• Afdekfolie met tape
 • Maskeerpapier
 • Tape voor strakke lijnen binnen
 • Schilderstape voor buiten
 • Schilderstape voor kwetsbare ondergronden
 • Schilderstape geel
 • Tape voor ruwe ondergronden
 • Afplaktape

  Afplaktape of schilderstape is waar een strakke precieze verfafwerking begint. Met onze zorgvuldig geselecteerde collectie afplaktape garanderen we scherpe lijnen en bescherming voor niet te schilderen oppervlakken. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, de juiste tape maakt alle verschil.
  16 resultaten
  Standaard

  Verschillende soorten afplaktape

  Afplaktape is er in verschillende soorten, maten en kleuren. Welke je nodig hebt is afhankelijk van je verfklus. Het is dus altijd belangrijk dat je de juiste kiest. Alle verschillende soorten afplaktape zetten we voor je op een rijtje:

  Wanneer moet ik afplaktape verwijderen?

  Het verwijderen van afplaktape is net zo belangrijk als het correct aanbrengen ervan. Het ideale moment is kort na het drogen van de verf, voordat deze volledig uithardt. Door de tape in een hoek van 45 graden weg te trekken van het geschilderde oppervlak, vermijd je het risico dat de verflaag beschadigd raakt of wordt meegetrokken. Haal de tape niet weg als het nog nat is om uitloop te voorkomen maar doe het voordat de verf helemaal is opgedroogd!

  Schilderstape te lang laten zitten: De risico’s

  Het negeren van het juiste moment om tape te verwijderen, kan negatieve gevolgen hebben, zoals het afpellen van verf of het achterlaten van plakkerige resten. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot het beschadigen van het onderliggende oppervlak. Daarom is het cruciaal om de tape tijdig te verwijderen en de aanbevelingen op de verpakking te volgen.

  Strakke lijnen door af te plakken met tape

  Voor een strak eindresultaat gebruik je een goede afplaktape. Door te kiezen voor de beste afplaktape krijg je strakke lijnen na het aflakken of schilderen van je muur en plafond. De beste afplaktape is Kip Ultra Sharp Red, een alternatief hierop is Frogtape. Verwijder de tape na een juiste tijd en doe dit in een hoek van 45 graden.

  Schilderstape en afplaktape kopen

  Voor je schilderproject verdient je alleen de beste kwaliteit. Bij Verf-plaza vind je een breed assortiment aan afplaktapes van topmerken zoals Kip en Frogtape. Elke rol is zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoge eisen van zowel professionals als doe-het-zelvers. Ontdek nu ons aanbod en profiteer van onze expertise, snelle levering, en concurrerende prijzen. Heb je nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice!