8 tips voor het schilderen van een plafond

Het schilderen van een plafond is de moeilijkste verfklus die er is. Het gaat vaak om een groot oppervlak waarbij er een grote kans is op banen. Ook is het extra moeilijk omdat je boven je hoofd aan het schilderen bent. Om een toch zo mooi en egaal eindresultaat te krijgen hebben we een aantal tips voor je.

  1. Werk nat in nat
    Nat in nat werken is een schildertechniek waarbij je met je verfroller, met nieuwe verf eraan, over de oude baan heen gaat, die ook nog nat is. Zo zorg je ervoor dat je geen banen krijgt.
  2. Gebruik een plafondverf
    Plafondverf is speciaal gemaakt om er voor te zorgen dat je een plafond zo goed mogelijk kan schilderen. Plafondverf heeft namelijk een extra lange opentijd waardoor je perfect nat in nat kan werken.
  3. Gebruik de juiste verfroller
    Naast goede verf is materiaal net zo belangrijk. Met de juiste roller breng je voldoende verf aan voor een mooi dekkend resultaat. Wij adviseren daarom om altijd de Anza Micmex roller te gebruiken.
  4. Rol niet te lang door
    Een veel gemaakte fout is dat men te lang door blijft rollen. Wanneer je dit doet breng je de verf te schraal aan en is er een grote kans op banen of plekken.
  5. Gebruik een verfsteel 
    Om het je makkelijk te makkelijk te maken is het gebruik van een verlengsteel essentieel. Hiermee werk je veel gemakkelijker en sneller.
  6. Schilder niet wanneer het te warm is
    Zorg ervoor dat wanneer je gaar schilderen de kamer temperatuur niet te warm is. Hierdoor droogt de verf te snel en krijg je sneller banen. Dus in de zomer in de ochtend schilderen en in de winter niet de verwarming te hoog.
  7. Werk door
    Neem geen pauze en werk het plafond in een keer af. Werk het liefst nog met ze tweeën, dan ben je nog sneller en het is gezelliger.
  8. Gebruik een voorstrijk middel
    Heb je een nieuw gestuct plafond, dan moet je deze altijd eerst voorstrijken. Is het plafond al een keer geschilderd, dan hoef je dit niet te doen.

 

 

 

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op