spachtelputz schilderen met welke verf

Spachtelputz schilderen

Spachtelputz is gemakkelijk te schilderen zolang je dit maar met de juiste verf en materialen doet. Daarnaast is de juiste voorbereiding ook heel belangrijk. In deze blog lees je hoe je spachtelputz schildert. Zo kan je binnen no time genieten van een nieuwe kleur op je muur.

Voorbereiding bij het verven van spachtelputz

Het allerbelangrijkste wat je moet je doen voor je muurverf op de spachtelputz aanbrengt, is het controleren of de muur nog zuigend is. Dit kan je eenvoudig testen door een vochtige spons tegen de muur te drukken. Trekt het water vervolgens in de ondergrond, dan weet je dat de spachtelputz nog zuigend is. Mocht dit het geval zijn, moet je altijd eerst een voorstrijk middel gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat de zuiging weg gaat waarna de muurverf goed blijft hechten en mooi egaal opdroogt. Na het aanbrengen van de voorstrijk kan je de spachtelputz schilderen met een muurverf na keuze.
De beste keuze waar je je spachtelputz mee kan voorstrijken is de Sikkens Alpha Superfix. Hierna twee lagen muurverf en je hebt het op de beste manier aangepakt.

Is je muur al een keer geschilderd, dan moet je geen voorstrijk meer te gebruiken.

De juiste muurverf voor spachtelputz

Om spachtelputz te schilderen gebruik je altijd een muurverf. Voor spachtelputz binnen gebruik je een binnenmuurverf en voor buiten een buitenmuurverf. Je hebt hierin de keuze uit verschillende kwaliteiten muurverf. Bij ons heb je de keuze uit professionele merken zoals Sikkens en Sigma, maar ook voordeligere keuzes zoals SPS (veel gebruikt door stucadoors).

Veel gebruikte muurverven voor spachtelputz:

Het juiste materiaal om spachtelputz te schilderen

Voor het schilderen van spachtelputz heb je naast muurverf ook het juiste materiaal nodig. Zo is de juiste roller essentieel! Door de grove structuur van spachtelputz moet je gebruik maken van een roller voor medium tot grove ondergronden. Zo breng je overal verf aan en zie je geen witte puntjes. Naast een roller zijn er nog een aantal dingen die je nodig hebt. We zetten ze voor je op een rijtje:

Wat is spachtelputz

Spachtelputz is een sierpleister die veel gebruikt voor muren en soms ook plafonds. Je herkent Spachtelputz aan de korrelige structuur. Het grote voordeel van spachtelputz is dat het een stuk voordeliger is dan stucen. Ook is het extra sterk waardoor je nooit zo snel beschadigingen krijgt. Verdere voordelen van spachtelputz zijn:

  • Makkelijk aan te brengen
  • Stootvast
  • Voordelig
  • Overschilderbaar

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op