• Transparante voorstrijk buiten
 • Dekkende voorstrijk buiten
 • Fixeermiddel buiten
 • Voorstrijk voor buitenmuren

  Wanneer je een buitenmuur wilt gaan schilderen, is er een grote kans dat je eerst een voorstrijkmiddel moet gebruiken. Onbehandelde bakstenen, betonen of nieuw gestucte buitenmuren zijn sterk zuigende ondergronden en moeten voor het schilderen behandeld worden met de juiste voorstrijk. Voor buitenmuren kan je niet zomaar iedere voorstrijk gebruiken. Kies daarom voor  een voorstrijk op deze pagina.
  Let op! Gebruik een voorstrijk alleen op zuigende ondergronden. Zit er al verf op de buitenmuur, dan is er geen voorstrijk nodig.

  13 resultaten
  Standaard

  Welke primer voor buitenmuren?

  Wanneer je een buitenmuur gaat schilderen kan je in de meeste gevallen kiezen uit twee soorten primers/voorstrijk. We zetten deze voor je op een rijtje:

  Transparante voorstrijk/primer:

  Een transparante voorstrijk/primer trekt diep de ondergrond in en heft de zuigende werking op. Hierdoor hecht de uiteindelijk muurverf beter en krijg je een mooier resultaat. Een transparante voorstrijk/primer kan je gebruiken voor baksteen, beton, nieuw stucwerk en andere buitengevels. De meeste gebruikte hierin zijn:

  Transparante voorstrijk kan je overschilderen met alle soorten buitenmuurverf.

  Dekkende voorstrijk/primer:

  Bij een dekkende variant zorg je naast een hechting ook direct voor dekkende laag op kleur. Zo kan je kosten en tijd besparen omdat je na 1 laag buitenmuurverf de muren al mooi is (wel afhankelijk van de kleur). De meest gekozen dekkende primer/voorstrijk zijn:

  Waarom een speciale voorstrijk voor buiten?

  Buitenmuren hebben veel te maken met vocht en regen waardoor een muur een bepaalde waterdampdoorlatendheid hebben. Dit krijg je door gebruik te maken van de juiste voorstrijk en de juiste muurverf. Met die combinatie ga je voor de langste duurzaamheid en komt de verf niet los.

  Primer voor buiten muren

  Heb je onbehandelde buitenmuren, dan moet je altijd eerst een primer voor buiten muren gebruiken. Een primer voor buitenmuren wordt ook wel voorstrijk genoemd. Het is dus hetzelfde alleen de een zegt voorstrijk en de ander primer. We hebben primers voor buitenmuren van o.a Sikkens en Sigma. Hiermee krijg je de perfecte hechting en een mooi resultaat.

  Voorstrijk voor buiten muren kopen

  De beste voorstrijk voor buiten hebben we van Sikkens en Sigma. Deze koop je gemakkelijk en voordelig bij ons online. We hebben altijd ruime voorraden en kunnen direct leveren. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan sturen we je bestelling dezelfde dag nog naar je toe.

  Heb je nog vragen over het gebruik van voorstrijk voor buiten, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Hier helpen we je graag verder met al je vragen.