Sikkens Rubbol Primer

10% korting op alle Sikkens en Sigma verf

Gebruik de kortingscode: EK-10

Geldig t/m 30 juni bij besteding vanaf €150,-
Niet te combineren met andere kortingsacties.

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sikkens Rubbol Primer, voorheen bekend als de Sikkens Rubbol Primer Plus, is een professionele, vochtregulerende en vullende grondverf op terpentinebasis voor zowel binnen als buiten. Je gebruikt de Sikkens Rubbol Primer vooral op kaal hout of oude bestaande verflagen, zo is hij geschikt voor het gronden van voorbehandelde metalen en kuststoffen en geveltimmerwerk. Door de perfecte hechting en goede vulling is de Sikkens Rubbol Primer de ideale basis voor je schilderwerk!

Sikkens Rubbol Primer eigenschappen:

 • Perfecte hechting op kaal hout en bestaande verflagen
  Met de Sikkens Rubbol Primer creëer je een perfect hechting op o.a kaal hout of bestaande verflagen.
 • Sikkens Onol
  Sikkens Onol is de naam die de Sikkens Rubbol Primer decenia lang heeft gedragen. Een aantal jaar geleden heeft Akzo Nobel deze naam veranderd in Sikkens Rubbol Primer. Vraagt je schilder om Sikkens Onol dan bedoelen nu de terpentinebasis grondverf van Sikkens.
 • Grondverf op kleur
  Naast de uitstekende hechting en vulling op onbehandeld hout is de dekking van de Sikkens Rubbol Primer ook uitstekend. Wij adviseren de grondverf van Sikkens op kleur van de lak te bestellen. Hierdoor dekt de lak vaak in 1 laag. Op kleur maken van de Sikkens Rubbol Primer is ook nog GRATIS!

Grondverf voor buiten: Sikkens Rubbol Primer

Wij bieden de Sikkens Rubbol Primer, een grondverf die bij uitstek geschikt is voor gebruik in verschillende temperaturen van 5°C tot 30°C, wat het mogelijk maakt om de Sikkens Rubbol Primer praktisch het hele jaar te gebruiken. Deze Sikkens grondverf staat voor een langdurige bescherming van houtwerk, de Sikkens Rubbol primer beschermt tot wel een jaar lang zonder dat er een afwerklaag is aangebracht. Dit houdt in dat je kunt wachten met de bescherming van je hout tot het gewenste moment, zelfs wanneer het winter is. Breekt de lente aan, dan kun je eenvoudig het schilderwerk voortzetten met producten zoals Sikkens Rubbol SB, Sikkens Rubbol Satura, of Sikkens Rubbol Finura High Gloss voor een duurzame afwerking. Onderstaand staan een aantal belangrijke kenmerken uitgelicht:

 • Gemakkelijke aanbrengen met een kwast, roller of spuit
 • Een snelle droogtijd van circa 5 uur en stofdroog in slechts 6 uur
 • Overschilderbaar na ongeveer 18 tot 20 uur, zodat je snel verder kunt
 • Zuinig in verbruik met een rendement van circa 14-16 m² per liter, wat zorgt voor een kostenbesparende oplossing

Sikkens Rubbol Primer is dus een slimme keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers die op zoek zijn naar kwaliteit en efficiëntie in hun schilderprojecten. Het is een van de beste grondverven die verkrijgbaar is in de markt. Deze professionele grondverf op terpentinebasis van Sikkens heeft uitstekende hechting, vulling en dekking. Niets voor niets onze meest verkochte primer van Sikkens.

Sikkens Rubbol Primer op kleur

Verf-plaza brengt sfeer in jouw schilderwerk met de Sikkens Rubbol Primer, die in elke gewenste kleur gemengd kan worden. Onze mengmachines maken het mogelijk om vrijwel iedere kleur te mengen, of je nu werkt met bekende RAL-kleuren zoals RAL 9010 en RAL 9016 of andere specifieke kleurcodes en -namen. Hoewel de standaard witte basis en 100% wit retourneerbaar zijn, zijn op kleur gemengde producten uniek voor jouw project en daarmee uitgesloten van retour aangezien deze gepersonaliseerd zijn.

Bij Verf-plaza begrijpen we dat de juiste kleur belangrijk is voor het eindresultaat van je project. Daarom adviseren we altijd om de tint van je Sikkens Rubbol Primer af te stemmen op de gewenste eindkleur van je oppervlak. Hoewel we een online kleurenwaaier aanbieden voor een indicatie, kunnen kleuren op een beeldscherm afwijken van de fysieke kleur aangezien ieder beeldscherm anders staat ingesteld. Voor een nauwkeurige weergave raden we aan een keuze te maken uit een fysieke kleurenwaaier, deze zijn bij ons te bestellen, of kom langs in een van onze winkels in Breda en Roosendaal.

Wilt je je eigen tint in de Sikkens Rubbol Primer? Geef je voorkeur dan simpelweg aan in het veld ‘Mengkleur kiezen’ bij je bestelling. Met Verf-plaza kies je voor een kwaliteitsprimer, afgestemd op jouw persoonlijke stijl en wensen.

Sikkens Rubbol Primer aanbieding

Bij Verf-plaza profiteer je van Sikkens Rubbol Primer aanbiedingen. Profiteer van het gemak en de efficiëntie van online winkelen; selecteer en koop je verf en verfbenodigdheden met slechts een paar klikken. Bij Verf-plaza bieden we niet alleen de Sikkens Rubbol Primer tegen aantrekkelijke prijzen, maar we bieden ook gratis deskundig advies en tips voor ieder verfproject.

Bij Verf-plaza vind je naast de Sikkens Rubbol Primer ook alle noodzakelijke benodigdheden voor een professionele afwerking. Of je nu op zoek bent naar kwasten, rollers, plamuur, schuurpapier of afplaktape, wij hebben alles in huis om jouw schilderklus succesvol te maken. Geniet van Sikkens Rubbol Primer aanbiedingen om je project nog voordeliger te maken.

Grondverf aanbrengen: Sikkens Rubbol Primer

De Sikkens Rubbol Primer breng je aan nadat je de ondergrond goed hebt ontvet, opgeschuurd hebt en ervoor gezorgd hebt dat het oppervlak stofvrij is (doormiddel van een borstel). Het aanbrengen van de Sikkens Rubbol Primer doe je met een Anza Vilt Lakroller voor een glad resultaat, daarnaast gebruik je de Anza Titanium Kwast Rond voor het fijne werk en de randjes. Op deze wijze zorg je voor een goed dekkende grondlaag welke bijdraagt aan een optimale hechting en bescherming van je schildersklus.

Sikkens Rubbol Primer Plus

Met de introductie van de VOC2010 normen kreeg de Sikkens Rubbol Primer de vernieuwde naam Sikkens Rubbol Primer Plus, om duidelijk te maken dat deze vernieuwde versie volledig voldoet aan de nieuwe milieuregelgeving. Inmiddels is alle verf bij Verf-plaza up-to-date en in overeenstemming met deze richtlijnen, waarbij de Sikkens Rubbol Primer Plus bekendstaat als de Rubbol Primer. Als je jouw buitenschilderwerk aanpakt met de Rubbol Primer Plus (dus de Rubbol Primer), dan zorg je voor een soepele overgang naar de afwerking met lak, zonder zorgen over de hechting. Zo wordt overschilderen met Sikkens buitenlakken zoals de Sikkens Rubbol SB, Sikkens Rubbol AZ of de vochtregulerende Sikkens Rubbol EPS een fluitje van een cent. Kies voor een solide basis met de Rubbol Primer Plus (dus Rubbol Primer) en maak je schilderklus bij Verf-plaza compleet.

Sikkens Rubbol Primer kopen

Sikkens biedt verschillende terpentine gedragen primers voor buiten en binnen, daarvan is de Sikkens Rubbol Primer veruit de meest gekozen optie. Alternatieven zijn de Sikkens Rubbol Primer Express en de Sikkens Rubbol Primer Extra. Voor het kopen van de beste grondverf en het beste systeem, raden we aan te beginnen met de Sikkens Rubbol Primer, daarna breng je de Sikkens Rubbol Primer Extra aan als tussenlaag waarna je je oppervlak kan afwerken met de Sikkens Rubbol XD High Gloss, Semi Gloss, Sikkens Rubbol SB of de Sikkens Rubbol Satura. Onze webshop is aangesloten bij de Online Sikkens Specialisten. De specialisten zijn door Sikkens geselecteerd om hun producten te verkopen op webshops. Hierdoor ben je bij Verf-plaza.nl verzekerd van de deskundig advies en producten van de hoogste kwaliteit. Online Sikkens Rubbol Primer bestel je dus veilig bij ons in de webshop!

Vragen? Neem contact op

Twijfel je of de Sikkens Rubbol Primer de juiste grondverf is voor jou klus? Of heb je andere vragen over je verfklus? Onze verfexperts geven antwoord op al je vragen! Neem contact met ons op voor het antwoord op jouw vraag en krijg advies voor het beste eindresultaat.

Gerelateerde producten

Sikkens Rubbol Primer
Sikkens Rubbol Primer Extra
Sikkens Rubbol AZ
Sikkens Rubbol SB
Sikkens Rubbol XD High Gloss
Sikkens Rubbol XD Semi Gloss
Sikkens Rubbol Satura
Sikkens Rubbol Primer Express
Sikkens Rubbol Express High Gloss

Product informatie

 • Basis terpentinebasis (alkyd)
 • Binnen/Buiten buiten
 • Kwaliteit professioneel
 • Rendement 15 m2 per liter
 • Ondergrond bestaande verflaag, hout, mdf
 • Verwerkingstemperatuur 5 tot 30 °C
 • Overschilderbaar na 18 uur

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • Veilig en vertrouwd Sikkens verf online bestellen.
 • Alles wordt gemengd op een door Sikkens onderhouden mengmachine
 • Kleurgarantie
 • Productgarantie
 • Professioneel advies
 • Officieel Sikkens Partner
 • 2 fysieke verfwinkels (Breda & Roosendaal)

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

Ontvlambare stoffen

Gevaar
H226 – Ontvlambare vloeistof en damp.

Geen signaalwoord
H412 – Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.
P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P210 – Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken.
P233 – In goed gesloten verpakking bewaren.
P235 – Koel bewaren.P262 – Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.

Reactie
P312 – Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.VerwijderingP501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Veelgestelde vragen

De beste kwast die je kunt gebruiken is de Anza Titanium. Met deze professionele kwast zorg je voor een perfecte verdeling van de primer, waardoor je het beste resultaat krijgt.

Met de Sikkens Rubbol Primer schilder je met professionele verf en daar hoort ook een goede roller bij. Wij adviseren de Anza Elite Viltroller voor een perfect dekking en laagdikte. Met deze roller creëer je de juiste basis voor het aflakken.

Om voor het beste resultaat te gaan adviseren we de volgende stappen te volgens:

1.  Schoonmaken
Maak eerst goed schoon met een schoonmaakmiddel zoals Universol, Polyfilla S600 of St Marc. Let op dat je een St Marc altijd naspoelt met schoonwater.

2. Schuren
Schuur het oppervlak mooi vlak. Dit kan machinaal of met een schuurvel.

3. Repareren
Repareer gaatjes, oneffenheden of houtrot. Bekijk hier alle hout reparatiemiddelen.
Na het repareren alles weer netjes gelijk schuren. Moet je plaatselijk repareren, dan adviseren we die plekjes grondverf aan te brengen en deze vervolgens gelijk te schuren met de rest.

4. Grondverf/primer aanbrengen
Breng de grondverf aan met een kwast of roller. Hoeveel lagen je moet aanbrengen is afhankelijk van de ondergrond. De Sikkens Rubbol Primer is alleen geschikt voor op hout en bij andere ondergronden zoals metaal of kunststof moet er eerst een andere primer gebruikt worden.

Hout
Kaal: Sikkens Rubbol Primer (2 lagen)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)

Ga je aflakken met een Sikkens XD of SB, dan raden we aan om de Sikkens Rubbol Primer alleen te gebruiken op kaal hout (1 laag). Op een bestaande grondlaag of verflaag adviseren we de Sikkens Rubbol Primer Extra te gebruiken.

Staal en ijzer (ferro metalen)
Kaal: Sikkens Redox AK Primer (2 lagen) en Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)

Aluminium, verzinkt staal en koper (non ferro metalen)
Kaal: Sikkens Redox AC Multiprimer (2 lagen) en Sikkens Rubbol Primer(1 laag)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)

Kunststof
Kaal: Sikkens Redox AC Multiprimer (1 laag) en Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van grondlaag: Sikkens Rubbol Primer (1 laag)
Voorzien van verf: Sikkens Rubbol Primer(1 laag)

 

Na het aanbrengen van de Sikkens Rubbol Primer heb je verschillende opties om deze af te lakken. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Buiten

 • Sikkens Rubbol XD High Gloss (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol XD Semi Gloss (halfglans)
 • Sikkens Rubbol SB (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol AZ (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol Satura (zijdeglans)

Voor het beste resultaat adviseren wij de Sikkens Rubbol Primer extra als tussenlaag te gebruiken voordat je met de Sikkens XD of SB gaat aflakken. Zo creëer je het beste systeem en gaat je lak het langst mee.

Binnen:

 • Sikkens Rubbol Finura High Gloss (hoogglans)
 • Sikkens Rubbol Finura Satin (zijdeglans)

Naast de bovengenoemde Sikkens lakken, kun je natuurlijk ook andere terpentine gedragen lakken van Sikkens of van een andere merk gebruiken.

De droogtijden zijn altijd afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.
We zetten ter indicatie twee voorbeelden van droogtijden met temperaturen:

Droging bij 23°C en 65% R.V.
– Stofdroog na: ca. 4 uur
– Kleefvrij na: ca. 5 uur
– Overschilderbaar na: ca. 18 uur

Droging bij 10°C en 65% R.V.
– Stofdroog na: ca. 5½ uur
– Kleefvrij na: ca. 6½ uur
– Overschilderbaar na: ca. 20 uur

Controleer voordat je een nieuwe laag aanbrengt altijd of de verf droog is.

Ja, je kunt de Sikkens Rubbol Primer ook binnen gebruiken. Let wel op dat deze verf op terpentinebasis is en kan stinken bij het aanbrengen. Zet daarom altijd je ramen open wanneer je deze primer binnen gaat verwerken.

Ja zeker! De grondverf kan op kleur gemaakt worden en dit raden wij altijd aan om te doen. Kies de grondverf alvast op de kleur waarmee je uiteindelijk mee gaat aflakken. Zo krijg je de beste dekking en wanneer de lak een keer beschadigd raakt, zie je de grondverf in dezelfde kleur en valt een beschadiging minder op.

Om te bepalen hoeveel liter je nodig hebt van de Sikkens Rubbol Primer hebben wij een handige rekentool gemaakt. Vul het aantal m2 in en deze tool rekent precies uit hoeveel je nodig hebt.

 

Zoek je een voordeligere grondverf? Dan raden we de Oolex Primer aan. Deze professionele grondverf heeft dezelfde soort eigenschappen, maar is voordeliger geprijsd.

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Sikkens Rubbol XD High Gloss
Sikkens Rubbol SB
Anza Diamond Classic Kwast Rond