Extra korting op grote afname(s)

Ga je binnenkort je huis, kantoor, magazijn of iets anders verbouwen of vernieuwen? Dan heb je waarschijnlijk veel verf nodig. In dat geval kan je bij ons een offerte aanvragen voor extra korting.
Je kan bij ons al een offerte aanvragen wanneer je boven de 700 euro aan verf wil gaan bestellen. Afhankelijk van de hoeveelheid, soort verf en de kleur, maken we voor een offerte op maat en berekenen we de korting. Stuur ons een bericht via een mailtje of WhatsApp en geef daarin precies aan hoeveel en wat je exact nodig hebt. Laat ons ook weten welke kleuren en of je ook verfbenodigdheden zoals rollers en kwasten nodig hebt.
Heb je haast en wil je direct een grote order plaatsen, dan kan je ons ook bellen op 085-1124328

Veel verf kopen met extra korting

Hulp nodig bij een grote verfklus?

Bij een grote verfklus is het vaak moeilijk in te schatten hoeveel verf je nou exact nodig hebt. Om je hierbij te helpen zetten we een aantal handige rekentools voor je op een rijtje:

Om er achter te komen hoeveel muurverf je nodig hebt, moet je eerst het oppervlakte van de muren gaan opmeten. Dat is een kwestie de lengte x de hoogte te doen en daar krijg je vervolgens het aantal m2 uit. Dit doe je bij iedere muur die je wil gaan schilderen. Schrijf vervolgens de vierkante meters (m2) op en zet daar ook meteen bij welke kleur de muur moet gaan worden. Zodra je dit gedaan hebt is het belangrijk te kijken of je 1 of 2 lagen verf moet aanbrengen. Of je 1 of 2 lagen moet aanbrengen is afhankelijk van de huidige situatie, we zetten deze voor je op een rijtje:

  • Situatie 1: De muren zijn al geschilderd

Zijn de muren al geschilderd en wil je deze gewoon overschilderen. Dan is in de meeste gevallen 1 laag voldoende. Ga je van een wit tint naar een andere wit tint, dan is 1 laag voldoende, maar ga je van wit naar een hele andere kleur, dan moet je er rekening mee houden dat je het 2 x moet schilderen. Doe de opgemeten m2 dan x 2.

  • Situatie 2: Nieuw gestucte muren

Heb je nieuw gestucte muren, dan moet je deze altijd eerst voorstrijken met een voorstrijkmiddel. Na het aanbrengen, moet je de 2 x lagen muurverf aanbrengen voor het beste resultaat.
In sommige gevallen (wanneer je dekkende voorstrijk gebruikt), kan je kiezen om 1 laag muurverf te gebruiken (dit is altijd afhankelijk van de kleur en soort muurverf). Dit is niet iets wat wij en verffabrikanten aanraden, maar het wordt wel veel gedaan.

Wanneer je 2 lagen moet aanbrengen doe je de m2 van de muren x 2.

Hoeveel muurverf heb je nodig

Zodra je het aantal m2 weet, kan je een schatting gaan maken hoeveel verf je nodig hebt. Gemiddeld gezien is het rendement van de meeste muurverven 10 m2 per liter. Dit is wel altijd afhankelijk van de structuur van de muur. Zo zal het rendement op een gladde muur beter zijn dan die van een muur met veel structuur. Het gemiddelde rendement wordt vaak geschat op een gladde / licht structuur muur. Heb je dus een flinke structuur op de muur, dan moet je uitgaan van een rendement van 6 tot 8 m2 per liter.

Bij al onze verf hebben we een makkelijke tool om te berekenen hoeveel liter verf je nodig hebt. Je kan hier het aantal m2 invullen dat je moet gaan schilderen en vervolgens krijg je te zien hoeveel verf je nodig hebt.

TIP! Bereken het aantal m2 nooit op de millimeter nauwkeurig. Maak een goede schatting en zorg dat je altijd genoeg verf neemt (rond af naar boven).

Om te weten hoeveel liter lakverf je nodig hebt voor de deuren, kozijnen, plinten etc. Is het belangrijk deze eerst op te meten. Je hebt hiervoor een aantal standaard maten waar je rekening mee kan houden. Zo is het oppervlak van een gemiddelde dichte deur ongeveer 4 m2 (2 m2 per kant). Voor plinten en kozijnen zijn geen standaard gemiddeldes voor, maar deze kan je eenvoudig opmeten. Zodra je het aantal m2 weet, kan je gaan kijken hoeveel liter lakverf je nodig hebt.

Rendement buitenlak en binnenlak

Omdat het gemiddeld rendement van watergedragen (acryl) lakken anders is als terpentinegedragen (alkyd), zetten we dit voor je op een rijtje:

  • Rendement watergedragen (acryl) lakken:

Het gemiddelde rendement van watergedragen lakken is ongeveer 10 – 11 m2 per liter. Je gebruikt deze lakken voor binnen en is ook de beste keus om als binnenlak te gebruiken. We hebben per verfsoort een rekentool om te kijken hoeveel liter je nodig hebt. Vul daar het aantal m2 en je krijgt te zien hoeveel liter je minimaal nodig hebt.

  • Rendement terpentinegedragen (alkyd) lakken:

Het gemiddelde rendement van verf op terpentinebasis is hoger en komt uit op zo’n 15 m2 per liter. Ondanks dat dit rendement hoger is, raden we aan om deze lakken alleen buiten te gebruiken. Buitenlakken op terpentinebasis hebben nog altijd de hoogste buitenduurzaamheid. We hebben per verfsoort een rekentool om te kijken hoeveel liter je nodig hebt. Vul daar het aantal m2 in en je krijgt te zien hoeveel liter je minimaal nodig hebt.

Voor de meeste trappen geldt dat je 1 liter trapverf nodig om de gehele trap te schilderen. Natuurlijk is niet iedere trap hetzelfde, maar met deze schatting zit je bijna altijd wel goed. Twijfel je? Dan kan je altijd de trap even opmeten. Vaak hoef je maar een traptrede op te meten en dat maal het aantal tredes. Zo weet je direct hoeveel m2 je trap is. Het gemiddelde rendement van trapverf is ongeveer 10 – 12 m2 per liter. In sommige gevallen moet je de trap 2 x schilderen, doe je berekening van de aantal m2 dan x 2.

Zakelijk verf bestellen

Wil je bij ons als schilder, inkoper of aannemer verf bestellen? Dan is het mogelijk om bij ons prijsafspraken te maken over de producten die je wilt afnemen. Om dit tot stand brengen, kan je het beste contact met ons opnemen door te WhatsAppen of te mailen naar zakelijk@verf-plaza.nl

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op