Trae Lyx Hardwax Color

Kies een kleur
Inhoud
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Trae Lyx Hardwax Color is een sterke olie voor binnen om vloeren, trappen, deuren en meubels van hout, kurk en OSB-platen te behandelen. Het voordeel van Hardwax is dat het een combinatie is van de beste eigenschappen van olie en was: olie dringt in het hout en beschermt van binnenuit, was vormt een robuuste en waterafstotende laag op het oppervlak.

Vernieuwd recept

Trae Lyx Hardwax Color is sinds februari 2021 vernieuwd en verbeterd. Naast een nieuwe naam, zijn er ook nieuwe kleuren. Je hebt nu de keuze uit 9 verschillende kleuren. Daarnaast heeft de verbeterde receptuur de volgende voordelen:

 • Veiliger voor mens en milieu
  De vernieuwde Hardwax is vrij van gevaarlijke stoffen, waaronder biociden, kobalt en oximen. Dit maakt het product veilig voor mens, dier en plant. Ook is hierdoor de Hardwax geschikt voor het behandelen van kinderspeelgoed.
 • Langere open tijd
  De nieuwe Hardwax heeft een langere open tijd. De open tijd is de tijd waarbinnen het product verwerkbaar is. Een langere open tijd helpt je om een streeploos oppervlak te krijgen.

Het aanbrengen van Hardwax Color

Voor het aanbrengen is dient het oppervlak geschuurd te worden met korrel 120 en stof- en vetvrij zijn. Hierna kan je beginnen met het aanbrengen. Schud het blik goed voor gebruik. Giet voor 5 – 10 m² op het hout en verdeel het gelijkmatig met een platte kwast of microvezelroller. Na het verdelen wacht je 30-45 minuten om vervolgens met een boenpad de olie uitpoetsen tot het oppervlak er gelijkmatig mat uitziet. Na 6 tot 8 uur kan de tweede laag aangebracht worden.

Voelt na het aanbrengen van de eerste laag de ondergrond nog ruw aan, dan moet je het oppervlak nog een keer schuren met korrel 150 -180. Hierna goed stofvrij maken en de tweede laag aanbrengen.

Hoeveel liter heb je nodig?

Het gemiddelde verbruik is 20 -25 m² per liter. Dit is op basis van 1 laag, voor het beste resultaat raden we 2 lagen aan. Het kan zijn dat het rendement de 1e laag lager is en de bij de 2e laag hoger.
Met een blik van 750 ml Trae Lyx Hardwax kan je ongeveer 15 tot 18,75 m² 1 laag geven.

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Anza Titanium Aqua Kwast Plat
Anza Antex Platinum Lakroller
Trae Lyx Boenpads – 5 stuks
Trae Lyx Houder Boenpad – 7 x 14 cm