Welk verf gebruikt de professionele schilder?

Welke verf gebruikt de schilder?

Professionele schilders gaan alleen voor het beste resultaat en gebruiken daarom ook de beste verf. Als particulier kan je gewoon met dezelfde verf schilderen. Professionele schilders gebruiken namelijk de verf van Sikkens of Sigma. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de schilder gebruikt die een van deze merken. Sommige schilders gebruiken ook beide merken en vinden soms de binnenlak van Sigma beter en de buitenlak van Sikkens of andersom.

Wil je verf voor een schilder kopen die bij je komt schilderen? Vraag dan altijd even waar zijn voorkeur naar uit gaat. Heeft die geen voorkeur, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Deze gebruikt de schilder binnen

Schilders moeten wanneer ze binnen schilderen altijd verf op waterbasis (acryl) gebruiken. Dit vanwege die slechte geur van verf op terpentine basis (alkyd).
Wil je dezelfde verf gebruiken als de schilder kies dan een van de volgende lakken:

  • Sikkens Rubbol BL Rezisto 
    Deze binnenlak is de professionele keuze om binnen alles af te lakken. Deze lakken zijn verkrijgbaar in de glansgraden mat, zijdeglans (meest gekozen), halfglans en hoogglans.
  • Sigma S2U Nova
    Dit is de binnenlak van Sigma die schilders gebruiken. Je kan hiermee al je deuren, kozijnen, meubels en trappen schilderen. Je hebt de keuze uit verschillende glansgraden: mat, zijdeglans, halfglans en hoogglans.
    Ook is deze lak verkrijgbaar in een speciale traplak.

Welke muurverf gebruikt de schilder?

De muurverf die de schilder kiest is altijd afhankelijk van de klus. Zo hebben ze grote projecten waarbij de prijs van de muurverf niet te duur moet zijn. Maar ze hebben ook klussen voor woningen waarbij de beste en mooiste muurverf gebruikt moet worden. Ook gebruiken ze speciale muurverf voor het schilderen van scholen of ziekenhuizen.
Om dezelfde muurverf als de schilder te gebruiken zetten we deze voor je op een rijtje:

De beste en mooiste:

Allround muurverf die schilders gebruiken:

  • Sigma Superlatex Matt
    De meest gebruikte muurverf onder schilders. Toepasbaar in iedere ruimte en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
  • Sikkens Alphatex SF
    Extreem goede dekking met het hoogste rendement. Allround inzetbaar in alle ruimtes.

Extreem afwasbare muurverf

  • Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean
    Speciale vuil en water afstotende muurverf die gebruikt wordt voor ziekenhuizen en scholen. In huizen wordt deze muurverf vooral gebruikt in de keuken.
  • Sigma Clean Pearl Mat
    Door schilders wordt deze muurverf gebruikt voor zorginstellingen en hotels.
Sikkens muurverf die de schilder gebruikt

Buitenlak die de schilder gebruikt

De buitenlak die schilders gebruiken moeten lang mooi en goed blijven. De meest schilders geven daarom altijd minimaal 5 jaar garantie op hun schilderwerk. Ze gebruiken dan ook verf die nog veel langer dan 5 jaar mee gaat. Naast de duurzaamheid vloeit de verf ook beter waardoor je een mooier eindresultaat krijgt.
De professionele schilder gebruikt voor buiten de volgende lakken:

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op