Hoe maak je een verfroller schoon | Verfplaza

Hoe maak je een verfroller schoon?

Je verfklus is vlekkeloos verlopen, maar nu nog al die materialen en rommel opruimen. De rommel scheiden we en gooien we natuurlijk netjes weg. Wat doe je nu met zo een natte verfroller? Bewaar je deze in een plastic zakje, zodat hij niet uitdroogt? Of moet je hem altijd weggooien als je een verfklus hebt afgerond? Nee, we maken hem netjes schoon en kunnen hem de volgende keer weer gebruiken. Door een verfroller schoon te maken blijft de kwaliteit ook langer behouden, maar hoe maak je de verfroller schoon? Het antwoord op al jouw vragen over het schoonmaken van een verfroller vind je hieronder.

Eerste stappen verfroller schoonmaken

Afhankelijk van wat je met de verfroller wilt doen, ga je aan de slag. Wil je de verfroller binnen een paar dagen opnieuw gebruiken, dan is het verstandig om hem helemaal in de verf te dompelen en luchtdicht te verpakken met aluminiumfolie of huishoudfolie. Zo voorkom je dat hij uitdroogt en niet meer te gebruiken is. De verfklus al helemaal afgerond, dan is het tijd om je verfroller schoon te maken. Houd hier rekening mee dat hoe sneller je de roller schoonmaakt, des te gemakkelijker het gaat. Afhankelijk van de verf die je hebt gebruikt, kies je de juiste schoonmaakmethode. De schoonmaakmethode is vooral gelinkt aan de basis van de verf, dus watergedragen (acryl), terpentine (alkyd) of een van de andere.

Latex verfroller schoonmaken

Een latexverf is voornamelijk opgebouwd uit water. Doordat de basis grotendeels water is, maakt dit het schoonmaken van de roller veel makkelijker en kun je gewoon warm of lauw water uit de kraan gebruiken. Je doet dit door de kraan aan te zetten op een temperatuur die niet vervelend is voor de huid, vervolgens schuif je met de holte tussen je duim en wijsvinger hard over de roller. Doe dit herhaaldelijk en draai de roller rond. Je zal zien dat verfroller steeds schoner wordt en de verf uit de roller komt. Ga net zolang door tot het water helder is en de roller schoon.

Acryl lak verfroller schoonmaken

Acrylverf is watergedragen, maar in tegenstelling tot latex is bij lakverf de binding beter. Hierdoor is het schoonmaken net iets lastiger dan bij een latexverf. Begin altijd met afstrijken van de roller langs de rand van het verfbakje of verfemmer. Daarna kun je de kleinere resten er gemakkelijk af schrapen met bijvoorbeeld een roerstokje. Zodra je zoveel mogelijk verf uit de roller hebt gehaald, dan kun je hem gaan afspoelen net als bij latexverf, dus met lauw tot warm water en dezelfde handeling. Mogelijk kun je wat groene zeep gebruiken, maar zorg er altijd voor dat deze goed eruit is voor je de roller laat drogen.

Terpentine verfroller schoonmaken

Klaar met het verven van terpentine verf, dan is het verstandig om de roller weg te gooien. Terpentine verf is heel erg lastig schoon te maken en ook nog eens slecht voor de omgeving. Daarom laat je de roller geheel opdrogen en de verf uitharden, waarna je hem vervolgens netjes inlevert bij de milieustraat. Hier zal de roller op de juiste manier worden verwerkt en wordt het milieu niet aangetast.

Waar koop je verfrollers?

Verfroller koop je bij Verf-plaza.nl, wij hebben namelijk een ruim aanbod en voor iedere klus de juiste benodigdheden. Het kiezen van een verfroller is niet moeilijk, maar houdt wel rekening met een paar factoren. Wat is de basis van de verf? Wat voor oppervlak ga je schilderen? Wat voor materiaal is het oppervlak en waar bevindt het zich? Op onze website zie je gemakkelijk welke roller jij nodig hebt voor je klus. Zoek je een muurverfroller, lakroller, viltroller, betonverfroller, schuimroller of beitsroller bij ons vind je ze allemaal. Advies nodig over welke verfroller bij jouw verfklus past, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Of kom langs in een van onze winkels gevestigd in Breda en Roosendaal.

Contact Verfplaza

Vragen? stel ze!

Kopersbes-scherming

1 2 3 4 5

4.72

Uitstekend