Sikkens Alphaloxan Flex

Vanaf83,94Incl BTW69,37Excl BTWAdviesprijs: 171,9951%
Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Online Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Sikkens Alphaloxan Flex

Sikkens Alphaloxan Flex is een elastische en sterk waterdampdoorlatende muurverf voor buiten. Deze zeer hoge kwaliteit gevelverf van Sikkens wordt veel gebruikt op gevels met nieuw pleisterwerk en op pleisterwerk met haarscheurtjes. Ook nageïsoleerde muren worden veel met deze muurverf voor buiten geschilderd.

Waterdampdoorlatende muurverf

Muren met haarscheuren, geïsoleerde muren, muren met aangroei van micro-organismen. Het zijn allemaal probleem die de Sikkens Alphaloxan Flex voor je kan oplossen. Om een goed beeld te geven wat de muurverf voor buiten allemaal kan hebben we de belangrijkste sterke kenmerken voor je op een rij gezet.

 • Haarscheuroverbruggend
  Door de zeer elastische verflaag kan de Sikkens Alphaloxan Flex haarscheuren overbruggen. Deze buitenmuurverf wordt hierdoor veel gebruik op oude panden.
 • Waterdampdoorlatend
  Doordat deze muurverf waterdamp door de verflaag naar buiten kan transporteren kan deze ook gebruikt worden op muren die zijn nageïsoleerd.
 • Bescherming tegen groene aanslag
  De Sikkens Alphaloxan Flex heeft een uitstekende bescherming tegen vuilaanhang van schimmels en groene aanslag Daarom is deze buitengevelverf van Sikkens ideaal in bosrijke omgevingen. Je muren blijven langere vrij van groenaanslag!

De beste muurverf voor nieuw stucwerk buiten

Wanneer je buiten muren nieuw hebt laten stucen, dan raden we je altijd aan om deze verf te gebruiken. De Sikkens Alphaloxan Flex is door de hoge waterdampdoorlaatbaarheid en haarscheuroverbruggend vermogen, de beste keuze om nieuw gestucte muur te schilderen.
Waar je goed op moet letten is dat je de juiste voorstrijk gebruikt. Nieuw stucwerk of andere zuigende ondergronden kan je op de volgende twee manieren behandelen:

 1. Voorstrijkmiddel gebruiken:
  Gebruik hiervoor de Sikkens Alpha Aquafix. Dit heft de zuigende werking op en fixeert licht poederende ondergronden.
 2. De verf verdunnen met water:
  Je kan er ook voor kiezen om de eerste laag met maximaal 5% water te verdunnen. Zo kan de verf dieper de ondergrond indringen. Let op! Verdun alleen de eerst laag op onbehandelde ondergronden. De lagen daarna onverdund aanbrengen.

Sikkens Alphaloxan Flex online kopen

De Sikkens Alphaloxan Flex koop je bij ons online extra voordelig. In het buitenseizoen kopen wij deze muurverf per pallet in waardoor we ze extra voordelig kunnen aanbieden. Zo bespaar je tot tientallen euro’s ten opzichte van andere aanbieders. Al onze Sikkens verf kopen we direct bij Sikkens zelf in en kunnen hierdoor altijd 100% kwaliteit en kleur garanderen. Naast een goede prijs sturen wij je bestelling dezelfde werkdag al naar je toe als je voor 22:00 besteld. Voor de gevelmuurverf van Sikkens betaal je nooit verzendkosten!

Vragen?

Heb je vragen over het schilderen van je buitengevel met de Sikkens Alphaloxan Flex of heb je andere vragen over je verfklus? Neem gerust contact met ons op. Onze verfexperts helpen je graag met het kiezen van de beste verf voor jouw verfklus.

 

Product informatie

Rendement:6-8 m2 per liter
Overschilderbaar na:16 uur
Stofdroog na:2-4 uur
Kwaliteit:Professioneel
GlansgraadMat
Gebruiksklaar:Ja
Verwerkingstemperatuur:8 tot 30 graden
Productgarantie:Ja
Kleurgarantie:Ja
Kleefvrij6 uur
Basis:Watergedragen (acryl)

Buitenmuren worden over het algemeen in een witte tint geschilderd. Dit zijn de meest gebruikte kleuren:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • 100% wit

Voor de spatrand wordt altijd een donkere kleur gekozen zoals:

 • Ral 7016 Antracietgrijs
 • Ral 7021 Zwartgrijs
 • Ral 9004 Signaalzwart

Naast deze kleuren heb je natuurlijk nog veel meer keus. Open onze online kleurenwaaier en kies een kleur na keuze (alle kleuren zijn mogelijk).

De Sikkens Alphaloxan Flex is niet carbonatatieremmend. Hierdoor kan je deze verf niet gebruiken voor gewapend beton.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Ook kan je bij ons terecht voor advies over je verfklus.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Verpakking

Verf is natuurlijk kwetsbaar en daarom pakken we iedere bestelling zorgvuldig in. We gebruiken enkel gerecycled karton.

Lees voor gebruik altijd het technisch blad:

Sikkens Alphaloxan Flex Technisch blad

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Welke roller je moet gebruiken is afhankelijk van de ondergrond die je gaat schilderen. Omdat de Sikkens Alphaloxan Flex een muurverf voor buiten is, heb je veel te maken met ruwe ondergronden. Voor ruwe ondergronden zoals bakstenen is de Anza Wistex Platinum de beste keuze. Is de ondergrond niet heel ruw, maar heeft het wel een structuur, dan kan je het beste gebruik maken van de Anza Micmex Platinum.

Op ruwe ondergronden kan je ervoor kiezen om de Sikkens Alphaloxan Flex aan te brengen met een blokwitter (blokkwast). De beste keus  hiervoor is de Anza Blokwitter Hout.

Zoek je een kwast om netjes de randjes te schilderen, dan kan je gebruik maken van de Anza Titanium Aqua Rond.

Of je een voorstrijk nodig hebt, hangt af van de ondergrond. We hebben dit voor je op een rijtje gezet.

Onbehandelde muur of nieuw stucwerk

In dit geval moet je altijd een voorstrijk gebruiken of je kan voor de eerste laag de Sikkens Alphaloxan Flex verdunnen met maximaal 5% water. Dit maakt de verf dunner en trekt die dieper de muur in. Mocht je liever een voorstrijkmiddel willen gebruiken, dan adviseren we je om de Sikkens Alpha Aquafix te gebruiken.

Bij ondergronden behandeld met muurverf

Is je muur al een keer geschilderd, dan hoef je geen voorstrijkmiddel meer te gebruiken. Zorg dat de ondergrond goed schoon is en je kan direct aan de slag.

Poederende ondergronden

Heb je een poederende ondergrond (geeft deze bijvoorbeeld af wanneer je er met je hand overheen gaat. Dan moet je de meeste gevallen een fixeer middel gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond vast blijft zitten en niet meer afgeeft. Hierna kan je de muur afwerken met de Sikkens Alphaloxan Flex. De Sikkens Alpha Fix is hiervoor het juiste product.

 

De Sikkens Alphaloxan Flex is verkrijgbaar in iedere kleur na keuze. Je bent niet merkgebonden en daarom kan je ook kiezen voor kleuren van andere merken. In onze Sikkens mengmachines staan meer dan 50.000 kleuren we speciaal voor je mengen. Open onze online kleurenwaaier en bekijk welke kleuren beschikbaar zijn.

Het gemiddelde verbruik van de Sikkens Alphaloxan Flex  is 7 m2 per liter. Dit is wel afhankelijk van de ruwheid van het oppervlakte.

Dit heb je ook nodig

Sikkens Alpha Aquafix
Anza Wistex Platinum Roller
Anza Verfemmer
Anza Titanium Aqua Kwast Rond

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op