Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin

10% korting op alle Sikkens en Sigma verf

Gebruik de kortingscode: EK-10

Geldig t/m 30 juni bij besteding vanaf €150,-
Niet te combineren met andere kortingsacties.

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin is de sterkste Sigma lak om je trap goed te beschermen. Deze zeer sterke kras- en slijtvaste Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak wordt dan ook door bijna iedere professionele schilder gebruikt om een trap te schilderen. Naast de extreme bescherming heeft deze unieke traplak, antislip-eigenschappen. Hierdoor is de eindlaag stroever dan normaal waardoor je niet uitglijdt wanneer je de trap oploopt. Ideaal voor huishoudens met bijvoorbeeld kinderen.

Kenmerken:

 • LTA + technologie
  De meest geavanceerde LTA+ technologie van Sigma zorgt voor een zeer sterke verflaag bestand tegen vuil, huidvet en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Deze technologie met speciale bindmiddel-combinatie zorgt voor als ware voor een schild tegen vuil en huidvet. Ook blijft de lak keihard ondanks langdurige handvetbelasting. Ideaal voor trappen die intensief gebruikt worden.
 • Antislip
  Met de anti-slip technolgie van Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin glij je nooit meer uit op de trap. In deze traplak van Sigma zitten hele kleine kunststof parels waardoor er een ruwer oppervlakte ontstaat. Je ziet ze niet maar voelt ze wel!
 • Kras-en slijtvast
  De Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin is een kras-en slijtvaste aflak en is daarom zeer geschikt voor ruimtes die veel te verduren hebben. Door de toevoeging van polyurethaan in de verf is de lak zo sterk dat deze ook op de trap gebruikt kan worden.
 • Kleurvast
  Je hebt een mooie kleur uitgekozen en bent er helemaal tevreden over. Hier wil je zo lang mogelijk van genieten. In tegenstelling tot andere lakken verkleurt de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin niet en kan je jarenlang van je kleur genieten.

Alleen de traptrede schilderen: Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin

Wanneer je de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin gaat gebruiken, kan je deze het. beste alleen voor de traptrede gebruiken. Dit omdat er een anti-slip korrel inzit en deze alleen effectief is op het loopgedeelte. Combineer daarom de Sigma traplak met de Sigma S2U Nova Satin. Dit is de normale versie van de lak en deze kan je gebruiken om de rest van je trap te schilderen.

Mocht je toch liever gewoon 1 pot gebruiken, dan kan je natuurlijk ook de rest met de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin schilderen. Schilder hiermee alleen nooit de trapleuningen, want deze worden dan te stroef.

Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak afwerking

De Soft Satin afwerking geeft de mooiste afwerking waarbij je de antislip korrels niet tot nauwelijks ziet. Het heeft een minimale glans en is daardoor zeer vergelijkbaar met satin (zijdeglans). Dit is veruit de meest gekozen en beste glansgraad keuze die je kan maken. Mocht je liever een echte matte uitstraling willen, dan kan je het beste de Sigma S2U Nova Matt kiezen. Deze heeft alleen geen antislip eigenschappen.

Hoeveel Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak heb je nodig?

Het gemiddelde rendement van de Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak is 10 m2 per liter. De meeste trappen zijn ongeveer 10 m2 waardoor je met 1 liter voldoende kan hebben om je trap te 1 x te schilderen. Echter is dit natuurlijk altijd afhankelijk van de soort trap en wat je allemaal gaat schilderen. Het beste is om je trap goed op te meten en daarna het aantal liters bepalen. Wil je zeker genoeg hebben, dan moet 2 liter altijd voldoende zijn voor 1 laag.

Wij raden je altijd aan om je trap met twee lagen Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak te schilderen. Zo breng je genoeg laagdikte aan en is je trap beter beschermd. Een trap heeft altijd veel te lijden, houd daar rekening mee.

Grondverf voor de Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak

Is je trap kaal en nog niet voorzien van een laklaag, dan moet je altijd eerst een grondverf gebruiken. Ook wanneer de bestaande laklaag gebreken heeft of heel oud is, raden we je aan om een grondverf te gebruiken. De beste grondverf / primer is de Sigma S2U Nova Primer. Met deze grondverf zorg je voor een perfect basis en hechting. Hierna de grondverf afwerken met twee lagen Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak en je hebt een professioneel verfsysteem voor de trap.

Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak aanbrengen

De Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak breng je aan nadat de ondergrond goed is voor behandeld. Van belang is dat het oppervlak dat je gaat schilderen goed is ontvet met een ontvetter. Hierna wil je het oppervlak lichtjes opschuren om een oppervlak te creëren waarop de Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak goed hecht. Voor je begint met het gronden van het oppervlak is het van belang nog even alles af te stoffen/stofvrij te maken met een borstel voor een optimale hechting. Hierna kun je aan de slag met het primeren van het oppervlak. Nadat de primer is aangebracht wacht je enkele uren (afhankelijk van de grondverf die je gebruikt) waarna je het oppervlak opnieuw lichtjes opschuurt. Nu is het tijd om bij voorkeur twee lagen Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin aan te brengen voor een optimale bescherming. Het aanbrengen van de primer en Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak doe je met een Anza Lakviltroller voor de grote oppervlakken waarna je kunt kiezen voor de Anza Titanium Aqua Kwast Rond voor de fijne afwerking.

Traplak op kleur: Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak

Veel gekozen kleuren voor de trap zijn wit en zwart, maar naast deze kleuren heb je nog veel meer keuze. De Sigma S2U Nova Traplak is namelijk verkrijgbaar in meer dan 50.000 kleuren van alle merken. Je bent dus niet merkgebonden en kan je naast RAL 9010 of een Sigma kleur ook gewoon kleuren van andere merken gebruiken. Wanneer je onze online kleurenwaaier opent vind je alle kleuren die beschikbaar zijn.

Let op! Wanneer je de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin in een donkere kleur wilt, dan is die alleen verkrijgbaar in 1 liter verpakkingen. Zo zal je zien dat wanneer je de 1 liter variant selecteert je uit meer kleuren kan kiezen.

Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak aanbieding vanaf 0,5 liter

De  Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin is online verkrijgbaar in 0,5 liter, 1 liter of 2,5 liter verpakkingen. Je koopt deze veilig en vertrouwd bij ons online. Wij zijn een officiële Sigma Coatings dealer waardoor je altijd verzekerd bent van kleur- en productgarantie. Verder betaal je bij ons altijd de voordeligste prijs en is de bezorging gratis. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Ook profiteer je geregeld van Sigma S2U Nova Traplak aanbiedingen!

Vragen? Onze verfexperts staan voor je klaar!

Heb je vragen over je hoe je je trap het beste kan schilderen of andere vragen over je verfklus? Onze ervaren verfspecialisten helpen je graag met al je vragen. Neem contact met ons op.

Gerelateerde producten

Sigma S2U Nova Matt
Sigma S2U Nova Satin
Sigma S2U Nova Semi Gloss
Sigma S2U Nova Gloss
Sigma S2U Nova Soft Satin Traplak
Sigma S2U Nova Spray Matt
Sigma S2U Nova Spray Satin
Sigma S2U Nova Primer
Sigma Multiprimer Aqua
Sigma Sigmatorno Primer Aqua

Product informatie

 • Basis waterbasis (acryl)
 • Binnen/Buiten binnen
 • Glansgraad zijdeglans / satin
 • Kwaliteit professioneel
 • Rendement 10 m2 per liter
 • Ondergrond bestaande verflaag, hout (gegrond), kunststof (geprimerd), mdf, metaal (geprimerd)
 • Verwerkingstemperatuur 7 tot 25 °C
 • Overschilderbaar na 5 uur

Veel gekozen kleuren voor de Sigma S2U Nova Traplak zijn:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • RAL 9003 Signaalwit
 • 100% wit
 • Ral 9005 Gitzwart
 • Ral 7021 Zwartgrijs
 • Ammonite

Naast deze populaire kleuren heb je nog tal van andere kleuren die je kan kiezen. Open de online kleurenwaaier en bekijk alle opties.

De Sigma S2U Nova Traplak is zeer geschikt voor het schilderen van trappen. Alleen moet je wel altijd rekening houden dat de verf goed uitgehard is voordat je hier met schoenen overheen gaat lopen. Gemiddeld gezien duurt dit ongeveer 7 dagen. Loop gedurende deze dagen voorzichtig over de trap zonder schoenen.

Wij zijn officieel dealer van het merk Sigma. Dit houdt in dat we Sigma verf mogen verkopen en je als klant bij ons verzekerd bent van 100% echte Sigma verf.

Product & kleur garantie

Omdat we een officiële dealer zijn geven we altijd garantie op kleuren en producten. Zo kan je er altijd vanuit gaan dat de verf naar behoren werkt en de kleur klopt. Mocht er toch iets verkeerd gaan dan lossen we dit altijd netjes op.

Scherpste prijzen

Naast onze garanties ben je bij ons ook verzekerd van de beste prijzen. We kopen onze verf direct bij Sigma en kunnen hierdoor altijd de laagste prijs aanbieden.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Verwijdering
P501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Veelgestelde vragen

Gebruik de Anza Antex Platinum lakroller voor een perfect glad eindresultaat zonder pluisjes.

Voor het schilderen met de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin adviseren wij de Anza Titanium Aqua Rond Kwast. Deze professionele kwast is gemaakt van kunststofvezelharen, heeft een hoge verfopname en een gelijkmatige verfafgifte. Kortom Dé kwast voor een perfect eindresultaat.

Het type schuurpapier dat het best gebruikt kan worden is sterk afhankelijk van wat er precies geschuurd dient te worden. De staat van de ondergrond is hierbij zeer van belang. Onderstaand hebben we een aantal punten beschreven om gemakkelijk te bepalen welke grofte je nodig hebt:

 • Oude verflaag of slecht hechtende verf verwijderen: P40, P60 of P80.
 • Nieuw of kaal gemaakt hout schuren: P100 of P120
 • Opschuren van gegrond of bestaand (redelijke kwaliteit) schilderwerk: P120 of P150
 • Opschuren van schilderwerk in goede kwaliteit (matteren): P180, P220 of P240
 • Licht opschuren van een nieuwe verflaag: P240, P280 of P320

Naast het traditionele schuurpapier zijn er ook uitstekende alternatieven in verschillende groftes te verkrijgen. Onderstaand een overzicht van een aantal alternatieven:

 • Schuurblokjes
 • Schuursponsjes
 • Scotch Brite
 • Schuurpapier voor machines

De soort tape de je kan gebruiken is afhankelijk van wat er afgeplakt moet worden. Hieronder zetten wij de belangrijkste richtlijnen op een rij.

Gladde- en licht ruwe ondergronden

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec of ons voordeligere, professionele alternatief Oolex Schilderstape Gold te gebruiken. Deze schilderstapes zijn tot 3 maanden gemakkelijk verwijderbaar zonder dat deze lijmresten achterlaat of afscheurt.

Kwetsbare gladde- en licht ruwe ondergronden

Ben je niet zeker of de ondergrond die je wilt gaan afplakken sterk genoeg is? Maak dan gebruik van een tape met een lage kleefkracht zoals de Kip 309 Washi-Tec of onze voordeligere, professionele Oolex Schilderstape Purple. Deze tapesoorten adviseren wij voor ondergronden zoals behang, papier, recent geschilderde of slecht hechtende verflagen.

Let op! Buiten beperkt inzetbaar.

Het gemiddelde verbruik is 10m2 per liter. Vaak is 1 liter genoeg om 1 trap te schilderen, maar dat is natuurlijk altijd afhankelijk van wat voor trap het is.

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Sigma S2U Nova Primer
Anza Antex Platinum Lakroller
Anza Titanium Aqua Kwast Rond
Anza inlegbak voor verfbakje – 5 Stuks