Drogingsvertager: moet ik het gebruiken?

Een drogingsvertrager kan een mooi middel zijn om je muurverf te upgraden. Het zorgt ervoor dat de verf niet te snel droogt, waardoor je mooi nat in nat kan werken. Dit zorgt ervoor dat de kans op banen en vlekken minder wordt.  Echter is het niet zo dat je het altijd hoeft te gebruiken of dat het altijd goed is. Zo hebben de betere muurverven eigenlijk vanuit de fabriek al een drogingsvertrager in de verf. Daarom raden veel verf fabrikanten een drogingsvertager helemaal niet aan.
Maar wanneer gebruik je het dan wel? Dat is een klein beetje afhankelijk van de verf die je wilt gaan gebruiken en voor welke toepassing.

Bij welke muurverf moet je een drogingsvertrager gebruiken?

Of je een drogingsvertrager moet gebruiken is erg afhankelijk van de soort muurverf en de toepassing. Wij zelf zijn geen groot fan van een droginsvertrager en raden het gebruik hiervan in bijna alle gevallen af. Het is aan te raden wanneer je een voordeligere muurverf hebt gekozen en je hier ook het plafond mee wilt schilderen. Het plafond is namelijk moeilijk om te schilderen en de kans op vlekken is groot bij gebruik van een voordelige muurverf. Door hier een drogingsvertrager bij te doen zorg je ervoor dat je beter nat in nat kan werken.

Onze tip is om direct voor een plafondverf te kiezen en niet een drogingsvertrager te gebruiken.

Mocht je toch een drogingsvertrager willen gebruiken, dan is de Owatrol Floetrol  de beste.

Drogingsvertrager: experts raden het af

Wij en ook de grootste verffabrikanten zoals Sikkens en Sigma raden het gebruik van een drogingsvertrager af. De verf van deze merken zijn van zichzelf al goed en hebben geen extra drogingsvertrager nodig. Ook verdun je de verf wat negatieve invloed heeft op o.a de kleur. Je zal dan ook zelden tot nooit een professionele schilder dit middel zien gebruiken. Sommige winkels raden het aan, maar gebruiken dat meer om iets er bij te verkopen. Als het middel echt nodig zal zijn geweest, dan hadden Sikkens of Sigma wel een drogingsvertrager in hun assortiment gehad.

Wil je schilderen met goede verf, waar je een streeploos eindresultaat krijgt? Kies dan voor de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of de Sigma Perfect Matt. Voor plafonds heb je speciale plafondverf om een baanloos eindresultaat te krijgen.
Je betaald iets meer, maar schildert wel met de beste verf, wat de verfklus ook leuker maakt.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op