Voor 22:00 besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €50,-
Voordelige prijzen

Sikkens Alphatex SF

Vanaf19,37Incl BTW16,01Excl BTW
Liter
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kleur
Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Op voorraad - Vóór 22.00 uur besteld, morgen in huis.
 • Zeer goed dekkend & Schrobvast
 • Biobased & Duurzaam

Beschrijving

Sikkens Alphatex SF

Sikkens Alphatex SF is een veelzijdige, professionele, matte muurverf voor binnen. Dit is al jaren de vertrouwde topkwaliteit muurverf van Sikkens onder de schilders. Deze muurverf wordt sinds 2021 gemaakt van biobased grondstoffen waardoor deze muurverf minder milieubelastend is.

 • Vertrouwde kwaliteit
  Deze verf van Sikkens is al jarenlang de muurverf voor binnen met een hoge kwaliteit. Dit merk je aan de hoge dekkracht en uitstekende schrobvastheid.
 • Meer m2 per Liter
  Door de Max Cover Formula verf je met de Sikkens Alphatex SF meer m2 dan andere merken. Dit kan tot wel 25% meer zijn!
 • Duurzame verf
  Door gebruik te maken van gedeeltelijk hernieuwbare grondstoffen is deze verf minder milieubelastend. Hierdoor mag Sikkens Alphatex SF gebruik maken van het REDcert² certificaat en de verf als biobased labelen. De biobased verf van Sikkens bespaart 65.000 ton C02 per jaar.
 • Biobased met dezelfde kwaliteit
  De vernieuwde biobased Sikkens Alphatex SF is van dezelfde kwaliteit als de oude niet-biobased variant. Dus zonder in te leveren op kwaliteit milieubesparend schilderen. Wat wil je nog meer?!

Muurverf met hoge kwalitatieve eigenschappen

 • Schrobklasse 1
  Deze muurverf voor binnen heeft een uitstekende reinigbaarheid en valt dan ook in de hoogste categorie, klasse 1 qua schrobvastheid. Je kan deze muurverf dus gemakkelijk reinigen.
  Let op! Bij herhaaldelijk reinigen kunnen er glansplekken ontstaan. Wil je de muurverf vaak reinigen? Kijk dan voor de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean of de Sikkens Alpha Anti-Marks.
 • Zeer goed dekking
  Deze latex voor binnen heeft een zeer goede dekking waardoor 1 of 2 lagen al voldoende is om een mooi egaal resultaat te behalen. De muurverf valt dan ook in de hoogste dekklasse (klasse 1).
 • Muurverf voor in de badkamer
  De Sikkens Alphatex SF kan je tevens in de badkamer gebruiken. Dit komt door de vochtregulerende eigenschappen van de verf. Let op! Heb je slechte ventilatie of vaak last van schimmelvorming in de badkamer, dan rijden wij aan om een schimmelwerende muurverf te gebruik zoals de Sikkens Alpha Humitex SF of de Sigma Sigmaresist Fungi Mat

Kleur met Sikkens Alphatex SF

De Sikkens Alphatex SF is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Met onze officiële mengmachines kunnen wij meer dan 50.000 kleuren maken. Ook kleuren van Flexa, Sigma, Histor en alle ander verfmerken kunnen we maken. Met onze online kleurenwaaier kan je gemakkelijk jouw kleur kiezen en wij maken de verf met onze mengmachines op kleur. Zit je kleur er niet bij? Geen probleem, vul dit bij het open vakje “Kleur niet gevonden” in en wij gaan aan de slag om deze kleur alsnog voor je te kunnen maken.

Online Sikkens Alphatex SF kopen

Bij ons kan je gemakkelijk en snel online Sikkens verf kopen. Uiteraard kan je de Sikkens Alphatex SF in verschillende formaten kopen, of je nu een klein muurtje wilt schilderen of een heel huis. Met de verschillende maten kan je makkelijk uit de voeten. Weet je niet precies hoeveel verf je nodig hebt? Gebruikt onze handige rekentool om dit te bepalen. Zo bestel je nooit te weinig of te veel verf. Alle bestelling boven de €50,- worden gratis verzonden en bij je thuis bezorgd of op een PostNL afhaalpunt.

Vragen? Onze experts helpen je graag!

De juiste verf kiezen voor je verfklus kan soms een lastige keuze zijn. Heb je vragen over de Sikkens Alphatex SF, andere producten of je verfklus? Onze verfexpert helpen je graag!

Veelgestelde vragen

Welke Roller heb ik nodig?

Er zijn verschillende rollers voor verschillende ondergronden. Om de juiste keuze te maken hebben wij de rollers voor je op een rij gezet.

 • Gladde ondergrond zoals glad stucwerk, gipsplaten, renovliesbehang etc.: Anza Antex Platinum Muurverfroller
 • Gladde en licht ruwe ondergronden zoals stucwerk, structuurverf, spackmuren en plafonds: Anza Micmex Platinum Muurverfrollers
 • Ruwe ondergronden zoals spachtelputz, bakstenen, beton etc: Anza Wistex Platinum

Met het schilderen van muurverf zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken, hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet

 • Grotere oppervlaktes: Anza Pro Blokwitter
 • Strakke randen langs het plafond, plinten, deurlijsten: Anza Diamond Aqua Punt Kwast. Liever een platte kwast? Gebruik dan de Anza Diamond Aqua Platte Kwast
 • Achter de radiator: Anza 305 Radiatorkwast
 • Bijwerken van kleine gebreken: Anza Lyon Penseel

Of je een voorstrijk nodig hebt, hangt af van de ondergrond. We hebben dit voor je op een rijtje gezet.

Onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen, gipsplaten is een voorstrijk noodzakelijk zoals de Sikkens Alpha Muurfix of Sikkens Alphacryl Pure Primer.

Bij ondergronden behandeld met muurverf is een voorstrijk niet noodzakelijk.

Poederende ondergronden zoals oude muurverflagen die afgeven is een voorstrijk/fixeer middel verstandig om te gebruiken. De Sikkens Alpha Muurfix of Oolex Aqua Fix zijn goede producten hiervoor.

Wil je meer informatie over welke voorstrijken er zijn, wanneer je ze moet gebruiken of hoe je ze het best kan aanbrengen kijk dan verder op onze adviespagina – voorstrijk.


Handig voor erbij

Anza Micmex Platinum Roller
Anza Verfbakjes
Anza Titanium Aqua Kwast Rond
Anza Antex Platinum Muurverfroller

Reviews

0
van de 10
1 2 3 4 5
0 reviews

Hulp of advies nodig?

Heb je hulp nodig met bestellen? Of advies nodig voor je verfklus? Neem contact met ons op via: