Sikkens Alphatex IQ Mat

10% korting op alle Sikkens en Sigma verf met de code: MAART-10 Geldig bij een besteding v.a 100 euro

Gebruik deze code in de winkelwagen of tijdens het afrekenen.

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Sikkens Alphatex IQ Mat is een professionele matte muurverf voor buiten. Deze buitenmuurverf van Sikkens heeft een zeer hoge dekking en een hoge duurzaamheid mét kleurbehoud. Ook biedt deze muurverf een uitstekende bescherming tegen vuilaanhang en groene aanslag. Kortom, zoek je hoge kwaliteit buitenmuurverf, dan is dit een zeer goede keus.

De meest gekozen Sikkens buitenmuurverf

Wil je je buitengevel schilderen en weet je niet precies of de Sikkens Alphatex IQ Mat een geschikte muurverf is? Hieronder hebben wij 5 belangrijke eigenschappen van deze professionele buiten muurverf voor je op een rij gezet.

 • Duracryl Stayclean
  Met de Duracryl Stayclean technologie blijft je gevel vrij van groenaanslag en schimmels. Hierdoor blijft de Sikkens Alphatex IQ Mat langer mooi en is overschilderen minder vaak nodig. Extra duurzaam dus!
 • Doorslaan van zouten
  Doorslaan van zouten uit gevelstenen is een vervelend probleem. De Sikkens Alphatex IQ Mat vormt een verflaag die zeer hoog bestand is tegen doorslaan van zouten
 • Regenvast
  Na het schilderen van je gevel begint het te regenen! Normaal gesproken verregent je nieuwe geschilderde gevel en kan je weer helemaal opnieuw beginnen. Niet met de Sikkens Alphatex IQ Mat, deze gevelverf van Sikkens is namelijk na 45 minuten al regenvast!
 • Schrobvast
  Het reinigen van de Sikkens Alphatex IQ Mat is geen probleem. Deze muurverf voor buiten is uitstekend schrobvast (klasse 1).
 • Zeer goed dekkend
  De Sikkens Alphatex IQ Mat is een zeer goed dekkende buitenmuurverf van Sikkens. Dit ook nog bij een zeer hoog rendement van gemiddelde 10 m2 per liter op glad oppervlak.

Buitenmuurverf voor beton, gastbeton en spauwmuren

Sikkens Alphatex IQ Mat is een muurverf voor buiten. De professionele verf biedt uiteraard uitstekende bescherming van beton, gasbeton of spauwmuren. Gemakkelijk aan te brengen waardoor je jarenlang kan genieten van je schilderwerk.

Let op: Sikkens Alphatex IQ Mat is minder geschikt als muurverf voor over na geïsoleerde spauwmuren. Hiervoor heb je een hoog waterdampdoorlatende buitenmuurverf nodig. Kies dan voor de Sikkens Alphaloxan. Ook voor enkelsteense muren kan je beter de Sikkens Alphaloxan.

Aanbrengen met de juiste roller

Je kan deze muurverf aanbrengen met een kwast, rollers of airless spray. Buitenmuren zijn vaak grof en daarom raden we je aan om de Anza Wistex te gebruiken, dit is een professionele roller waardoor je voor het beste resultaat gaat. Heb je minder grove muur, dan kan je de Anza Micmex gebruiken. Wil je de randjes met een kwast aanbrengen, dan kan je de Anza Aqua Titanium gebruiken. Wil je alles met een kwast doen, dan adviseren we de Anza Blokwitter.

Sikkens Alphatex IQ Mat binnen gebruiken

Het is mogelijk om de Sikkens Alphatex IQ Mat binnen te gebruiken. Je kan hiermee prima je woonkamer, slaapkamers etc schilderen. Omdat deze verf normaal gesproken voor buiten is, kan die veel hebben (o.a regen, sneeuw, koud, hitte etc). Daarom kan het een zeer geschikte verf zijn om ook binnen te gebruiken.

Online Sikkens Alphatex IQ Mat kopen

Kopen van Sikkens Alphatex IQ Mat met korting in onze webshop is zeer gemakkelijk. Kies de hoeveelheid die je nodig hebt, selecteer je kleur en bestel je voor 22:00 dan bezorgen wij volgende werkdag of zaterdag bij je thuis. Bestel Sikkens Alphatex IQ Mat aanbieding van 37,5% korting met gratis verzending vanaf €50,-. Dus zoek je goedkope Sikkens muurverf voor buiten van de hoogste kwaliteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Vragen

Heb je vragen over de Sikkens Alphatex IQ Mat of andere vragen over ons ruime assortiment? Neem contact met ons op. De verfspecialisten helpen je graag verder!

Product informatie

Nu bij aankoop van 5 of 10 liter Sikkens Alphatex IQ Mat, een gratis professionele Anza Micmex roller met houder (t.w.v 14,91 euro).

Actievoorwaarden:

 • Gratis professionele Anza roller en beugel (t.w.v. 14,91).
 • Bij aankoop van alle 5 of 10 liter Sikkens muurverf
 • Actielooptijd: 8 jan t/m 3 mrt 2024

Kies Sikkens voor een blijvend prachtig eindresultaat.

Buitenmuren worden over het algemeen in een witte tint geschilderd. Dit zijn de meest gebruikte kleuren:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • 100% wit

Voor de spatrand wordt altijd een donkere kleur gekozen. Veel gebruikte kleuren zijn hierin:

 • Ral 7016 Antracietgrijs
 • Ral 7021 Zwartgrijs
 • Ral 9004 Signaalzwart

Heb je buitenmuur die nog nooit geschilderd is en erg zuigend is? Dan moet je deze eerst voorstrijken met de Sikkens Alpha Superfix en vervolgens met twee lagen Alphatex IQ Mat afwerken.

Je kan ook gebruik maken van een ander voorstrijkmiddel die buiten te gebruiken is.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • Veilig en vertrouwd Sikkens verf online bestellen.
 • Alles wordt gemengd op een door Sikkens onderhouden mengmachine
 • Kleurgarantie
 • Productgarantie
 • Professioneel advies
 • Officieel Sikkens Partner
 • 2 fysieke verfwinkels (Breda & Roosendaal)

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P262 – Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.

Reactie
P312 – Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

Verwijdering
P501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Lees voor gebruik altijd het technisch blad:

Sikkens Alphatex IQ Mat technisch blad

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Welke roller je moet gebruiken is afhankelijk van de ondergrond die je gaat schilderen. Omdat de Sikkens Alphatex IQ Mat een muurverf voor buiten is, heb je veel te maken met ruwe ondergronden. Voor ruwe ondergronden zoals bakstenen is de Anza Wistex Platinum de beste keuze. Is de ondergrond niet heel ruw, maar heeft het wel een structuur, dan kan je het beste gebruik maken van de Anza Micmex Platinum.

Op ruwe ondergronden kan je ervoor kiezen om de Sikkens Alphatex IQ Mat aan te brengen met een blokwitter (blokkwast). De beste keus  hiervoor is de Anza Blokwitter Hout.

Zoek je een kwast om netjes de randjes te schilderen, dan kan je gebruik maken van de Anza Titanium Aqua Rond.

Voorstrijkmiddel zorgt voor een betere hechting door de zuiging van de muur te verminderen/verhelpen. Of je een voorstrijkmiddel nodig hebt, hangt dan ook af van de ondergrond. Om de juiste keuze te maken hebben we hieronder verschillende situaties omschreven.

 • Op onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen of gipsplaten is een voorstrijk noodzakelijk. De Oolex Pro Voorstrijk of de Oolex Pro Wall Primer zijn geschikte producten voor dit type ondergrond.
 • Bij ondergronden behandeld met muurverf is een voorstrijk niet noodzakelijk.
 • Op poederende ondergronden zoals oude muurverflagen die afgeven is een voorstrijk-/fixeermiddel verstandig om te gebruiken. De Sikkens Alpha Muurfix of Oolex Aqua Fix zijn goede producten hiervoor.

Wil je meer informatie over welke voorstrijken er zijn, wanneer je ze moet gebruiken of hoe je ze het best kan aanbrengen? Kijk dan verder op onze adviespagina – voorstrijk.

Gladde- en licht ruwe ondergronden washi tape

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec of ons voordeligere, professionele alternatief Oolex Schilderstape Gold te gebruiken. Deze schilderstapes zijn tot 3 maanden gemakkelijk verwijderbaar zonder dat deze lijmresten achterlaat of afscheurt.

Gladde en licht ruwe ondergronden standaard tape

De Kip 308 Masking tape is een professionele, universeel inzetbare tape voor afplakken van verschillende ondergronden. Een voordeliger alternatief is de Oolex Crepe Masking Tape. Let op! Laat deze tape niet te lang zitten om te voorkomen dat je de verflaag onder de tape mee lost trekt.

Grove ondergronden

De Oolex Schilderstape Fine Line Extra Sterk Oranje is zeer geschikt voor grove ondergronden. Deze tape kan zelfs gebruikt worden op licht vochtige ondergronden zodat je buiten altijd aan de slag kan.

De Oolex Pro Topcoat Mat is verkrijgbaar in meer dan 50.000 kleuren. Met onze officiële mengmachines kunnen wij alle denkbare kleuren maken. Je kan zelfs kleuren van andere merken zoals Sigma, Histor, Flexa, Farrow & Ball en The Little Green laten mengen in verf van een andere merk. Met onze online kleurenkiezer kies je gemakkelijk uit alle beschikbare kleuren.

Om te bepalen hoeveel liter Sikkens Alphatex IQ Mat je nodig hebt, hebben wij een handige rekentool gemaakt. Vul hieronder het aantal m2 in en deze tool rekent precies uit hoeveel je nodig hebt.

Dit heb je ook nodig

Anza Wistex Platinum Roller
Anza Verfemmer
Verfrolbeugel
Anza Blokwitter Hout

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op