• Grondverf buiten
 • Grondverf op waterbasis
 • Grondverf MDF
 • Multiprimer binnen
 • Multiprimer buiten
 • Goedkope grondverf
 • Grondverf binnen

  Grondverf voor binnen nodig? Op deze pagina vind je alle grondverf die je binnen kan gebruiken. Grondverf gebruik je vooral op kale ondergronden zoals hout, metaal, kunststof of bestaande oude verflagen.

  27 resultaten
  Standaard

  Waarom grondverf voor binnen?

  Wanneer je onbehandeld hout wilt schilderen, is grondverf voor binnen de ideale oplossing. Deze verf vermindert zuiging en zorgt voor een betere hechting van de aflak. Als je zonder grondverf direct met witte verf over onbewerkt hout schildert, zal het hout waarschijnlijk veel verf absorberen en kunnen gelige of bruine tinten door de witte verf heen komen, wat ongewenst is.

  Grondverf zorgt voor een egaal oppervlak door het opvullen van de poriën. Het droogt snel en voorkomt dat ongewenste kleuren doorschijnen. Bovendien maakt het aflakken van een gegrond oppervlak het schilderwerk gemakkelijker en zorgt het ervoor dat je minder verf nodig hebt van de gekozen kleur.

  Beste grondverf voor binnen

  Bij Verfplaza vind je diverse kwaliteitsmerken grondverf. Voor binnen adviseren wij een watergedragen grondverf, omdat deze geen sterke geur heeft en een perfecte basis biedt voor de nieuwe laklaag. Kies bijvoorbeeld voor grondverf van merken zoals Sikkens en Sigma. De Sigma S2U Nova Primer is ideaal voor houten oppervlakken en zorgt voor een duurzaam resultaat.

  Zoek je grondverf voor kunststof of metalen oppervlakken? Dan raden wij Sigma Multiprimer Aqua aan. Voor een veelzijdige grondverf die geschikt is voor alle oppervlakken, is de Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer een uitstekende keuze. Deze primer biedt de beste basis voor al je schilderwerk.

  Verstandige keuzes zijn:

  • Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer:
   Perfect voor kaal hout, bestaande oude verflagen en kunststof (met uitzondering van polyolefinen, zoals PE en PP).
  • Sikkens Redox BL Multiprimer:
   Geschikt voor verzinkt staal, aluminium, koper en vele andere ondergronden.
  • Sigma S2U Nova Primer:
   Isolerende grondverf voor op hout en bestaande verflagen. Perfect over te schilderen met iedere watergedragen lak van Sigma.
  • Sigma Multiprimer Aqua:
   Deze multiprimer hecht op bijna iedere ondergrond die er is. Ideaal wanneer je metaal wilt gronden. 

  Verschil tussen grondverf voor binnen en buiten

  Hoewel grondverf voor binnen en buiten in essentie hetzelfde doel dient – het verbeteren van de hechting van de verf – zijn er toch verschillen. Buitenverf is vaak ook geschikt voor metalen oppervlakken en is beter bestand tegen de omstandigheden, zoals wind, regen, sneeuw, kou en hagel. Dit komt omdat grondverf buiten veel meer te verduren heeft dan grondverf voor binnen.

  Grondverf voor binnen aanbiedingen

  Bij Verfplaza hebben we niet alleen de beste grondverf voor binnen, maar ook regelmatig aanbiedingen van topmerken zoals Sikkens, Sigma en Flexa. Weet je niet welke grondverf geschikt is voor jouw project of kun je een specifiek product niet vinden? Neem contact op met onze klantenservice; zij helpen je graag verder.

  Grondverf voor binnen kopen

  Alle soorten grondverf voor binnen koop je gemakkelijk en voordelig bij ons online of in een van onze verfwinkels. Wij leveren online door heel Nederland en België. Wanneer je liever langs wilt komen kan dat in onze verfwinkel in Breda of Roosendaal.