Sigma Sigmatex Superlatex Mat

10% korting op alle Sikkens en Sigma verf

Gebruik de kortingscode: EK-10

Geldig t/m 30 juni bij besteding vanaf €150,-
Niet te combineren met andere kortingsacties.

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sigma Sigmatex Superlatex Mat is de meest gebruikte muurverf onder professionele schilders. De reden dat deze muurverf zo veel gebruikt wordt is de allround eigenschappen en universele inzetbaarheid. Je kan deze muurverf dan ook overal in huis gebruiken. Daarnaast zijn de 10 liter emmers altijd extra voordelig geprijsd en dat maakt de prijs/kwaliteit verhouding van de Sigma Superlatex Mat extreem goed.

In de schilderwereld wordt deze muurverf ook “Sigma Tex” of Superlatex genoemd. Dus wil je net als professionele schilders met kwaliteit schilderen, dan is deze verf een uitstekende keuze.

Sigma Sigmatex Superlatex Mat allround muurverf

Door de allround kwaliteiten heeft de Sigma Superlatex vele eigenschappen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

 • Vochtregulerend en waterdampdoorlatend
  Zoek je een muurverf voor de badkamer of de keuken? De Sigma Superlatex Matt is vochtregulerend en waterdampdoorlatend. Daarom kan deze muurverf prima gebruikt worden in badkamer of keuken.
 • Schrobvaste Sigma muurverf
  Als de muren vies zijn geworden, wil je deze makkelijk schoon kunnen maken. Dit kan met de Sigma Superlatex Matt gemakkelijk. Deze muurverf is schrobvast waardoor een vochtige doek geen verf opweekt en lelijke plekken achterlaat na reinigen.
 • Oplosmiddelvrij
  Sigma Superlatex Matt is op waterbasis en bevat geen oplosmiddelen. Dat betekent dat je deze verf gemakkelijk binnen kan gebruiken zonder nare verflucht.
 • Ondergrond
  Sigma Superlatex Matt is geschikt voor minerale ondergronden zoals stucwerk, baksteen, gipsplaat, beton, glasweefsel, glasvlies of bestaande goed hechtende muurverf of structuurverf.

Schrobvaste Sigma Superlatex Matt en andere eigenschappen

Zoals hierboven aangegeven is de Sigma Superlatex Matt schrobvast en vochtregulerend, maar dat zijn bij lange na niet alle goede eigenschappen van dit product. Om je een duidelijk beeld te geven van de kwaliteit van deze muurverf van Sigma hebben we hieronder 5 belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet.

 • Dekking
  Deze muurverf van Sigma heeft een uitstekende dekking (klasse 2). Hierdoor is het schilderen van bestaande muren (zonder te groot contrast) doorgaans al met 1 laag voldoende dekkend.
 • Vloeiing
  Door de uitstekende vloeiing van de verf ontstaan er geen aanzetten van de roller in de muur (baanvorming).
 • Schrobklasse 1
  De Sigma Superlatex Matt is goed reinigbaar met een vochtige doek. Ideaal voor ruimtes zoals keuken, badkamer of woonkamers met bijvoorbeeld kinderen. Zoek je een muurverf die extreem vlek-en waterafstotend is, dan kan je het beste kiezen voor de Sigma Sigmapearl Clean Matt.
 • Verwerking
  Goed materiaal is het halve werk. Dat geldt tevens voor de Sigma Superlatex Matt. Deze muurverf is zeer makkelijk te verwerken en spat niet. Hierdoor kan ook een onervaren doe-het-zelver een perfect egaal resultaat schilderen. Welke roller je het beste kan gebruiken, kan je vinden bovenaan de pagina met de meest gestelde vragen.
 • Rendement
  Met het hoge rendement van de Sigma Superlatex schilder je per liter meer m2 dan je van andere muurverven gewent bent. Je schildert met deze verf tot wel 10m2 per Liter

Sigma Superlatex 10 liter

De meest gekozen variant is de 10 liter Sigma Superlatex. Deze staat bekend om zijn rode deksel. Dit is het kenmerk van de Superlatex 10 liter verpakkingen. Kleinere emmers hebben de normale grijze deksel. Vaak zie je deze rode deksels terug bij schildersbedrijven. Die kopen deze verf altijd groot in, zodat ze het hele binnen seizoen genoeg hebben om te schilderen. Met 10 liter Superlatex doen je ongeveer 70 – 100 m² mee. Dit is afhankelijk van de structuur van de muur. Zo is het rendement bij een gladde muur hoger dan bij een muur met structuur.

De Sigma Superlatex Matt is niet te koop bij bouwmarkten zoals de Gamma, Praxis, Hornbach of Karwei. Deze is enkel te koop bij verfspeciaalzaken zoals ons.

Muurverf voor binnen en beschermd buitenwerk

De Sigma Sigmatex Superlatex Matt is universeel inzetbaar en kan in iedere ruimte in het huis gebruikt worden. Ook is het mogelijk om deze muurverf buiten te gebruiken, maar dan alleen wanneer het beschut buitenwerk is. Denk hierbij aan een buitenmuur onder een carport of overkapping.

Ook is deze muurverf geschikt voor het schilderen van plafondplaten waarbij je ademende verf moet gebruiken.

De meest gekozen muurverf om te spuiten

De Sigma Superlatex is de favoriet van de schilder om te spuiten. Door de uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding en door de allround eigenschappen is dit veruit de meest gebruikte muurverf door schilders. Naast schilders kan je als particulier natuurlijk deze verf ook gebruiken om te spuiten of te rollen. Zo schilder je net als de schilder met topkwaliteit.

Sigma Superlatex 9010 of een andere kleur

De Sigma Superlatex is verkrijgbaar in Ral 9010 en vele andere kleuren. met onze officiële verfmengmachines van Sigma is het mogelijk iedere kleur te kiezen die er bestaat. Dus ook kleuren van andere merken. Veel gebruikte kleuren in voor de Sigmatex zijn wit, ral 9010 en ral 9016. Daarnaast worden veel NCS kleuren of kleuren uit de Sigma Voice of Colour gebruikt. Bekijk de online kleurenwaaier om te zien of jouw kleur erbij staat. Staat die er niet bij, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Sigma Sigmatex Superlatex Matt aanbieding

De Sigma Sigmatex Superlatex Matt is bij ons gedurende het hele jaar in de aanbieding. Dit geldt vooral voor de 10 liter verpakkingen. Deze zijn extra goedkoop geprijsd omdat we deze in grote getallen inkopen. Hierdoor profiteer je van extra veel korting. Naast de beste aanbiedingen profiteer je bij ons van nog veel meer voordelen:

 • Officieel Sigma Dealer
 • kleur- en productgarantie
 • Voor 22:00 uur besteld = direct verzonden
 • Gratis verzending v.a 50 euro
 • Professioneel advies
 • Keuze uit alle kleuren

 

Product informatie

 • Basis waterbasis (acryl)
 • Binnen/Buiten binnen
 • Glansgraad mat / matt
 • Kwaliteit professioneel
 • Rendement 8 m2 per liter
 • Ondergrond behang, bestaande verflaag, beton, stucwerk, gipsplaten, plaatmateriaal, steen
 • Reinigbaarheid Goed reinigbaar (schrobklasse 1)
 • Verwerkingstemperatuur 5 tot 30 °C
 • Overschilderbaar na 4 uur

De Sigma Superlatex Matt wordt het meest gekozen in de volgende kleuren:

 • Ral 9010
 • Ral 9016
 • 100% wit
 • Ral 9003

Naast deze wittinten heb je natuurlijk nog veel meer keus. Open onze online kleurenwaaier en bekijk alle kleuren die mogelijk zijn.

Wij zijn officieel dealer van het merk Sigma. Dit houdt in dat we Sigma verf mogen verkopen en je als klant bij ons verzekerd bent van 100% echte Sigma verf.

Product & kleur garantie

Omdat we een officiële dealer zijn geven we altijd garantie op kleuren en producten. Zo kan je er altijd vanuit gaan dat de verf naar behoren werkt en de kleur klopt. Mocht er toch iets verkeerd gaan dan lossen we dit altijd netjes op.

Scherpste prijzen

Naast onze garanties ben je bij ons ook verzekerd van de beste prijzen. We kopen onze verf direct bij Sigma en kunnen hierdoor altijd de laagste prijs aanbieden.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

Waarschuwing
H317 – Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P261 – Inademing van damp vermijden.
P280 – Draag beschermende handschoenen.

Reactie
P302+P362+P364 – BIJ CONTACT MET DE HUID: Verontreinigde kleding uittrekken en wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken.
P333+P313 – Bij huidirritatie of uitslag: Raadpleeg een arts.
P362+P364 – Verontreinigde kleding uittrekken en wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken.VerwijderingP501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende soorten rollers te verkrijgen. Welke soort roller je nodig hebt, is afhankelijk van de ondergrond. Zo heeft een ruwe ondergrond een roller nodig met langere haren dan een roller voor een gladde ondergrond. Om de juiste keuze te maken, hebben wij de rollers hieronder voor je op een rij gezet.

 • Gladde ondergrond zoals glad stucwerk, gipsplaten, renovliesbehang en dergelijke:

Anza Antex Platinum Muurverfroller

 • Gladde en licht ruwe ondergronden zoals stucwerk, structuurverf, spackmuren en plafonds:

Anza Micmex Platinum Muurverfrollers

 • Ruwe ondergronden zoals spachtelputz, bakstenen, beton en dergelijke:

Anza Wistex Platinum

 • Plafonds: Gebruik voor gladde plafonds of licht ruwe plafonds:

Anza Micmex Platinum Muurverfrollers

Er zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken bij het schilderen met muurverf. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

 • Grote oppervlaktes: Anza Pro Blokwitter
 • Strakke randen langs het plafond, plinten of deurlijsten: Anza Diamond Aqua Punt Kwast
 • Liever een platte kwast? Anza Diamond Aqua Platte Kwast
 • Achter de radiator: Anza 305 Radiatorkwast
 • Bijwerken van kleine gebreken: Anza Lyon Penseel

Of je een voorstrijkmiddel moet gebruiken is afhankelijk van de ondergrond. Is deze al een keer geschilderd en zuigt de muur niet meer, dan is een voorstrijkmiddel niet nodig.
Heb je nieuw stucwerk of een muur die nog nooit behandeld is, dan moet je altijd een voorstrijkmiddel gebruiken. De volgende voorstrijkmiddelen van Sigma kan je hiervoor gebruiken:

 • Sigma Wallprim
  Dit is een dekkende voorstrijk waar je direct een (semi) dekkende eindlaag hebt.
 • Sigma Sigmafix Universal
  Dit is een transparante voorstrijk die je eerst moet verdunnen met water.

Liever een andere merk voorstrijk gebruiken? Bekijk hier dan alle voorstrijkmiddelen.

 

 

De Sigma Sigmatex Superlatex Mat is verkrijgbaar in meer dan 50.000 kleuren. Met onze officiële mengmachines kunnen wij alle denkbare kleuren maken. Met onze online kleurenwaaier kan je alle kleuren bekijken die we kunnen maken. Dit zijn ook kleuren van andere merken.

Ja, deze muurverf is ook verspuitbaar.

De Sigma Sigmatex Superlatex Mat is zeer schrobvast (klasse 1). Muurverven met schrobklasse 1 zijn zeer goed afwasbaar. Deze zijn reinigbaar en glanzen niet op wanneer je herhaaldelijk je muur afneemt.
Zoek je een muurverf die extreem afwasbaar is? Dan kan je deze beter de Sigma Pearl Clean Matt of de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean.

 

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Anza Micmex Platinum Roller
Anza Antex Platinum Muurverfroller