RAL code opzoeken? Bekijk de mogelijkheden

Welke RAL kleur is …?

Zoek je de RAL code van een kleur? Dan hoef je niet verder te zoeken want alleen kleuren in de RAL waaier hebben een RAL code. Dus zoek je voor een kleur de ral code ervan, dan is dat niet mogelijk. Je zal dan een bijpassende kleur uit de ralwaaier moeten zoeken. Echter zijn de hoeveelheid kleuren in de ralwaaier beperkt en daarom zal het moeilijk zijn een kleur die er op lijkt te vinden.

Onze vraag is dan, waarom moet je ral code hebben? Kleuren van alle merken zijn te mengen op verf van o.a Sikkens, Sigma, Flexa, Histor en nog meer.

De schilder vraagt een RAL code, welke moet ik kiezen?

Komt er een schilder bij je schilderen en wil je een kleur die niet in de Ralwaaier staat? Dat moet dat geen probleem zijn! Sommige schilders vragen nog wel eens of je een ral nummer wilt doorgeven of een ral code die erop lijkt op te zoeken. Dit is onzin en je kan gewoon een kleur gebruiken van een ander merk dan waar de schilder mee wilt gaan schilderen. Zo kunnen kleuren van Praxis, Gamma of populaire Engelse merken gewoon op professionele verf van Sikkens en Sigma gemengd worden.

Geeft je schilder aan dat het niet mogelijk is, dan kan je voorstellen om zelf de verf te kopen. Zo kan je bij ons kiezen uit alle kleuren, ook niet ral kleuren.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op