Little Greene Intelligent Matt Emulsion

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Little Greene Intelligent Matt Emulsion is een matte (slechts 5% glans) muurverf die ook nog eens goed afwasbaar is. Door de goed afwasbare eigenschappen is deze muurverf ideaal voor ruimtes waar veel in geleefd wordt zoals de woonkamer. Ook voor in de keuken, bijkeuken, hal of kinderkamers is de Intelligent Matt Emulsion de beste Little Greene muurverf keuze.

Kenmerken:

 • Makkelijk in verwerking
 • Gecertificeerd als kindveilig (babykamer/kinderkamer)
 • Op waterbasis
 • Milieuvriendelijk
 • Afwasbaar (klasse 1)
 • Perfect voor muren en plafonds
 • Ook te gebruiken op radiatoren

Kindvriendelijke verf voor de babykamer

De Intelligent Matt Emulsion van Little Greene mag gebruikt worden in kinder- en babykamers. Deze verf heeft namelijk de certificering:  BS EN 71-3: 2019 (ook bekend als de Toy Paint Regulations). Dit betekend dat deze verf geen gevaarlijke gevaarlijke ingrediënten bevat. Wil je dus een babykamer een mooie Little Greene kleur geven, dan is de Little Greene Intelligent Matt Emulsion een perfecte keuze.

Droogtijden van de Intelligent Matt Emulsion

Wanneer je met Little Greene Intelligent Matt Emulsion gaat schilderen, is het belangrijk dat je de droogtijden altijd hanteert. De verf is snel stofdroog, maar pas overschilderbaar na minimaal 4 uur. Wacht dus altijd geduldig af met het aanbrengen van een tweede laag.

Hoeveel Little Greene Intelligent Matt Emulsion heb je nodig

Voor je begint met bestellen is het belangrijk om te meten hoeveel m2 je moet gaan schilderen. Naast de afmetingen moet je ook kijken naar het oppervlak zelf. Is dit glad of zit er structuur in? Het rendement van de Little Greene Intelligent Matt Emulsion is 14 m2 per liter. Dit geldt voor 1 laag en voor gladde ondergronden. Bij ruwe muren met structuur zal het rendement iets lager zijn. Hieronder een klein overzicht hoeveel je nodig hebt:

 • 1 liter = 14 m2
 • 2,5 liter = 35 m2
 • 5 liter = 70 m2

Nieuw stucwerk schilderen

Wanneer je nieuw stucwerk gaat schilderen kan je de Little Greene Intelligent Matt Emulsion niet direct op het stucwerk aanbrengen. Belangrijk is dat je eerst een primer (voorstrijk) gebruikt. Van Little Greene heb je hiervoor de Wall Primer Sealer. Nadat je deze hebt aangebracht kan je de Little Greene Intelligent Matt Emulsion aanbrengen.

Little Greene Intelligent Matt Emulsion kopen

Is de Little Greene Intelligent Matt Emulsion de muurverf die je wilt gebruiken om binnen te schilderen,  dan bestel je deze gemakkelijk in onze online verfwinkel of kom langs in onze verfwinkel in Roosendaal. We hebben deze namelijk altijd voorradig en kunnen direct leveren. We zijn erkend dealer van Little Greene, waardoor je verzekerd bent van product- en kleurgarantie. We gebruiken uitsluitend een Little Greene mengmachine, die onderhouden is vanuit de fabrikant.

 

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Er zijn verschillende rollers voor verschillende ondergronden. Om de juiste keuze te maken hebben wij de rollers voor je op een rij gezet.

Met het schilderen van muurverf zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken, hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet

Onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen, gipsplaten is een voorstrijk altijd noodzakelijk. De beste voorstrijk van Little Greene is de Wall Primer Sealer. Verkrijgbaar in 2,5 liter en te mengen in wit of de lichte kleuren van Little Greene.

Is de ondergrond al een keer geschilderd, dan hoef je geen voorstrijk mee aan te brengen. Voor meer informatie, lees het technisch blad door.

Het rendement van de Little Greene Intelligent Matt Emulsion zit op circa  14 m2 per liter. Je kan dus met 1 liter ongeveer 14 m2 schilderen. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van de ruwheid van de ondergrond. Heb je gladde muren, dan is een rendement van 14 m2 zeker haalbaar.  Heb je een ruwe muur met veel structuur, dan zal het rendement minder zijn. Hoeveel het rendement dan is, is afhankelijk van de structuur.

 

Dit heb je ook nodig

Anza Verfemmer

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op