Sikkens Alphaloxan

Vanaf81,20Incl BTW67,11Excl BTWAdviesprijs: 157,4948%
Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Online Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Sikkens Alphaloxan is een extreem duurzame buitenmuurverf met een hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Ook biedt de verf een uitstekende bescherming tegen vuilaanhang en groene aanslag. Hierdoor gaat deze muurverf voor jaren mee en blijft de kleur mooi. Je gebruikt deze muurverf op gevels met cementpleister, gevelisolatiepleister of na-geïsoleerde en steensmuren.

Extra ademende buitenmuurverf

De Sikkens Alphaloxan is de meest ademende buitenmuurverf van Sikkens. Hierdoor is deze muurverf de beste keuze wanneer je een extra ademende muurverf nodig hebt. Tegenwoordig is de vraag naar goed ademende muurverf steeds groter. Je hebt een goed ademende muurverf nodig wanneer je bijvoorbeeld na-geïsoleerde muren hebt, maar ook bij nieuw stucwerk.

Extreem duurzame buitenmuurverf

Om deze extreem duurzame buitengevelverf van Sikkens goed te kunnen vergelijken met andere muurverf voor buiten. Hebben we de belangrijkste kenmerken van de Sikkens Alphaloxan voor je op een rij gezet. Mocht je hierna nog twijfelen of deze waterdampdoorlatende muurverf geschikt is voor jouw verfproject, neem dan contact met ons op. Onze verfexperts helpen je graag verder!

 • Zeer waterdampdoorlatend
  Veel huizen worden na-geïsoleerd om zo het gebruik van energie te verlagen. De spauw tussen de muren worden dan met een materiaal ingespoten om warmte verlies te voorkomen. Het schilderen van de na-geïsoleerde spauwmuren moet worden gedaan met een hoog waterdampdoorlatende gevelmuurverf zoals de Sikkens Alphaloxan. Vocht wat in de muur zit kan door deze muurverf naar buiten getransporteerd worden. Bij gebruik van standaard muurverf voor buiten kan het vocht niet weg waardoor de muurverf los kan laten of vochtproblemen kunnen ontstaan.
  Let op: Door de open structuur is deze muurverf niet voor op gewapend beton. Gebruik hiervoor een carbonatie remmende muurverf zoals de Sikkens Alphatex IQ of Sikkens Alphatex IQ Mat. Deze muurverven voor buiten voorkomen “betonrot”
 • Zeer mat uiterlijk
  De Sikkens Alphaloxan is een zeer matte verf en heeft hierdoor een natuurlijke uitstraling.
 • Bestand tegen vuilaanhechting van schimmels en groenaanslag
  Door de Siloxan Stayclean technologie is deze muurverf op basis van siloxaan bestand tegen vuilaanhechting van schimmels en groenaanslag

Sikkens Alphaloxan online kopen

Ben je opzoek naar een aanbieding Sikkens Alphaloxan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen Sikkens buitenmuurverf met korting van wel 37,5%. Bestel je voor 22:00 dan bezorgen wij je bestelling de volgende werkdag of op zaterdag bij je thuis. En boven de €50,- ook nog gratis! Dus ben je opzoek naar Sikkens Alphaloxan, dan bestel deze makkelijk bij ons in de webshop.

Vragen? Wij helpen je graag

Als je vragen hebt over Sikkens Alphaloxan neem dan contact met ons op. Onze verfexperts kunnen je alles over de waterdamdoorlatende muurverf van Sikkens vertellen. Ook met andere vragen over je verfklus kan je bij ons terecht.

 

Product informatie

Buitenmuren worden over het algemeen in een witte tint geschilderd. Dit zijn de meest gebruikte kleuren:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • 100% wit

Voor de spatrand wordt altijd een donkere kleur gekozen. Veel gebruikte kleuren zijn hierin:

 • Ral 7016 Antracietgrijs
 • Ral 7021 Zwartgrijs
 • Ral 9004 Signaalzwart

De Sikkens Alphaloxan is niet carbonatatieremmend. Hierdoor kan je deze verf niet gebruiken voor gewapend beton.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Ook kan je bij ons terecht voor advies over je verfklus.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Verpakking

Verf is natuurlijk kwetsbaar en daarom pakken we iedere bestelling zorgvuldig in. We gebruiken enkel gerecycled karton.

Lees voor gebruik altijd het technisch blad:

Sikkens Alphaloxan Technisch blad

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Welke roller je moet gebruiken is afhankelijk van de ondergrond die je gaat schilderen. Omdat de Sikkens Alphaloxan een muurverf voor buiten is, heb je veel te maken met ruwe ondergronden. Voor ruwe ondergronden zoals bakstenen is de Anza Wistex Platinum de beste keuze. Is de ondergrond niet heel ruw, maar heeft het wel een structuur, dan kan je het beste gebruik maken van de Anza Micmex Platinum.

Op ruwe ondergronden kan je ervoor kiezen om de Sikkens Alphaloxan aan te brengen met een blokwitter (blokkwast). De beste keus  hiervoor is de Anza Blokwitter Hout.

Zoek je een kwast om netjes de randjes te schilderen, dan kan je gebruik maken van de Anza Titanium Aqua Rond.

 

Voorstrijkmiddel zorgt voor een betere hechting door de zuiging van de muur te verminderen/verhelpen. Of je een voorstrijkmiddel nodig hebt, hangt dan ook af van de ondergrond. Om de juiste keuze te maken hebben we hieronder verschillende situaties omschreven.

 • Op onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen of gipsplaten is een voorstrijk noodzakelijk. De Sikkens Aquafix of Sikkens Alphaloxan verdund met 5% water
 • Bij ondergronden behandeld met muurverf is een voorstrijk niet nodig.
 • Op poederende ondergronden zoals oude muurverflagen die afgeven is een voorstrijk-/fixeermiddel verstandig om te gebruiken. De Sikkens Alpha Fix.

De soort tape de je kan gebruiken is afhankelijk van wat er afgeplakt moet worden. Hieronder zetten wij de belangrijkste richtlijnen op een rij.

Gladde- en licht ruwe ondergronden washi tape

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec of ons voordeligere, professionele alternatief Oolex Schilderstape Gold te gebruiken. Deze schilderstapes zijn tot 3 maanden gemakkelijk verwijderbaar zonder dat deze lijmresten achterlaat of afscheurt.

Gladde en licht ruwe ondergronden standaard tape

De Kip 308 Masking tape is een professionele, universeel inzetbare tape voor afplakken van verschillende ondergronden. Een voordeliger alternatief is de Oolex Crepe Masking Tape. Let op! Laat deze tape niet te lang zitten om te voorkomen dat je de verflaag onder de tape mee lost trekt.

Grove ondergronden

Voor grove ondergronden kan je het beste de Kip Ultra Sharp Red 3301 gebruiken.

Het gemiddelde verbruik van de Alphaloxan is 8 m2 per liter. Dit is wel afhankelijk van de ruwheid van het oppervlakte.

Dit heb je ook nodig

Anza Micmex Platinum Roller
Anza Verfemmer
Anza Verfrooster
Sikkens Alpha Aquafix

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op