Sikkens Rubbol Primer

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Online Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Sikkens Rubbol Primer

Het aanbrengen van de juiste grondverf is cruciaal voor goed schilderwerk dat jarenlang beschermd tegen weersinvloeden. De Sikkens Rubbol Primer is een grondverf die al jaren lang gebruikt wordt door professionele schilders en serieuze doe-het-zelvers. Deze terpentinebasis grondverf van Sikkens hecht uitstekend op onbehandeld, kaal hout en op bestaande (oude) verflagen. Dus ga je buiten schilderen en wil je een sterke basis voor het aflakken dan is de Sikkens Rubbol Primer de juiste keuze!

 • Biobased
  Zonder in te leveren op kwaliteit produceert Sikkens deze professionele grondverf voor een groot deel met herwinbare en natuurlijke grondstoffen. Minder milieubelastend en concessies in de kwaliteit een echte win win situatie
 • Sikkens Onol
  Sikkens Onol is de naam die de Sikkens Rubbol Primer decenia lang heeft gedragen. Een aantal jaar geleden heeft Akzo Nobel deze naam veranderd in Sikkens Rubbol Primer. Vraagt je schilder om Sikkens Onol dan bedoelen nu de terpentinebasis grondverf van Sikkens.
 • Grondverf op kleur
  Naast de uitstekende hechting en vulling op onbehandeld hout is de dekking van de Sikkens Rubbol Primer ook uitstekend. Wij adviseren de grondverf van Sikkens op kleur van de lak te bestellen. Hierdoor dekt de lak vaak in 1 laag. Op kleur maken van de Sikkens Rubbol Primer is ook nog GRATIS!

Sikkens Rubbol Primer bijstellen bij Online Sikkens Specialist!

Onze webshop is aangesloten bij de Online Sikkens Specialisten. De specialisten zijn door Sikkens geselecteerd om hun producten te verkopen op webshops. Hierdoor ben je bij Verf-plaza.nl verzekerd van de deskundig advies en producten van de hoogste kwaliteit. Online Sikkens Rubbol Primer bestel je dus veilig bij ons in de webshop!

Beste grondverf voor buiten

De Sikkens Rubbol Primer is een van de beste grondverf die verkrijgbaar is in de markt. Deze professionele grondverf op terpentinebasis van Sikkens heeft uitstekende hechting, vulling en dekking. Niets voor niets onze meest verkochte primer van Sikkens.

Vragen? Onze experts helpen je graag

Twijfel je of de Sikkens Rubbol Primer de juiste grondverf is voor jou klus? of heb je andere vragen over je verfklus? Onze verfexpert geven antwoord op al je vragen!

 

 

 

Product informatie

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Ook kan je bij ons terecht voor advies over je verfklus.

Online sikkens specialist

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Verpakking

Verf is natuurlijk kwetsbaar en daarom pakken we iedere bestelling zorgvuldig in. We gebruiken enkel gerecycled karton.

Veelgestelde vragen

Welke kwast heb ik nodig?

De beste kwast die je kunt gebruiken is de Anza Titanium. Met deze professionele kwast zorg je voor een perfecte verdeling van de primer, waardoor je het beste resultaat krijgt.

Met de Sikkens Rubbol Primer schilder je met professionele verf en daar hoort ook een goede roller bij. Wij adviseren de Anza Elite Viltroller voor een perfect dekking en laagdikte. Met deze roller creëer je de juiste basis voor het aflakken.

Om voor het beste resultaat te gaan adviseren we de volgende stappen te volgens:

1.  Schoonmaken
Maak eerst goed schoon met een schoonmaakmiddel zoals Universol, Polyfilla S600 of St Marc. Let op dat je een St Marc altijd naspoelt met schoonwater.

2. Schuren
Schuur het oppervlak mooi vlak. Dit kan machinaal of met een schuurvel.

3. Repareren
Repareer gaatjes, oneffenheden of houtrot. Bekijk hier alle hout reparatiemiddelen.
Na het repareren alles weer netjes gelijk schuren. Moet je plaatselijk repareren, dan adviseren we die plekjes grondverf aan te brengen en deze vervolgens gelijk te schuren met de rest.

4. Grondverf/primer aanbrengen
Breng de grondverf aan met een kwast of roller. Hoeveel lagen je moet aanbrengen is afhankelijk van de ondergrond. De Sikkens Rubbol Primer is alleen geschikt voor op hout en bij andere ondergronden zoals metaal of kunststof moet er eerst een andere primer gebruikt worden.

Hout
Kaal: Sikkens Rubbol Primer (2 lagen)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)

Ga je aflakken met een Sikkens XD of SB, dan raden we aan om de Sikkens Rubbol Primer alleen te gebruiken op kaal hout (1 laag). Op een bestaande grondlaag of verflaag adviseren we de Sikkens Rubbol Primer Extra te gebruiken.

Staal en ijzer (ferro metalen)
Kaal: Sikkens Redox AK Primer (2 lagen) en Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)

Aluminium, verzinkt staal en koper (non ferro metalen)
Kaal: Sikkens Redox AC Multiprimer (2 lagen) en Sikkens Rubbol Primer(1 laag)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)

Kunststof
Kaal: Sikkens Redox AC Multiprimer (1 laag) en Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer(1 laag)

 

Na het aanbrengen van de Sikkens Rubbol Primer heb je verschillende opties om deze af te lakken. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Buiten

 • Sikkens Rubbol XD High Gloss (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol XD Semi Gloss (halfglans)
 • Sikkens Rubbol SB (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol AZ (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol Satura (zijdeglans)

Voor het beste resultaat adviseren wij de Sikkens Rubbol Primer extra als tussenlaag te gebruiken voordat je met de Sikkens XD of SB gaat aflakken. Zo creëer je het beste systeem en gaat je lak het langst mee.

Binnen:

 • Sikkens Rubbol Finura High Gloss (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol Finura Satin (zijdeglans)

Naast de bovengenoemde Sikkens lakken, kun je natuurlijk ook andere terpentine gedragen lakken van Sikkens of van een andere merk gebruiken.

De droogtijden zijn altijd afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.
We zetten ter indicatie twee voorbeelden van droogtijden met temperaturen:

Droging bij 23°C en 65% R.V.
– Stofdroog na: ca. 4 uur
– Kleefvrij na: ca. 5 uur
– Overschilderbaar na: ca. 18 uur

Droging bij 10°C en 65% R.V.
– Stofdroog na: ca. 5½ uur
– Kleefvrij na: ca. 6½ uur
– Overschilderbaar na: ca. 20 uur

Controleer voordat je een nieuwe laag aanbrengt altijd of de verf droog is.

Ja, je kunt de Sikkens Rubbol Primer ook binnen gebruiken. Let wel op dat deze verf op terpentinebasis is en kan stinken bij het aanbrengen. Zet daarom altijd je ramen open wanneer je deze primer binnen gaat verwerken.

Ja zeker! De grondverf kan op kleur gemaakt worden en dit raden wij altijd aan om te doen. Kies de grondverf alvast op de kleur waarmee je uiteindelijk mee gaat aflakken. Zo krijg je de beste dekking en wanneer de lak een keer beschadigd raakt, zie je de grondverf in dezelfde kleur en valt een beschadiging minder op.

Om te bepalen hoeveel liter je nodig hebt van de Sikkens Rubbol Primer hebben wij een handige rekentool gemaakt. Vul het aantal m2 in en deze tool rekent precies uit hoeveel je nodig hebt.

 

Zoek je een voordeligere grondverf? Dan raden we de Oolex Primer aan. Deze professionele grondverf heeft dezelfde soort eigenschappen, maar is voordeliger geprijsd.

Dit heb je ook nodig

Sikkens Rubbol Primer Extra
Sikkens Rubbol XD High Gloss
Sikkens Rubbol SB
Anza Diamond Classic Kwast Rond

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op