Sikkens Alphaloxan

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sikkens Alphaloxan is een speciale buitenmuurverf die ontwikkeld is voor muren die een hoge waterdampdoorlatendheid moet hebben. Dit zijn bijvoorbeeld nageïsoleerde muren, enkelsteense muren, stucwerk en oudere (monumentale) gebouwen. De Siloxane Stayclean Technology zorgt voor een dampopen verflaag, en beschermt de muren tegen vocht, weersinvloeden en groene aanslag. Zo blijven je muren mooi en bladert de verf er niet af.

Sikkens Alphaloxan kenmerken:

 • Zeer waterdampdoorlatend
  Veel huizen worden na-geïsoleerd om zo het gebruik van energie te verlagen. De spauw tussen de muren worden dan met een materiaal ingespoten om warmte verlies te voorkomen. Het schilderen van de na-geïsoleerde spauwmuren moet worden gedaan met een hoog waterdampdoorlatende gevelmuurverf zoals de Sikkens Alphaloxan. Vocht wat in de muur zit kan door deze muurverf naar buiten getransporteerd worden. Bij gebruik van standaard muurverf voor buiten kan het vocht niet weg waardoor de muurverf los kan laten of vochtproblemen kunnen ontstaan.
  Let op: Door de open structuur is deze muurverf niet voor op gewapend beton. Gebruik hiervoor een carbonatie remmende muurverf zoals de Sikkens Alphatex IQ of Sikkens Alphatex IQ Mat. Deze muurverven voor buiten voorkomen “betonrot”
 • Zeer mat uiterlijk
  De Sikkens Alphaloxan is een zeer matte verf en heeft hierdoor een natuurlijke uitstraling.
 • Bestand tegen vuilaanhechting van schimmels en groenaanslag
  Door de Siloxan Stayclean technologie is deze muurverf op basis van siloxaan bestand tegen vuilaanhechting van schimmels en groenaanslag
 • Dampopen

De juiste voorstrijk voor de Alphaloxan

Wanneer je een nieuwe onbehandelde muur wilt schilderen met de Alphaloxan, dan moet je deze eerst behandelen met een voorstrijk. De geschikte voorstrijk voor de Sikkens Alphaloxan is de Sikkens Alpha Superfix. Dit is een ademende transparante voorstrijk die er voor zorgt dat de zuiging van de ondergrond weg gaat. Hierdoor zal de Sikkens Alphaloxan beter hechten en langer mee gaan.

Buitenmuurverf op kleur: Sikkens Alphaloxan

De Sikkens Alphaloxan kan je bij ons online bestellen in iedere kleur na keuze. Of je nu ral 9010 of 7016 of een hele andere kleur wilt, het is allemaal mogelijk. Met onze Sikkens mengmachine is het mogelijk iedere kleur te kiezen (ook kleuren van andere merken). Bekijk onze online kleurenwaaier en selecteer een kleur na keuze.

Sikkens Alphaloxan 10 liter

Verf-plaza.nl heeft Sikkens Alphaloxan beschikbaar in verschillende maten die passen bij elk type project. Voor het schilderen van zowel uitgestrekte oppverlakten als kleine hoekjes, vind je in ons aanbod precies wat je nodig hebt – van de subtiele Sikkens Alphaloxan 2,5 liter pot tot de Sikkens Alphaloxan 10 liter emmer. De kleinere verpakkingen zijn perfect voor het bijwerken van details of het accentueren van een enkele muur, terwijl onze grotere hoeveelheden ideaal zijn voor het opfrissen van een hele buitenwand of voor een complete makeover. Elk formaat levert de bekende kwaliteit die Sikkens belooft, waardoor je verzekerd bent van een frisse en levendige uitstraling van je muren.

Rollen of kwasten? Sikkens Alphaloxan aanbrengen

Voor een perfecte afwerking met Sikkens Alphaloxan hebben we een assortiment aan verfbenodigdheden samengesteld. Voor egale oppervlakken is onze Anza Antex Microvezel Roller de ideale keuze, ontworpen voor een super gladde finish. Voor muren met een grovere textuur bevelen we een stevige blokkwast en de Anza Micmex roller aan, of voor de meest ruwe oppervlakken, een Anza Wistex roller. Voor het nauwkeurig behandelen van kanten en kleinere gebieden, zijn de fijne Anza kwasten bij ons verkrijgbaar. Bovendien kan Sikkens Alphaloxan ook vakkundig worden aangebracht met een airless verfspuit, waarbij de optimale instellingen voor een vlekkeloze toepassing zorgen. Bij Verf-plaza ben je aan het juist adres voor al de verfbenodigdheden die je helpen om elk schilderproject met succes te voltooien.

Ademende buitenmuurverf: Sikkens Alphaloxan

De Sikkens Alphaloxan is de meest ademende buitenmuurverf van Sikkens. Hierdoor is deze muurverf de beste keuze wanneer je een extra ademende muurverf nodig hebt. Tegenwoordig is de vraag naar goed ademende muurverf steeds groter. Je hebt een goed ademende muurverf nodig wanneer je bijvoorbeeld na-geïsoleerde muren hebt, maar ook bij nieuw stucwerk.

Sikkens Alphaloxan aanbieding

We hebben de Sikkens Alphaloxan extra voordelig in de aanbieding. Zo betaal je bij ons voor Sikkens Alphaloxan 10 liter soms wel 100 euro minder dan bij de lokale verfwinkel. De reden hiervoor is omdat wij deze altijd extra groot inkopen. Wij zijn een Online Sikkens Specialist en kopen direct bij Sikkens zelf in. Naast onze voordelige prijzen profiteer je bij ons ook van:

 • Snelle levering (voor 22:00 uur besteld = direct verzonden)
 • Gratis levering v.a 50 euro
 • Professioneel advies
 • Ruime voorraden
 • Online Sikkens Specialist
 • Scherpe prijzen

Sikkens Alphaloxan kopen

Wij bieden de juiste verf voor iedere verfklus. Zo hebben we de Sikkens Alphaloxan in 10 liter en 2,5 liter verpakkingen. Heb je vragen over de Sikkens Alphaloxan, andere producten of je verfklus? Onze adviseurs nemen ja graag mee door het proces! Neem contact met met één van onze experts en ga direct aan de slag.

Gerelateerde producten

Sikkens Alphatex IQ
Sikkens Alphatex IQ Mat
Sikkens Alphaloxan
Sikkens Alphaloxan Flex
Sikkens Alpha Topcoat
Sikkens Alpha Topcoat Flex
Sikkens Alpha Primer Exterior
Sikkens Alphatex 4SO
Sikkens Alphacoat
Sikkens Alpha Aqua Si

Product informatie

 • Basis waterbasis (acryl)
 • Binnen/Buiten buiten
 • Glansgraad mat / matt
 • Kwaliteit professioneel
 • Rendement 7 m2 per liter
 • Ondergrond baksteen, bestaande verflaag, cementgebonden stucwerk, kalkzandsteen, metselwerk, steen(achtig), steen
 • Verwerkingstemperatuur > 5 °C
 • Overschilderbaar na 16 uur

Buitenmuren worden over het algemeen in een witte tint geschilderd. Dit zijn de meest gebruikte kleuren:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • 100% wit

Voor de spatrand wordt altijd een donkere kleur gekozen. Veel gebruikte kleuren zijn hierin:

 • Ral 7016 Antracietgrijs
 • Ral 7021 Zwartgrijs
 • Ral 9004 Signaalzwart

De Sikkens Alphaloxan is niet carbonatatieremmend. Hierdoor kan je deze verf niet gebruiken voor gewapend beton.
Kies dan de Sikkens Alphatex 4SO, deze heeft dit wel.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • Veilig en vertrouwd Sikkens verf online bestellen.
 • Alles wordt gemengd op een door Sikkens onderhouden mengmachine
 • Kleurgarantie
 • Productgarantie
 • Professioneel advies
 • Officieel Sikkens Partner
 • 2 fysieke verfwinkels (Breda & Roosendaal)

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P262 – Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.

Reactie
P312 – Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

Verwijdering
P501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Lees voor gebruik altijd het technisch blad:

Sikkens Alphaloxan Technisch blad

Veelgestelde vragen

Welke roller je moet gebruiken is afhankelijk van de ondergrond die je gaat schilderen. Omdat de Sikkens Alphaloxan een muurverf voor buiten is, heb je veel te maken met ruwe ondergronden. Voor ruwe ondergronden zoals bakstenen is de Anza Wistex Platinum de beste keuze. Is de ondergrond niet heel ruw, maar heeft het wel een structuur, dan kan je het beste gebruik maken van de Anza Micmex Platinum.

Op ruwe ondergronden kan je ervoor kiezen om de Sikkens Alphaloxan aan te brengen met een blokwitter (blokkwast). De beste keus  hiervoor is de Anza Blokwitter Hout.

Zoek je een kwast om netjes de randjes te schilderen, dan kan je gebruik maken van de Anza Titanium Aqua Rond.

 

Voorstrijkmiddel zorgt voor een betere hechting door de zuiging van de muur te verminderen/verhelpen. Of je een voorstrijkmiddel nodig hebt, hangt dan ook af van de ondergrond. Om de juiste keuze te maken hebben we hieronder verschillende situaties omschreven.

 • Op onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen of gipsplaten is een voorstrijk noodzakelijk. Gebruik hiervoor de Sikkens Alpha Superfix.
 • Bij ondergronden behandeld met muurverf is een voorstrijk niet nodig.
 • Op poederende ondergronden zoals oude muurverflagen die afgeven is een voorstrijk-/fixeermiddel verstandig om te gebruiken. De Sikkens Alpha Fix.

De soort tape de je kan gebruiken is afhankelijk van wat er afgeplakt moet worden. Hieronder zetten wij de belangrijkste richtlijnen op een rij.

Gladde- en licht ruwe ondergronden washi tape

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec.

Grove ondergronden

Voor grove ondergronden kan je het beste de Kip Ultra Sharp Red 3301 gebruiken.

Het gemiddelde verbruik van de Alphaloxan is 8 m2 per liter. Dit is wel afhankelijk van de ruwheid van het oppervlakte. Zo is het rendement op ruwe stenen een stuk lager.

Sikkens Alphaloxan 10 liter

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Handig voor erbij

Sikkens Alpha Superfix
Anza Wistex Platinum Roller
Anza Blokwitter Hout
Anza Micmex Platinum Roller