Kleuren

Wat voor kleur is Ral 9010

Ral 9010 is de bekendste wittint van Nederland en wordt ook wel Zuiver wit genoemd. Omdat deze kleur iets van het witte af is, heeft die niet de felheid van wit. Dit maakt de kleur ietsjes warmer waardoor je een gezelligere uitstraling in je woning creëert. Daarom is dit ook veruit de meest gebruikte kleur in Nederland voor wanden, plafonds, plinten, deuren, kozijnen en nog veel meer.

Een andere benaming die veel gebruikt wordt voor Ral 9010 is gebroken wit. Dit is geen officiële benaming, maar wel een term die veel gebruikt wordt. Ral 9010 is een gebroken wittint omdat het wit wordt “gebroken” door een beige ondertoon.

RAL 9010 voorbeeld

Is RAL 9010 wit?

Om maar meteen antwoord te geven: Nee, Ral 9010 is geen wit. Wel is het een wittint, maar omdat er een klein beetje pigment doorheen gaat, is het officieel geen wit meer. Dit klein beetje pigment maakt de kleur warmer en het haalt de felheid van wit weg.

Bij echt wit (ook wel 100% wit genoemd) gaat geen enkel ander pigment door de verf heen. Zoek je dus de meeste witte kleur, kies dan voor wit. Zoek je een kleur tussen RAL 9010 en wit, dan is Ral 9016 een uitstekende keus.

RAL 9010 of wit

Combineren met andere kleuren

Een groot voordeel van RAL 9010 is dat deze kleur uitstekende te combineren is met andere kleuren. Ook is deze tint altijd perfect te combineren met meubels, vloeren en andere accessoires in je woning.
In woningen is een veel gebruikte combinatie om de muren in Ral 9010 te schilderen en het plafond in Ral 9016. Zo creëer je mooie afwisseling, maar wel met tinten die goed bij elkaar passen.
Omdat deze kleur ook veel gekozen wordt voor de buitenkant van woningen, kan je deze kleur ook heel goed combineren met Ral 7016 Antracietgrijs of Ral 7021 Zwartgrijs.

RAL 9010 in muurverf, lakverf of grondverf

Bij ons heb je de keuze om Ral 9010 in iedere soort verf te laten mengen. Zo kan je kiezen uit de beste muurverven, binnenverf, buitenverf en grondverf. Deze hebben we in de top merken zoals Sikkens en Sigma, maar ook nog vele andere merken.
Via onze online kleurenwaaier selecteer je gemakkelijk de kleur die wilt. Vervolgens gaan wij aan het werk en mengen je kozen kleur en sturen deze direct naar je toe.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op