Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €50,-
Voordelige prijzen

Sikkens Alphaloxan

Vanaf81,20Incl BTW67,11Excl BTW
Liter
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kleur
Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Op voorraad - Vóór 22.00 uur besteld, morgen in huis.
 • Voor na-geïsoleerde muren
 • Extreem duurzaam

Beschrijving

Sikkens Alphaloxan

Sikkens Alphaloxan is een extreem duurzame buitenmuurverf met hoog waterdampdoorlaatbaarheid. Deze muurverf voor buiten wordt veel gebruik voor gevels met cementpleister, gevelisolatiepleister of na-geïsoleerde en steensmuren.

Extreem duurzame buitenmuurverf

Om deze extreem duurzame buitengevelverf van Sikkens goed te kunnen vergelijken met andere muurverf voor buiten. Hebben we de belangrijkste kenmerken van de Sikkens Alphaloxan voor je op een rij gezet. Mocht je hierna nog twijfelen of deze waterdampdoorlatende muurverf geschikt is voor jouw verfproject, neem dan contact met ons op. Onze verfexperts helpen je graag verder!

 • Zeer waterdampdoorlatend
  Veel huizen worden na-geïsoleerd om zo het gebruik van energie te verlagen. De spauw tussen de muren worden dan met een materiaal ingespoten om warmte verlies te voorkomen. Het schilderen van de na-geïsoleerde spauwmuren moet worden gedaan met een hoog waterdampdoorlatende gevelmuurverf zoals de Sikkens Alphaloxan. Vocht wat in de muur zit kan door deze muurverf naar buiten getransporteerd worden. Bij gebruik van standaard muurverf voor buiten kan het vocht niet weg waardoor de muurverf los kan laten of vochtproblemen kunnen ontstaan.
  Let op: Door de open structuur is deze muurverf niet voor op gewapend beton. Gebruik hiervoor een carbonatie remmende muurverf zoals de Sikkens Alphatex IQ of Sikkens Alphatex IQ Mat. Deze muurverven voor buiten voorkomen “betonrot”
 • Zeer mat uiterlijk
  De Sikkens Alphaloxan is een zeer matte verf en heeft hierdoor een natuurlijke uitstraling.
 • Bestand tegen vuilaanhechting van schimmels en groenaanslag
  Door de Siloxan Stayclean technologie is deze muurverf op basis van siloxaan bestand tegen vuilaanhechting van schimmels en groenaanslag

Sikkens Alphaloxan online kopen

Ben je opzoek naar een aanbieding Sikkens Alphaloxan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen Sikkens buitenmuurverf met korting van wel 37,5%. Bestel je voor 22:00 dan bezorgen wij je bestelling de volgende werkdag of op zaterdag bij je thuis. En boven de €50,- ook nog gratis! Dus ben je opzoek naar Sikkens Alphaloxan, dan bestel deze makkelijk bij ons in de webshop.

Vragen? Wij helpen je graag

Als je vragen hebt over Sikkens Alphaloxan neem dan contact met ons op. Onze verfexperts kunnen je alles over de waterdamdoorlatende muurverf van Sikkens vertellen. Ook met andere vragen over je verfklus kan je bij ons terecht.

 

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten rollers te verkrijgen. Welke soort roller je nodig hebt, is afhankelijk van de ondergrond. Zo heeft een ruwe ondergrond een roller nodig met langere haren dan een roller voor een gladde ondergrond. Om de juiste keuze te maken, hebben wij de rollers hieronder voor je op een rij gezet.

 • Gladde ondergrond zoals glad stucwerk, gipsplaten, renovliesbehang en dergelijke:Anza Antex Platinum Muurverfroller
 • Gladde en licht ruwe ondergronden zoals stucwerk, structuurverf, spackmuren en plafonds: Anza Micmex Platinum Muurverfrollers
 • Ruwe ondergronden zoals spachtelputz, bakstenen, beton en dergelijke: Anza Wistex Platinum
 • Plafonds: Gebruik voor gladde plafonds of licht ruwe plafonds: Anza Micmex Platinum Muurverfrollers

Er zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken bij het schilderen met muurverf. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

 • Grote oppervlaktes: Anza Pro Blokwitter
 • Strakke randen langs het plafond, plinten of deurlijsten: Anza Diamond Aqua Punt Kwast
  Liever een platte kwast? Anza Diamond Aqua Platte Kwast
 • Achter de radiator: Anza 305 Radiatorkwast
 • Bijwerken van kleine gebreken: Anza Lyon Penseel

Voorstrijkmiddel zorgt voor een betere hechting door de zuiging van de muur te verminderen/verhelpen. Of je een voorstrijkmiddel nodig hebt, hangt dan ook af van de ondergrond. Om de juiste keuze te maken hebben we hieronder verschillende situaties omschreven.

 • Op onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen of gipsplaten is een voorstrijk noodzakelijk. De Sikkens Aquafix of Sikkens Alphaloxan verdund met 5% water
 • Bij ondergronden behandeld met muurverf is een voorstrijk niet noodzakelijk.
 • Op poederende ondergronden zoals oude muurverflagen die afgeven is een voorstrijk-/fixeermiddel verstandig om te gebruiken. De Sikkens Alpha Fix.

Wil je meer informatie over welke voorstrijken er zijn, wanneer je ze moet gebruiken of hoe je ze het best kan aanbrengen? Kijk dan verder op onze adviespagina – voorstrijk.

De soort tape de je kan gebruiken is afhankelijk van wat er afgeplakt moet worden. Hieronder zetten wij de belangrijkste richtlijnen op een rij.

Gladde- en licht ruwe ondergronden washi tape

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec of ons voordeligere, professionele alternatief Oolex Schilderstape Gold te gebruiken. Deze schilderstapes zijn tot 3 maanden gemakkelijk verwijderbaar zonder dat deze lijmresten achterlaat of afscheurt.

Gladde en licht ruwe ondergronden standaard tape

De Kip 308 Masking tape is een professionele, universeel inzetbare tape voor afplakken van verschillende ondergronden. Een voordeliger alternatief is de Oolex Crepe Masking Tape. Let op! Laat deze tape niet te lang zitten om te voorkomen dat je de verflaag onder de tape mee lost trekt.

Grove ondergronden

De Oolex Schilderstape Fine Line Extra Sterk Oranje is zeer geschikt voor grove ondergronden. Deze tape kan zelfs gebruikt worden op licht vochtige ondergronden zodat je buiten altijd aan de slag kan.

Om te bepalen hoeveel liter Sikkens Alphaloxan je nodig hebt, hebben wij een handige rekentool gemaakt. Vul het aantal m2 in en deze tool rekent precies uit hoeveel je nodig hebt.

Documenten

Sikkens Alphaloxan Technisch blad

Alternatieven binnen Gevelverf

Sikkens Alphatex IQ
Sikkens Alphatex IQ Mat
Oolex Pro Topcoat Mat
Oolex Pro Topcoat Satin

Reviews

0
van de 10
1 2 3 4 5
0 reviews

Hulp of advies nodig?

Heb je hulp nodig met bestellen? Of advies nodig voor je verfklus? Neem contact met ons op via: