• Alle beits
 • Alle houtolie
 • Zwarte beits
 • Dekkende beits
 • Transparante beits
 • Vloerolie

  Vloerolie is een essentieel product voor het onderhouden, beschermen en verfraaien van houten vloeren. Het biedt een duurzame oplossing die de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren haalt, terwijl het ook een beschermende laag biedt tegen slijtage, vlekken en vocht. Verf-plaza biedt een breed scala aan vloeroliën, geschikt voor elk type houten vloer, met diverse afwerkingsopties en kleuren om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

  3 resultaten
  Standaard

  Waarom zou je je vloer oliën?

  Het oliën van je vloer heeft meerdere voordelen. Ten eerste dringt de olie diep in het hout, waardoor de natuurlijke textuur en kleur versterkt worden en het hout van binnenuit gevoed en beschermd wordt. Dit resulteert in een meer natuurlijke uitstraling dan bij bijvoorbeeld vernissen, waarbij de afwerking op het oppervlak van het hout ligt. Bovendien biedt vloerolie een uitstekende bescherming tegen dagelijkse slijtage en maakt het de vloer bestendig tegen water, waardoor schoonmaken en onderhouden eenvoudiger wordt.

  Je vloer oliën of vernissen?

  De keuze tussen oliën of vernissen hangt af van de gewenste afwerking en het onderhoudsgemak. Vernissen vormt een harde, beschermende laag op het houtoppervlak, die goed bestand is tegen krassen en slijtage. Het nadeel is dat vernis de natuurlijke uitstraling van het hout kan verminderen en dat beschadigingen moeilijker te repareren zijn. Olie daarentegen, behoudt de natuurlijke look en feel van het hout en maakt lokale reparaties en onderhoud gemakkelijker, maar vereist regelmatiger onderhoud dan vernis.

  Vloerolie aanbrengen: het stappenplan

  Het correct aanbrengen van vloerolie is cruciaal voor het beste resultaat. Hier volgt een stap-voor-stap plan:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de vloer schoon, droog en vrij van oude afwerklagen is. Lichtjes opschuren kan nodig zijn om het oppervlak voor te bereiden en daarmee egaal te maken.
  2. Aanbrengen eerste laag: Breng de vloerolie dun aan met een kwast of roller, of bij voorkeur doek, spons of borstel, werkend in de richting van de houtnerf. Laat de olie goed intrekken.
  3. Uitwrijven: Na het aanbrengen van de olie, wrijf het oppervlak zachtjes uit met een schone doek om overtollige olie te verwijderen en een gelijkmatige afwerking te verzekeren.
  4. Drogen: Laat de olie voldoende tijd drogen volgens de instructies van de fabrikant, meestal 24 tot 48 uur.
  5. Tweede Laag: Afhankelijk van het gewenste resultaat en de aanbevelingen van de fabrikant, kan een tweede laag nodig zijn voor extra bescherming.

  Op kleur gemaakt

  Vloerolie is niet alleen beschermend, maar kan ook gebruikt worden om je vloer een nieuwe uitstraling te geven. Bij Verf-plaza kunnen we vloerolie op kleur mengen in een breed scala aan kleuren, van natuurlijke houttinten tot moderne en trendy kleuren. Dit betekent dat je niet alleen je vloer beschermt, maar ook de kleur kunt aanpassen aan je interieurontwerp.

  Vloerolie kopen

  Bij Verf-plaza vind je een uitgebreid assortiment aan vloeroliën van topmerken, geschikt voor elke houtsoort en afwerking die je wenst. Onze medewerkers staan klaar om je te adviseren over de beste keuze voor jouw specifieke situatie. Bestel je vloerolie eenvoudig online en profiteer van onze snelle levering, zodat je direct aan de slag kunt met het aankleuren en beschermen van je houten vloer.