Kleuren

Rijks Zwart Grijs

Sikkens Rijks Zwart Grijs is de bekendste Rijks kleur van het Rijksmuseum. Deze kleur is namelijk gebruikt om de muur achter de Nachtwacht te schilderen. Op sommige foto’s van de Nachtwacht lijkt de kleur en blauw gloed te hebben. Dit komt door het lichtinval en de bewerking van foto’s. De officiële kleur die er gebruikt is, is toch echt de Sikkens Rijks Zwart Grijs.

Sikkens Rijks Zwart Grijs

Sikkens Rijks Zwart Grijs 

Creëer thuis het Rijksmuseum

Met de Rijks kleuren breng de sfeer en authentieke look van het Rijksmuseum, mee naar huis. Alle kleuren van het Rijksmuseum zijn bij ons te bestellen. Deze kan je in muurverf en lakverf bestellen. Je kan zelfs schilderen met dezelfde Sikkens verf waarmee ze het Rijksmuseum hebben geschilderd. Zo ga je voor 100% kwaliteit en krijg je het mooiste resultaat.

Voor de muren in het Rijksmuseum, is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF gebruikt. Deze extra matte muurverf, is makkelijk te verwerken en goed afwasbaar. Het houtwerk zoals de deuren en kozijnen zijn geschilderd met de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin (zijdeglans lak op waterbasis). Wil je liever de matte variant, dan kan je kiezen voor de Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat.

Naast de lakken en muurverf die gebruikt zijn in het Rijksmuseum, heb je natuurlijk ook de keuze om een ander type verf van Sikkens te gebruiken.

De kleur eerst testen?

Bestel dan een van onze kleurentesters. We hebben geen Sikkens kleurentester, maar met een Flexa of Sigma tester kan je de kleur ook goed testen. Breng wel altijd 2 lagen verf aan, zo komt de kleur het best tot zijn recht.

 

Liever een ander merk verf?

Geen probleem, deze kleur is ook te verkrijgen in andere merken. Schilder je liever met Sigma, Flexa, Oolex of Histor? Dan kan je deze kleur ook gewoon kiezen op een ander merk.

Heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice

Producten in dit artikel

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
Sikkens Alphacryl Plafond