Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat

Sikkens aanbieding!

10% korting op alle Sikkens verf.
Gebruik de kortingscode: Sikkens10

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat is de ideale verf om het plafond mooi en streeploos te schilderen. Deze Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat heeft een extra lange opentijd, dat betekent dat verf niet te snel droogt. Zo kan je mooi nat in nat werken waardoor je geen banen in je plafond krijgt. Een ander groot voordeel van deze verf is dat die extra mat is. Door de extra matte uitstraling heb je namelijk minder tot geen last van vervelend strijklicht. Zo blijft je plafond er ook bij veel lichtinval altijd mooi en strak uitzien.

Eigenschappen & voordelen:

 • Professionele kwaliteit
 • Extra lange opentijd
 • Extreem mat
 • Uitstekende dekking
 • Keuze uit alle lichte kleuren (ook van andere merken)
 • Schrobklasse 1
 • Ook te gebruiken voor op muren

De beste plafondverf: Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat

Wil je je plafond schilderen met de beste kwaliteit? Dan is er niks beters dan De Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat. Je kiest met deze verf voor professionele kwaliteit die ook door schilders gebruikt wordt. Omdat het schilderen van een plafond een van de moeilijkste schilderklussen is, is het gebruik van de Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat zeer aan te raden. Het gaat vaak om een groot oppervlak die je zo mooi een egaal mogelijk wilt afwerken. Wanneer je dat met de Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat doet, weet je in ieder geval zeker dat je de juiste type verf hebt gekozen om de klus te klaren.

Plafond schilderen met Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat

Heb je je plafond opnieuw laten stucen, dan wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk afwerken. Wat belangrijk is bij een nieuw gestuct plafond is dat je eerst altijd een voorstrijkmiddel (primer) moet gebruiken. Er zijn hierin twee mogelijkheden hoe je dit kan aanpakken.

 1. Dekkende voorstrijk (primer)
  Met de Sikkens Alpha Primer zorg je voor een uitstekende hechting op nieuw stucwerk. Ook geeft deze primer direct een dekkende eindlaag waardoor je in de meeste gevallen nog maar 1 laag Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat hoeft aan te brengen. Deze manier van schilderen is de laatste jaren heel populair, mede omdat je snel klaar bent.
 2. Transparante voorstrijk (primer)
  Met de Sikkens Alpha Superfix breng je een wit, melkachtig voorstrijkmiddel op aan waarmee je de zuigende eigenschappen van stucwerk tegen gaat. Na het aanbrengen hiervan moet je wel altijd 2 lagen Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat aanbrengen. Dit is onder professionele schilders de meest gebruikte manier, dit omdat je altijd 2 volle lagen plafondverf aanbrengt en daarom altijd een optimaal eindresultaat krijgt.

Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat tegen strijklicht

Niks is zo vervelend als strijklicht op een mooi glad plafond. Om dit zo goed mogelijk tegen te gaan kan je het beste kiezen voor een zo’n mat mogelijke uitstraling. Dat is ook de reden waarom de Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat heeft en ook extreem mat is. De extra matte uitstraling zorgt ervoor dat je plafond er de hele dag door mooi uitziet. Ook wanneer je veel lichtinval hebt of door lampen en spotjes in huis blijft je plafond er prachtig uitzien.

Plafondverf op kleur: Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat

Wil je een wit plafond of toch net iets van het witte af? Het is allemaal mogelijk en je hebt de keuze uit meer dan 50.000 verschillende kleuren. Veel gekozen kleuren zijn 100% wit (meest witte tint), Ral 9010 en Ral 9016. Dit zijn wittinten die overal bij passen en daarom zeer gewild zijn.
Naast deze kleuren kan je natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur. In onze online kleurenwaaier staan alle kleuren waar je uit kan kiezen. Je bent niet merkgebonden waardoor je ook kleuren van andere merken kan kiezen. Staat er een kleur die je zoekt niet bij, dan kan je altijd contact met ons opnemen. In de Sikkens mengmachines staan soms nog veel meer kleuren.

De Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat is alleen te mengen in lichte kleuren. Zoek je een donkere kleur voor het plafond, dan raden we je aan om de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF te kiezen.

Combineren met het juiste materiaal

Om de volledige potentie van de Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat te behalen, moet je ook de juiste materialen gebruiken. Het allerbelangrijkst is de roller die je gaat gebruiken. Je hebt hierin de keuze uit opties:

 • Roller voor een glad plafond
  Gebruik hiervoor de Anza Antex Platinum roller. Let op, dit is de roller waarmee je het strakste resultaat haalt. Echter is dit ook een moeilijke roller om het plafond mee te schilderen. We adviseren deze roller alleen te gebruiken voor het plafond wanneer je veel ervaring hebt met schilderen
 • Roller voor glad en medium grof plafond (de beste keus)
  De beste roller voor je plafond is de Anza Micmex Platinum roller. Met deze roller breng je altijd voldoende verf aan en zorg je voor de juiste dekking. Deze roller is te gebruiken voor zowel gladde, als plafonds met een korrel erin.

Naast de juiste roller, is het gebruik van een verlengstok echt een aanrader. Je werkt boven je hoofd wat het erg lastig maakt. Door gebruik te maken van een verlengstok (of steel) kan je veel sneller en netter werken. Ook is het ergonomisch veel beter voor je en zal je minder last van je rug en schouders krijgen.

Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat kopen

Online bestel je gemakkelijk en voordelig de Sikkens Apha Plafond bij ons. Wij zijn een Online Sikkens Specialist waardoor je altijd verzekerd bent van kwaliteit en garantie. Daarnaast zijn wij altijd extra voordelig en ben je altijd verzekerd van de beste prijs. Zo hebben we regelmatig Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat 10 liter aanbiedingen. Ook voor advies kan je bij ons terecht en kan je contact met ons opnemen door te bellen, Whatsappen of mailen.

Gerelateerde producten

Sikkens Alpha Projecttex
Sikkens Alphatex SF
Sikkens Alphatex Satin SF
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sikkens Alpha Easy Clean
Sikkens Alpha Anti Marks
Sikkens Alpha Primer
Sikkens Alpha Superfix
Sikkens Alpha Humitex
Sikkens Alpha Plafond Extreem

Product informatie

 • Basis waterbasis (acryl)
 • Binnen/Buiten binnen
 • Glansgraad extra mat / extra matt
 • Kwaliteit professioneel
 • Uitharding 4 weken
 • Rendement 10 m2 per liter
 • Ondergrond behang, bestaande verflaag, beton, kalkzandsteen, plaatmateriaal, steen, stucwerk
 • Reinigbaarheid Goed reinigbaar (schrobklasse 1)
 • Verwerkingstemperatuur > 5 °C
 • Overschilderbaar na 6 uur

Voor het plafond wordt voornamelijk lichte wittinten gekozen. Veel gekozen kleuren hierin zijn:

 • RAL 9010
 • RAL 9016
 • 100% wit
 • RAL 9003

Naast deze kleuren heb je natuurlijk ook de keus uit vele andere kleuren. Open de online kleurenwaaier en bekijk de mogelijkheden.

Het schilderen van een plafond is een van de moeilijkste schilderklussen die er zijn. We zetten wat tips voor je op een rijtje:

 • Werk door!
  Belangrijk is dat je goed doorwerkt zodat de verf niet te snel droogt
 • Verwarming uit
  Hoe warmer het is hoe sneller de verf droogt. Om dit tegen te gaan nooit de verwarming aanzetten en niet op het heetst van de dag schilderen.
 • Rol niet te lang door
  De meest gemaakte fout is dat men te lang door blijft rollen. Het is opzetten, verdelen en afblijven
 • Gebruik een professionele roller
  De beste roller voor het plafond is de Anza Micmex Platinum.
 • Gebruik een verlengstok
  Het werken met een verlengstok maakt het schilderen veel gemakkelijker. Je kan sneller doorwerken en het is beter voor je houding (ergonomisch).

De Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat is de vervanger van de Sikkens Alphacryl Plafond. Sikkens heeft daarmee hun plafondverf verbeterd en een nieuwe naam gegeven. De grootste verbeteringen zijn:

 • Nog matter
  Meeste matte uitstraling en daarom nog beter tegen strijklicht
 • Schrobklasse 1
  Goed afwasbaar en daarom ook te gebruiken voor muren.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Ook kan je bij ons terecht voor advies over je verfklus.

Online sikkens specialist

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Lees voor gebruik altijd het technisch blad:

Technisch blad Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat

Veelgestelde vragen

Het rendement van de Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat is 9 – 11 m2 per liter. Het rendement dat je behaald is afhankelijk van de ondergrond. Zo zal je bij een glad plafond een hoger rendement halen dan een ruw plafond. Om toch een schatting te maken hoeveel liter je nodig hebt kan je het volgende aanhouden:

 • 2,5 liter = genoeg voor 25 m2
 • 5 liter = genoeg voor 50 m2
 • 10 liter = genoeg voor 100 m2

Dit is op basis van een gemiddeld rendement van 12 m2 per liter. Dit is een veilig gemiddelde dat door de meeste mensen behaald kan worden.

 

Of je voorstrijk moet gebruiken voordat je de Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat gaat schilderen is afhankelijk van de situatie. We zetten deze voor je op een rijtje:

 1. Nieuw stuc of pleisterwerk
  Is dit het geval, dan moet je altijd een voorstrijkmiddel gebruiken. Je hebt hierin twee keuzes en dat zijn de Sikkens Alpha Primer of de Sikkens Alpha Superfix.
 2. Bestaande verflaag
  Is je plafond al geschilderd, dan kan je deze in 99% van de gevallen overschilderen met de Sikkens Alpha Plafond Extreem. Je moet alleen eerst het oppervlak even goed ontvetten. Hiervoor kan je het beste de Universol ontvetter gebruiken.Let op! De 1% van de gevallen dat het niet kan geldt voor bijvoorbeeld kalk plafonds of plafonds die geschilderd zijn met terpentinegedragen plafondverf. 

Omdat het in de badkamer vochtig wordt, kan je beter een andere verf voor het plafond gebruiken. Wij adviseren je om de Sikkens Alpha Humitex SF te gebruiken. Deze is schimmelwerend en kan extra goed tegen vochtige ruimtes.

De Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat is verspuitbaar. Houdt hierbij altijd het advies aan van de fabrikant. Sikkens geeft het volgende aan:

 • Airless spray:
  Reinigingsmiddel: water
  Spuitdruk: 280-300 bar
  Spuitopening: 0,017-0,019 inch
  Spuithoek 50°
 • LP spray:
  Reinigingsmiddel: water
  Spuitdruk: 60-80 bar
  Spuitopening: 0,017-0,019 inch
  Spuithoek 50°

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Om het beste resultaat te verkrijgen wordt er geadviseerd om de instellingen af te stemmen op de omstandigheden ter plaatse en te beoordelen d.m.v. een proefvlak.

Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat de beste verf voor het plafond

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Anza Micmex Platinum Roller
Anza Verlengsteel
Anza Verfemmer
KIP 3308 Washi-Tec® schilderstape gold

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op