Sigma S2U Satin

10% korting op alle Sikkens en Sigma verf

Gebruik de kortingscode: EK-10

Geldig t/m 30 juni bij besteding vanaf €150,-
Niet te combineren met andere kortingsacties.

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Sigma S2U Satin is zijdeglanzende lak voor buiten. Deze lak van Sigma is op terpentinebasis en is al jaren bekent als één van de beste keuzes in zijdeglanslak voor buiten. Deuren, kozijnen, boeiboorden en ander houtwerk buitenshuis kan met deze buitenlak geschilderd worden. Door de hoge kwaliteit, is je schilderwerk jarenlang bestand tegen weersinvloeden.

Sigma S2U Satin buitenlak

Om je te helpen bij de keuze van de juiste verf voor jouw verfklus hebben wij de belangrijkste eigenschappen van de Sigma S2U Satin voor je op een rij gezet. Ben je nog niet zeker of de zijdeglanslak voor buiten geschikt is voor jou verfproject? Neem dan contact met ons op en onze verfexperts helpen je met het vinden van het juiste product.

 • Duurzame zijdeglanslak
  Zijdeglanslak voor buiten wordt steeds meer buiten gebruikt. Met de Sigma S2U Satin maak je een keuze voor hoogwaardige zijdeglanzende verf. De buitenduurzaamheid van deze verf van Sigma is wel lager dan een hoogglans maar alsnog gaat deze verf tot wel 8 jaar mee!
 • Kras-en slijtvast
  Ijzersterke verflaag doordat de verf op basis is van polyurethaan-alkydhars. De polyurethaan zorgt voor een zeer slijtvaste verflaag die goed bestand is tegen stoten of krassen.
  Let op! De lak is na een aantal uren handdroog maar na 2 tot 4 weken uitgehard.
 • Meerdere ondergronden
  Niet al het schilderwerk buiten bestaat uit hout. Vaak worden regenpijpen, metalen hekwerken, garagedeuren en andere soorten materiaal geschilderd. Dit kan ook met de Sigma S2U Satin mits de juiste grondverf gebruikt wordt. Staal, non-ferro metaal en kunststof moeten eerst geprimerd worden met de Sigma Multiprimer en kan dan overgeschilderd worden met de Sigma S2U Satin.

Online Sigma S2U Satin kopen

Ga je buiten schilderen en ben je op zoek naar kwaliteitsverf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De Sigma S2U Satin met korting koop je bij ons in de webshop. Deze kortingen op Sigma loopt op tot wel 40% en wij bezorgen alle bestellingen boven de €50,- gratis bij je thuis. Dus ben je op zoek naar goedkope Sigma verf van hoge kwaliteit? Bestel het snel en op jouw gewenste kleur bij ons in de webshop.

Vragen? Onze experts helpen je graag verder

Heb je vragen over de Sigma S2U Satin? Neem contact op, onze verfexpert helpen je graag verder. Ook voor advies over je verfklus kan je bij onze specialisten terecht.

Product informatie

 • Basis terpentinebasis (alkyd)
 • Binnen/Buiten buiten
 • Glansgraad zijdeglans / satin
 • Kwaliteit professioneel
 • Rendement 16 m2 per liter
 • Ondergrond bestaande verflaag, hout (gegrond), kunststof (geprimerd), metaal (geprimerd)
 • Verwerkingstemperatuur 5 tot 30 °C
 • Overschilderbaar na 16 uur

Wij zijn officieel dealer van het merk Sigma. Dit houdt in dat we Sigma verf mogen verkopen en je als klant bij ons verzekerd bent van 100% echte Sigma verf.

Product & kleur garantie

Omdat we een officiële dealer zijn geven we altijd garantie op kleuren en producten. Zo kan je er altijd vanuit gaan dat de verf naar behoren werkt en de kleur klopt. Mocht er toch iets verkeerd gaan dan lossen we dit altijd netjes op.

Scherpste prijzen

Naast onze garanties ben je bij ons ook verzekerd van de beste prijzen. We kopen onze verf direct bij Sigma en kunnen hierdoor altijd de laagste prijs aanbieden.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

Ontvlambare stoffen

Gevaar
H226 – Ontvlambare vloeistof en damp.
P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P210 – Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken.

Verwijdering
P501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Veelgestelde vragen

Gebruik de Anza Elite Lakviltroller voor een perfect glad eindresultaat zonder pluisjes. Deze lakroller wordt het meeste gebruikt door de schilder!

Voor het schilderen met de Sigma S2U Satin adviseren wij die Anza Titanium kwast. Met deze professionele kwast ga je voor een perfect eindresultaat. Deze professionele kwast is gemaakt van kunststofvezelharen, heeft een hoge verfopname en een gelijkmatige verfafgifte. Kortom Dé kwast voor een perfect eindresultaat.

Het type schuurpapier dat het best gebruikt kan worden is sterk afhankelijk van wat er precies geschuurd dient te worden. De staat van de ondergrond is hierbij zeer van belang. Onderstaand hebben we een aantal punten beschreven om gemakkelijk te bepalen welke grofte je nodig hebt:

 

 • Oude verflaag of slecht hechtende verf verwijderen: P40, P60 of P80.
 • Nieuw of kaal gemaakt hout schuren: P100 of P120
 • Opschuren van gegrond of bestaand (redelijke kwaliteit) schilderwerk: P120 of P150
 • Opschuren van schilderwerk in goede kwaliteit (matteren): P180, P220 of P240
 • Licht opschuren van een nieuwe verflaag: P240, P280 of P320

 

Naast het traditionele schuurpapier zijn er ook uitstekende alternatieven in verschillende groftes te verkrijgen. Onderstaand een overzicht van een aantal alternatieven:

 

 • Schuurblokjes
 • Schuursponsjes
 • Scotch Brite
 • Schuurpapier voor machines

De soort tape de je kan gebruiken is afhankelijk van wat er afgeplakt moet worden. Hieronder zetten wij de belangrijkste richtlijnen op een rij.

 

Gladde- en licht ruwe ondergronden

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec of ons voordeligere, professionele alternatief Oolex Schilderstape Gold te gebruiken. Deze schilderstapes zijn tot 3 maanden gemakkelijk verwijderbaar zonder dat deze lijmresten achterlaat of afscheurt.

 

Kwetsbare gladde- en licht ruwe ondergronden

Ben je niet zeker of de ondergrond die je wilt gaan afplakken sterk genoeg is? Maak dan gebruik van een tape met een lage kleefkracht zoals de Kip 309 Washi-Tec of onze voordeligere, professionele Oolex Schilderstape Purple. Deze tapesoorten adviseren wij voor ondergronden zoals behang, papier, recent geschilderde of slecht hechtende verflagen.

Let op! Buiten beperkt inzetbaar.

Welke primer je het beste kan gebruiken is afhankelijk van de ondergrond. De meest voorkomende ondergronden zetten we voor je op een rijtje:

hout:
Voor op hout kan je het beste de Sigma S2U Primer gebruiken. Bij Kaal hout 2 x gronden voor het beste eindresultaat.

Bestaande lak laag:
Is de ondergrond al voorzien van een laag lak en is deze nog goed intact? Dan kan je deze het beste overgronden met de Sigma S2U Primer.

Kunststof:
Gebruik hiervoor de Sigma Multiprimer als grondverf. Na het aanbrengen van de Multiprimer, overgronden met de Sigma S2U Primer en vervolgens aflakken.

Non Ferro metalen (Verzinkt staal, aluminium, koper):
Ook hier kan je het beste de Sigma Multiprimer als grondverf gebruiken. Na het aanbrengen van de Multiprimer, overgronden met de Sigma S2U Primer en vervolgens aflakken.

Ferro metalen (Ijzer en staal):
Gebruik ook hiervoor de Sigma Multiprimer als grondverf. Na het aanbrengen van de Multiprimer, overgronden met de Sigma S2U Primer en vervolgens aflakken.

De Sigma S2U Satin is verkrijgbaar in meer dan 50.000 kleuren. Je hebt de keuze uit kleuren van ieder merk en elke tint. Veel gekozen kleuren zijn:

 • RAL 9010
 • RAL 9001
 • RAL 7016 (antracietgrijs)
 • RAL 7021 (zwartgrijs)
 • RAL 9005 (gitzwart)
 • RAL 9016

De Sigma S2U Satin is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.

Ja, de Sigma S2U Satin is ook binnen te gebruiken. Let wel op dat dit een terpentinegedragen product is en bij te weinig zonlicht kan vergelen. Heb je dit liever niet dan raden we je aan om met de Sigma S2U Nova Satin te werken.

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Dit heb je ook nodig

Anza Diamond Classic Kwast Rond
Anza Vilt Elite Lakroller
Sigma S2U Primer
Universol Ontvetter
Universol Ontvetter