Sigma Pearl Clean Matt

10% korting op alle Sikkens en Sigma verf

Gebruik de kortingscode: EK-10

Geldig t/m 30 juni bij besteding vanaf €150,-
Niet te combineren met andere kortingsacties.

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sigma Pearl Clean Matt is een muurverf die je extra goed kunt schoonmaken. Dit maakt de Sigma Pearl Clean Matt de beste keuze voor ruimtes die regelmatig gereinigd worden. Denk hierbij aan ruimtes zoals de keuken, gang, wc, badkamer of een woonkamer wanneer je bijvoorbeeld veel kinderen hebt. Door de “Easy Clean Technologie” heeft deze muurverf vuil en water afstotende eigenschappen. Mocht er toch iets van vuil opkomen, dan poets je dit gemakkelijk weg zonder dat de muur daarbij opglanst.

Kenmerken Sigma Pearl Clean Matt muurverf:

De Sigma Pearl Clean Matt: eigenschappen die belangrijk zijn voor een goede muurverf, we zetten ze voor je op een rijtje.

 • Afwasbare muurverf
  Schrobvaste- Afwasbare of reinigbare muurverf? De Sigma Pearl Clean Matt is het allemaal. Deze reinigbare muurverf van Sigma is makkelijk te reinigen met een vochtige doek of voor hardnekkige vlekken met de Sigma Pearl Cleaner en een doek. De schrobvaste muurverf van Sigma heeft de hoogste schrobklasse (klasse 1) daarom goed te gebruiken in ruimtes die veel eisen van de muurverf. Let op! De muurverf heeft minimaal 1 maand nodig om volledig uit te harden en is daarna pas goed reinigbaar.
 • Zeer mooie egaal matte afwerking
  Door de uitstekende verwerkingseigenschappen kan ook een onervaren doe-het-zelver gemakkelijk met deze afwasbare muurverf schilderen. De Sigma Pearl Clean Matt heeft een uitstekende dekking en -vloeiing, is spatvrij en zorgt daardoor voor een streeploos eindresultaat.

Afwasbare muurverf: Sigma Pearl Clean Matt

Zoek je een Sigma muurverf die afwasbaar is? Dan is de Sigma Pearl Clean Matt de perfecte keuze. Of het nou gaat om koffievlekken, pastasaus of vetvlekken, deze muurverf kan het allemaal hebben. Door de Sigma Cleaner te gebruiken, maak je de muur gemakkelijk schoon en zie je niks meer van het vuil terug.

Veel merken geven aan dat hun muurverven reinigbaar zijn, maar in de praktijk is dit niet altijd het geval. Goedkopere muurverven laten namelijk na het reinigen bonte- of glansplekken achter op de verflaag. Niet met de Sigma Pearl Clean Matt, deze zeer goed reinigbare en schrobvaste muurverf van Sigma glanst niet op na reinigen en zorgt er ook voor dat de vlekken niet in de verflaag kunnen trekken.

Muurverf voor in de keuken, wc en badkamer: Sigma Pearl Clean Matt

Naast dat de Sigma Pearl Clean Matt uitstekend te gebruiken is voor je muren in de woonkamer, kan je deze ook gebruiken voor in de keuken, wc en badkamer. Door de water- en vlek afstotende eigenschappen blijven je muren langer mooi.

De Sigma Pearl Clean Matt is de beste keuze om je muren in de keuken of wc te schilderen. Door de water en vlek afstotende eigenschappen blijven je muren mooi en vlekvrij. Mocht er toch een vlek op komen, dan poets je die eenvoudig weg zonder dat je de verflaag aantast. Zo blijven kwetsbare locaties langer mooi.

Sigma Pearl Clean Matt 10 liter

Sigma Pearl Clean Matt is verkrijgbaar in 10 liter emmers, maar ook in andere formaten. Hoeveel liter Sigma Pearl Clean Matt je nodig hebt is afhankelijk van het aantal meters dat geschilderd moet worden. Ook moet je rekening houden met het aantal lagen. Sigma adviseert om altijd 2 lagen Pearl Clean Matt aan te brengen. Zo heb je voldoende laagdikte en is de muurverf extra goed reinigbaar. Je kan het volgende schema aanhouden met hoeveel verf je nodig hebt:

 • 1 liter = 10 m²
 • 2,5 liter = 25 m²
 • 5 liter = 50 m²
 • 10 liter = 100 m²

Dit is op basis van een laag. Breng je twee lagen aan dan moet je alles delen door twee.

Sigma Pearl Clean Matt op kleur

Online heb je bij ons de keuze om de Sigma Pearl Clean Matt te mengen in iedere kleur na keuze. Met iedere, bedoelen we ook echt iedere kleur. Dus naast de veel gekozen Ral 9010, heb je ook de keuze uit kleuren van andere merken. Dus heb je liever een Gamma, Flexa, Histor, Praxis kleur, dan is dat allemaal geen probleem. Ben je benieuwd naar welke kleuren we allemaal kunnen mengen? Open dan onze online kleurenwaaier.
Wil je een kleur die daar niet in staat, dan kan je altijd contact met ons opnemen. In onze officiële Sigma mengmachines staat nog veel meer kleuren.

Sigma Pearl Clean Matt aanbieding

Zoek je een aanbieding voor de Sigma Pearl Clean Matt? Dan ben je bij verf-plaza.nl aan het juiste adres. Bij ons is de Sigma Clean Pearl namelijk altijd extra scherp geprijsd. Daarnaast hebben we altijd ruime voorraden en kunnen we direct leveren. Bestel je online voor 22:00 uur, dan sturen we je bestelling dezelfde dag nog op.
Naast online kan je de Sigma Pearl Clean Matt ook kopen in onze verfwinkel. Wij zitten in Breda en Roosendaal en in beide filialen hebben we de Sigma Pearl Clean Matt op voorraad. Profiteer ook van regelmatige Sigma Pearl Clean Matt aanbiedingen.

De Sigma Pearl Clean Matt is een professionele muurverf en alleen te koop bij verfspeciaalzaken zoals Verf-plaza.nl. Je vind de Sigma Pearl Clean Matt dan ook niet bij de Gamma, Praxis of Karwei. Heb je vragen over de verf, over andere verf gerelateerde onderwerpen of heb je advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice en ga vandaag nog aan de slag met je schildersklus!

Gerelateerde producten

Sigma Perfect Matt
Sigma Sigmatex Superlatex Matt
Sigma Sigmatex Superlatex Satin
Sigma Perfect Semi Matt
Sigma Pearl Clean Matt
Sigma Pearl Clean Semi Matt
Sigma Sigmarezist Fungi Matt
Sigma Stainaway Matt
Sigma Wallprim

Grote verfklus?

Vraag een offerte aan

Product informatie

 • Basis waterbasis (acryl)
 • Binnen/Buiten binnen
 • Glansgraad mat / matt
 • Kwaliteit professioneel
 • Rendement 9 m2 per liter
 • Ondergrond behang, bestaande verflaag, beton, stucwerk, gipsplaten, plaatmateriaal, steen
 • Reinigbaarheid Uitstekend reinigbaar (schrobklasse 1)
 • Verwerkingstemperatuur 5 tot 30 °C
 • Overschilderbaar na 4 uur

De Sigma Pearl Clean Matt is verkrijgbaar in iedere kleur na keuze (ook in kleuren van andere merken).
Veel gekozen kleuren voor op de muren zijn:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • 100% wit
 • Skimming Stone
 • Rijks Groen Grijs
 • Rijks Zacht oker
 • Strong White
 • Mushroom
 • Urban Taupe
 • Ral 9003 Signaalwit
 • Rolling Fog Pale

De Sigma Pearl Clean Matt is extreem afwasbaar, maar niet direct nadat je de verf hebt aangebracht. De verf heeft 4 weken nodig om geheel uit te harden en is daarna pas afwasbaar. Ben de eerste 4 weken dus voorzichtig.

Maak de muren nooit schoon met een microvezeldoekje. Hiermee beschadig je de muur.

Wij zijn officieel dealer van het merk Sigma. Dit houdt in dat we Sigma verf mogen verkopen en je als klant bij ons verzekerd bent van 100% echte Sigma verf.

Product & kleur garantie

Omdat we een officiële dealer zijn geven we altijd garantie op kleuren en producten. Zo kan je er altijd vanuit gaan dat de verf naar behoren werkt en de kleur klopt. Mocht er toch iets verkeerd gaan dan lossen we dit altijd netjes op.

Scherpste prijzen

Naast onze garanties ben je bij ons ook verzekerd van de beste prijzen. We kopen onze verf direct bij Sigma en kunnen hierdoor altijd de laagste prijs aanbieden.

De Sigma Pearl Clean Matt is gecertificeerd met DUBOkeur. Dit geeft aan dat deze afwasbare muurverf minder milieubelastend is dan vergelijkbare producten van andere merken. Dus naast de hoge kwaliteit ook beter voor het milieu.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

Waarschuwing
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P261 – Inademing van damp vermijden.
P280 – Draag beschermende handschoenen.

Reactie
P302+P362+P364 – BIJ CONTACT MET DE HUID: Verontreinigde kleding uittrekken en wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken.
P333+P313 – Bij huidirritatie of uitslag: Raadpleeg een arts.
P362+P364 – Verontreinigde kleding uittrekken en wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken.VerwijderingP501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Lees voor gebruik altijd eerst het technisch blad:

Sigma Sigmapearl Clean Matt technisch blad

Veelgestelde vragen

Welke roller je moet gebruiken is afhankelijk van de gladheid van je ondergrond. Deze zetten we voor je op rijtje:

 • Gladde ondergrond:
  Een gladde ondergrond is bijvoorbeeld stucwerk of renovliesbehang. Je kan hier het beste de Anza Antex Muurverfroller gebruiken. Hiermee krijg je het strakste resultaat.
 • Lichte ruwe ondergrond:
  Heb je geen gladde ondergrond omdat er bijvoorbeeld structuurverf op zit, dan kan je het beste de Anza Micmex muurverfroller gebruiken.
 • Ruwe ondergronden:
  Dit zijn bijvoorbeeld stenen muren. Hiervoor is de Anza Wistex de beste roller.

Om tot een mooi eindresultaat te komen, is het aan te raden een kwast te gebruiken. Zeker voor de randjes en hoekjes is een kwast noodzakelijk. Daarnaast heb je nog verschillende handige kwasten die wel eens van pas komen:

 • Ronde kwast
  Voor de randjes kan je het beste de Anza Titanium Aqua Rond gebruiken.
 • Radiatorkwast
  Heb je moeilijke plekken, dan kan een radiatorkwast je helpen deze toch te schilderen. De Anza Radiatorkwast is hierin de beste keus.
 • Penseel
  Met een penseel kan je naast moeilijke plekken schilderen, ook kleine beschadigingen herstellen.

Of je een voorstrijk moet gebruiken is afhankelijk van de ondergrond. We zetten deze voor je op een rijtje:

 • Bestaande verflaag
  Is je muur al geschilderd, dan hoef je geen voorstrijk te gebruiken.
 • Nieuw stuc of pleisterwerk
  Heb je een onbehandelde muur, dan moet je altijd eerst een voorstrijkmiddel gebruiken. Zo hef je de zuiging van de ondergrond op en zal de muurverf mooi egaal opdrogen. Sigma heeft twee soorten voorstrijk, de Sigma Sigmafix Universal en de Sigma Wallprim.

Ja, deze muurverf is ook te spuiten. Houd het volgende aan wanneer je de Sigma Clean Pearl gaat spuiten:

 • Airless spuit
  Spuitopening : 0,015 – 0,019 inch (tip 15 tot en met 19)
  Spuithoek : 40, 50 of 60 graden (hoek 4, 5 of 6)
  Druk : 140 tot 220 Bar
 • Airmix spuit
  Spuitopening : 0,015 – 0,019 inch (tip 15 tot en met 19)
  Spuithoek : 40, 50 of 60 graden (hoek 4, 5 of 6)
  Druk : max. 110 Bar
  Luchtdruk : 1 tot 3 Bar

Het verbruik van de Sigma Pearl Clean Matt is ongeveer 10 m2 per liter (per laag). Dus wanneer je 100 m2 moet gaan schilderen zal je 10 liter nodig hebben voor 1 laag.

Let wel op, dat is op basis van een gladde muur. Wanneer je structuur op je muur hebt, is het rendement een stukje lager.

De Sigma Pearl Clean Matt is al na 4 uur overschilderbaar. Dit is wel altijd afhankelijk van de dikte en de temperatuur. Wij raden daarom altijd aan om iets langer te wachten (6 uur).

Officiële droogtijden zijn:

Droogtijden bepaald bij 23°C en een R.V. van 50%

 • Droog na : ca. 1 uur
 • Overschilderbaar na : ca. 4 uur
 • Volledig uitgehard na 1 maand

 

Na het aanbrengen van de Sigma Pearl Clean Matt, kan je de muur niet direct schoonmaken. Het duurt namelijk een maand voordat de muurverf volledig is uitgehard. Hierna is de muur schoon te maken.

Wanneer je de muur eerder schoonmaakt, is er een kans dat de vlek erin blijft. Ben dus de eerste maand extra voorzichtig.

Sigma Pearl Clean Matt 10 liter afwasbare muurverf

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Anza Antex Platinum Muurverfroller
KIP 3308 Washi-Tec® schilderstape gold
Anza Titanium Aqua Kwast Rond