de hechting waarna je gebruik kan maken van iedere binnenlak na keuze.

  7 resultaten
  Standaard

  Waarom een metaalprimer voor binnen?

  Een metaalprimer is essentieel wanneer je metalen, stalen of aluminium oppervlakken wilt schilderen. Het zorgt ervoor dat de verf goed hecht, waardoor je een mooi en duurzaam eindresultaat krijgt. Gebruik metaalprimers bijvoorbeeld voor het schilderen van radiatoren of stalen kozijnen.

  Wat is een metaalprimer?

  Een primer vormt de eerste verflaag op een oppervlak en zorgt ervoor dat de lakverf beter hecht. Primers voor metaal, staal, aluminium en soortgelijke ondergronden hebben extra eigenschappen, zoals roestwering. Dit is een belangrijk voordeel van metaalprimers. Let wel op dat er metaalprimers zijn die specifiek geschikt zijn voor binnen- of buitengebruik.

  Welke metaalprimer moet ik kopen voor binnen?

  Als je een metalen oppervlak wilt verven, kies dan een primer voor metaal, zoals de Sikkens Redox BL Multiprimer of Sigma Multiprimer Aqua. Deze primers zijn geschikt voor verschillende ondergronden, waaronder verzinkt aluminium en kunststof. Voor advies over de juiste primer kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, die je graag verder helpt en tips geeft over het schilderen van metaal.

  De beste primers voor metaal

  Een uitstekende keuze voor metalen of stalen oppervlakken is de Sikkens Redox BL multiprimer. Deze primer biedt een uitstekende hechting, droogt snel en is roestwerend. Bovendien kan hij overschilderd worden met watergedragen lakken. Dit maakt hem zeer gebruiksvriendelijk. Een multiprimer zoals de Sikkens Redox BL is ook geschikt voor kunststof, hard PVC en plexiglas, wat het een veelzijdige optie maakt.

  Metaalprimers zwart, grijs en transparant

  Voor stalen kozijnen die zwart zijn, is een zwarte primer ideaal. Bij Verfplaza kun je jouw primer in de gewenste kleur laten mengen, zoals zwart, grijs, wit en andere populaire kleuren. Het voordeel van een gekleurde metaalprimer is dat je al met de eerste laag een kleur aanbrengt, waardoor de lakverf nog beter tot zijn recht komt.

  Tip: voor het aanbrengen van metaalprimer op een radiator gebruik je het beste een gebogen kwast, en voor een glad oppervlak is een lakviltroller aan te raden.

  Heb je nog vragen over metaalprimer of het schilderen van metaal? Neem dan contact op met onze verfspecialisten. Ze staan klaar om je te adviseren over het juiste product en de beste technieken voor jouw schilderklus.