Het Behandelen van Schimmel met Verf

 Het Behandelen van Schimmel met Verf

Schimmelgroei in huis kan een vervelend probleem zijn dat niet alleen de esthetiek van je woning aantast, maar ook de gezondheid van de bewoners kan beïnvloeden. Gelukkig biedt verf een doeltreffende oplossing om schimmel te behandelen en tegelijkertijd je muren een frisse uitstraling te geven. In deze blog delen we handige tips en stappen om schimmel met verf te behandelen en een gezonde leefomgeving te behouden.

Stap1: Voorbereiding

Voordat je begint met schilderen, is het essentieel om het schimmelproblemen te inspecteren. Identificeer alle aangetaste gebieden en zorg ervoor dat je de oorzaak van de schimmelgroei aanpakt om herhaling te voorkomen.
Verwijder grondig alle schimmelvlekken met een geschikt reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat de behandelde oppervlakken volledig droog zijn voordat je verder gaat.

Stap 2: Gebruik van Isolerende Primer

Kies voor hoogwaardige schimmelbestendige verfsoorten die speciaal zijn ontworpen om schimmelgroei te isoleren. Een uitstekend product hiervoor is de Zinsser BIN. Zinsser B-I-N is de perfecte primer voor waterschade, brandschade, vervuilde ruimtes of ruimtes met schimmels. Omdat deze primer vlekken en geuren isoleren heb je na gebruik van de B-I-N primer hier geen last meer van.

Stap 3: Afwerken met een Muurverf

Nu de schimmel behandeld en geïsoleerd is, kan deze afgewerkt worden met iedere muurverf naar keuze. LET OP! Gebruik voor schimmels in de badkamers een speciale badkamermuurverf om het af te werken. Voor plekken in de woon- of slaapkamer kun je een gewone muurverf gebruiken. Bijvoorbeeld de Sikkens Pure Mat SF. 
Sikkens Alpha Humitex SF
Sikkens Alpha Humitex SF
Zinsser Bin 1
Zinsser Bin
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op