Hoe schilder je een radiator

Hoe schilder je een radiator?

Het schilderen van een radiator is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt doen. Het is een geweldige manier om je radiator er weer als nieuw uit te laten zien en om je kamer een frisse uitstraling te geven. Hier krijg je antwoord op de vraag: Hoe schilder je een radiator?

Voorbereiding

Begin met het schoonmaken van de radiator. Gebruik een ontvetter om alle vuil en vet te verwijderen. Gebruik hiervoor de Universol van Rust-Oleum.

Schuur vervolgens de radiator lichtjes op om de verf beter te laten hechten. Hiervoor kun je het beste de Scotch Brite gebruiken om diepe krassen in je radiator te voorkomen. Bedek eventueel de vloer en de muren rondom de radiator met afdekfolie of krantenpapier om te voorkomen dat er verf op komt

Verf aanbrengen

Breng de verf aan op de radiator. Dit kan iedere Radiatorlak naar keuze zijn. Deze lakken zijn hittebestendig en hebben geen grondverf nodig. Gebruik een kwast of een roller om de verf gelijkmatig aan te brengen. Breng twee lagen aan voor een betere dekking. Laat elke laag drogen voordat je verder gaat.

Finess Radiatorlak
Finess Radiatorlak
Histor Perfect Finish Radiatorlak
Histor Perfect Finish Radiator
Flexa Radiatorlak Acryl
Flexa Radiatorlak Acryl

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op