• De beste muurverf
 • Plafondverf
 • Badkamerverf
 • Keukenverf
 • Verspuitbare muurverf
 • Muurverf op kleur
 • Goedkope muurverf
 • Isolerende muurverf
 • Structuurverf
 • Afwasbare muurverf

  Afwasbare muurverf kopen? Wil je een doekje over de muur kunnen halen zonder dat je strepen of vlekken gaat zien? Kies dan voor een afwasbare muurverf met een schrobklasse 1, hiermee kan je makkelijk de muur schoonmaken zonder dat je het gaat zien. Op deze pagina vind je alle afwasbare muurverf van o.a Sikkens en Sigma. Deze zijn gemakkelijk en voordelig bij ons online te bestellen.

  14 resultaten
  Standaard

  Wat is afwasbare muurverf?

  Afwasbare muurverf is muurverf die je kan reinigen wanneer er een vlek op  zit. Hoe reinigbaar een muurverf is is afhankelijk van de schrobklasse. Kies voor een hogere schrobklasse (klasse 1 is het beste) voor een beter resultaat!

  Afwasbare muurverf: welke schrobklasse heb ik nodig?

  Bij (afwasbare) muurverf kennen we 3 schrobklasses die we voor je op een rijtje zetten:

  • Schrobklasse 1:

  Dit is de beste schrobklasse. Met muurverf in deze klasse maak je muur makkelijk schoon wanneer er een vlek op komt. Muurverf in schrobklasse 1 is perfect voor woonkamers, keukens of ruimtes waren de kans op een vlek groot zijn.
  In schrobklasse 1 bestaan ook nog verschillen, zo heb je voor de keuken of ruimtes waarbij je de muur echt regelmatig schoonmaakt speciale vlekafstotende muurverf. Dit zijn de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean en de Sigma Sigmapearl Clean Matt

  • Schrobklasse 2:

  Dit zijn muurverven waarbij je een eenvoudige vlekken er vaak wel uit kan halen, maar waarbij je wel ziet dat er schoon is gemaakt. Muurverf uit deze categorie adviseren we niet om in de keuken of hal te gebruiken. Wel is dit ideale muurverf voor op slaapkamers of ruimtes die niet intensief gebruikt worden. 

  • Schrobklasse 3:

  Muurverf uit deze klasse is niet goed reinigbaar en raden we alleen aan om te gebruiken op muren die bijna nooit in contact komen met mensen of spullen.

  Wat is de beste afwasbare muurverf?

  De beste keuzes zijn:

  Beide muurverven behoren tot de beste en zijn extreem goed reinigbaar. Deze muurverven zijn zeer geschikt voor in de keuken of in ruimtes die heel intensief worden gebruikt. 

  Let op! Beide muurverven zijn niet geschikt om in vochtige ruimtes het plafond te schilderen. Gebruik hiervoor een badkamerverf.

  Afwasbare muurverf overschilderen?

  Heb je afwasbare muurverf en wil je deze overschilderen? Dan moet je in de meeste gevallen deze eerst opschuren. Dit omdat een nieuwe laag muurverf niet heel goed zal hechten op een afwasbare muurverf. Voor de zekerheid even lichtjes opschuren is dus altijd aan te raden. Hiervoor kan je het beste een scotch brite pad gebruiken, deze zijn gemakkelijk te gebruiken en je beschadigd je ondergrond niet!

  Let op! Heb je een transparante coating gebruikt, dan moet je deze flink opschuren voordat je die kan overschilderen.

  Afwasbare muurverf kopen

  Online bestel je bij ons gemakkelijk, snel en voordelig de beste afwasbare muurverf. Door onze ruime voorraden kunnen we deze voor scherpe prijzen aanbieden en direct leveren. Bestellingen die je op werkdagen voor 22:00 uur plaatst, worden dezelfde dag nog verzonden. 

  Heb je nog vragen of wil je extra korting vanwege een grote bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice.